Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πεποίθηση του ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [02] Πρόεδρο από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015 πρότεινε ο Σ. Θεοδωράκης
  • [03] Νίκη - θρίλερ με "χρυσό" γκολ του Μήτρογλου ο Ολυμπιακός

  • [01] Την πεποίθηση του ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που οδήγησε στην παράταση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές, καταλόγισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην Καστοριά.

    Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και είναι οργανωτικά έτοιμο γι? αυτές. Αναφερόμενος στη στάση κάποιων βουλευτών στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι του θυμίζουν το αμερικάνικο ανέκδοτο με τις γαλοπούλες που χαίρονται επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα και θα τις σφάξουν, εννοώντας ότι δεν θα επανεκλεγούν αν οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

    Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο και σε πρώτο πρόσωπο ότι θα είναι ο εγγυητής της ενότητας του, αρκεί και άλλοι να κρατήσουν στάση ευθύνης.

    «Βρισκόμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από την έξοδο από το Μνημόνιο, με προληπτική πιστωτική γραμμή, χωρίς νέο δάνειο, είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαία θετικές, αν δεν έχουμε πολιτική αβεβαιότητα και το πεδίο θα είναι καθαρό μέχρι τις εκλογές τον Ιούνιο του 2016», είπε στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος.

    Προειδοποίησε ότι οι θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μιλάει για ασυνέχεια του κράτους και μονομερείς ενέργειες . «Οποιαδήποτε μαγκιά στην Ε.Ε. πληρώνεται με τρόπο καταλυτικό και άμεσο και ο ψευτοτσαμπουκάς στην Κομισιόν για θέματα της απολύτου αρμοδιότητας της, φέρνει άμεση και ζεστή την εκδίκηση της», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με γουνοποιούς. Χαρακτήρισε ως «το πιο επικίνδυνο ψέμα» το ερώτημα «τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε» και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν τα θα είχε γίνει αν είχε επικρατήσει η ασύνταχτη χρεοκοπία.

    [02] Πρόεδρο από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015 πρότεινε ο Σ. Θεοδωράκης

    «Να εκλέξει αυτή η Βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015» πρότεινε από το Ηράκλειο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεωδωράκης. Επίσης ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση γιατί δεν τα πάει καλά.

    Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «ο Α. Σαμαράς δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Ε. Βενιζέλος δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την προεδρική εκλογή», επιλογή, την οποία ό ίδιος χαρακτήρισε «λάθος».

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο εκλογές πρέπει να γίνουν μετά την τουριστική περίοδο.

    Ο Σταύρος Θεωδωράκης επεσήμανε ότι υπάρχουν και κάποιοι που ζητούν εδώ και τώρα εκλογές. Είναι αυτοί που επενδύουν, όπως είπε, στο "μπάχαλο" της κοινωνίας και δεν τους ενδιαφέρουν οι δουλειές του κόσμου. 'Αλλωστε, αυτοί δεν έχουν δουλειά. Τρέφονται από το κόμμα, δηλαδή από το κράτος, σημείωσε.

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχει και κάτι αισιόδοξο, και ότι υπάρχουν όλο και πιο πολλοί που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δε μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στο αριστερό και στο δεξί λάθος, όπως ειπε.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε «Το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κοινωνία, με ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, με ανθρώπους που θέλουν να θρέψουν κομματικούς στρατούς».

    Ακόμη τόνισε ότι στόχος του Ποταμιού είναι η συνεργασία με την Εθνική Ελλάδος, με ανθρώπους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά.

    [03] Νίκη - θρίλερ με "χρυσό" γκολ του Μήτρογλου ο Ολυμπιακός

    Με γκολ του Μήτρογλου στο 90+1' ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, για τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 2΄ με τον Τομάς, οι πρωταθλητές ισοοφάρισαν με τον Αφελάι στο 73΄ και τελικά "απέδρασαν" στις καθυστερήσεις, αποφεύγοντας μια οδυνηρή απώλεια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 December 2014 - 21:30:22 UTC