Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Θα προτιμούσα γνώριμα πρόσωπα στην εξουσία στην Ελλάδα
  • [02] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Στα εθνικά θέματα συγκαταλέγεται και η οικονομία
  • [04] Αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι σε βάρος της Λιάνας Κανέλη
  • [05] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο με πλαστικά στο Λαύριο
  • [06] Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το ενδεκάμηνο

  • [01] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Θα προτιμούσα γνώριμα πρόσωπα στην εξουσία στην Ελλάδα

    Την άποψη πως οι Έλληνες, οι οποίοι, όπως σημείωσε, δεν περνούν μια εύκολη ζωή, προπάντων οι φτωχοί που είναι πολλοί στον αριθμό, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής συζήτησης με δημοσιογράφους ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης στο Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, που μεταδόθηκε απευθείας από τις Βρυξέλλες.

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τη Βουλή, παρατήρησε πως εάν η Βουλή εκλέξει Πρόεδρο δεν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ενώ εάν στον τρίτο γύρο δεν εκλεγεί Πρόεδρος, αυτές θα γίνουν. Σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θέλει να εκφράσει τη γνώμη του για την έκβαση των εκλογών, επισήμανε πως εκείνο μόνο που δεν θα ήθελε είναι να έλθουν ακραίες δυνάμεις στην εξουσία, διότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ακραία δύναμη ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως θα επιθυμούσε η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους. Πρόσθεσε δε, πως κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις και πως ο ίδιος δεν θέλει να εκτιμήσει εκ των προτέρων τις πιθανότητες επιτυχίας του ενός ή του άλλου, ωστόσο θα προτιμούσε να εμφανίζονταν γνώριμα πρόσωπα.

    [02] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης «Βεργίνα TV». Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 28,3%, έναντι 25,2%, που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%. Κάτω του 2% κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

    Σημαντική, εξάλλου, παραμένει η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Αντώνης Σαμαράς αξιολογείται ως ο καταλληλότερος να τη διαχειριστεί με ποσοστό 46%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% των ερωτηθέντων.

    Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη της προεδρικής εκλογής, ποσοστό 49% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», ωστόσο 43% εκτιμούν ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Στα εθνικά θέματα συγκαταλέγεται και η οικονομία

    «Εθνικά θέματα δεν είναι μόνο τα "εθνικά" αλλά και η οικονομία» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν κατανοεί πώς υπάρχουν αρχηγοί που δεν συζητούν για το εθνικό θέμα της οικονομίας αλλά λένε "είμαστε ενωμένοι στα εθνικά"». Ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της μετανάστευσης και των Σύρων προσφύγων, το Κυπριακό και το Σκοπιανό, καθώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ένοπλες δυνάμεις. Σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση και επανέλαβε ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ πρέπει να είναι ευθύνη της Ένωσης, ενώ σχετικά με την ελληνική μεταναστευτική πολιτική αναφέρθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες.

    Για το θέμα των Σύρων προσφύγων ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι αφενός μπορούν να ζητήσουν άσυλο από την Ελλάδα που θα τους δοθεί μέσα σε λίγες μέρες και η Πολιτεία οφείλει, να τους στηρίξει στα πρώτα τους βήματα με παροχή στέγης, τροφής και περίθαλψης και αφετέρου κάλεσε πολιτικές και άλλες δυνάμεις να σταματήσουν «την εκμετάλλευσή τους και τις κάλπικες ελπίδες για διαβατήρια και μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς κάτι τέτοιο είναι πέρα από τις δυνατότητες της Ελλάδας και δεν το επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

    [04] Αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι σε βάρος της Λιάνας Κανέλη

    Για την 1η Μαρτίου 2016 αναβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο η δίκη του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που κατηγορείται για το χαστούκι σε βάρος της βουλευτή Λιάνας Κανέλη και την εκτόξευση νερού κατά της τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο σήκωσε ψηλά τα χέρια του και δείχνοντας τις χειροπέδες είπε «αυτές τις χειροπέδες μια μέρα θα τις φορέσει ο Σαμαράς».

    Ο βουλευτής είναι αντιμέτωπος ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, με τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος βουλευτής έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των κκ Κανέλη και Δούρου, για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

    [05] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο με πλαστικά στο Λαύριο

    Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο με πλαστικά στο Λαύριο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να επεκταθεί.

    [06] Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το ενδεκάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5 δισ.ευρώ ή 2,0% εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2014, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας. Όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ ή στο 2,0% του ΑΕΠ, υψηλότερο κατά 660 εκατ. ευρώ από τον επικαιροποιημένο στόχο, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,8 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

    Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνονται χαμηλότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Ειδικότερα, κατά το ενδεκάμηνο του 2014, τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 45,9 δισ. ευρώ, χαμηλότερα κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ έναντι του επικαιροποιημένου στόχου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2014 - 11:30:31 UTC