Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δεν μπορούμε να συμβάλλουμε στην παράταση της θητείας της κυβέρνησης
  • [02] Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου
  • [03] Κάτω από τα 60 δολάρια η τιμή του πετρελαίου
  • [04] Οι Γάλλοι γερουσιαστές υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους
  • [05] ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ 1-1 στο ημίχρονο
  • [06] Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 32-28 στο ημίχρονο
  • [07] Χωρίς νίκη «έφυγε» ο Παναθηναϊκός από το Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δεν μπορούμε να συμβάλλουμε στην παράταση της θητείας της κυβέρνησης

    «Η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Είναι μια κίνηση να ληφθούν τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Το ζήτημα όμως είναι να μη ληφθούν νέα επαχθή μέτρα», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την «Προοδευτική Διακύβερνηση και τις Μεταρρυθμίσεις» .

    Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η πρόωρη εκκίνηση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζει την αποτυχία της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα συναινέσεων που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και αυτό αφορά πρωτίστως την αλλαγή πολιτικών ώστε να σταθεί δυνατή η ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας. «Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε με την ψήφο μας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να συμβάλλουμε στην παράταση της θητείας αυτής της κυβέρνησης και στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    [02] Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου

    Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τροπολογία που θα αναμένεται να καταθέσει αύριο στη Βουλή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ.

    Συνολικά δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τρεις Κυριακές φέτος τον Δεκέμβριο και συνολικά οκτώ μέσα στο χρόνο.

    Οι έμποροι είχαν προτείνει να μην λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στις 14 του μήνα και να λειτουργήσουν στις 28 καθώς αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά, όμως το υπουργείο επέλεξε τη λύση της λειτουργίας μίας ακόμη Κυριακής φέτος τον Δεκέμβριο.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η αγορά θα είναι ανοικτή την ερχόμενη Κυριακή 14 αλλά και στις 21 του μηνός.

    [03] Κάτω από τα 60 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

    Η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2009 κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, σε μια αγορά που συνεχίζει να κινείται σε κλίμα γενικής ανησυχίας εξαιτίας αφενός της υπερπροσφοράς και αφετέρου της υποτονικής ζήτησης.

    Η τιμή για το βαρέλι αργού πετρελαίου WTI για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε στα 59,95 δολάρια, ή περίπου κατά 99 σεντς.

    Η τιμή αυτή είναι η χαμηλότερη τα τελευταία πέντε χρόνια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε φθάσει ακόμη πιο χαμηλά, στα 59,85 δολάρια ανά βαρέλι.

    Η τιμή του αργού έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 9% αυτή την εβδομάδα και κατά περίπου 45% από τον Ιούνιο του 2014, όταν κυμαινόταν στα 107 δολάρια το βαρέλι.

    [04] Οι Γάλλοι γερουσιαστές υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους

    Λίγες ημέρες μετά την Εθνοσυνέλευση, η Γερουσία, το έτερο σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα μη δεσμευτικού χαρακτήρα, με το οποίο ζητάει την αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία και «μία επανάληψη χωρίς καθυστέρηση» των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών - Παλαιστινίων.

    Η συμβολική πρόταση που υπερψήφισαν οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι και οι Κομμουνιστές, εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία, με 153 ψήφους υπέρ έναντι 146 ψήφων κατά. Γερουσιαστές του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) και κεντρώοι γερουσιαστές στήριξαν επίσης την πρόταση.

    Για τον Σοσιαλιστή πολιτικό που συνέταξε αυτό το ψήφισμα, τον Ζιλμπέρ Ροζέ, η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού Κράτους αποτελεί «το πρώτο βήμα για μία ισότιμη σχέση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων» και «την εκ των ων ουκ άνευπροϋπόθεση για την έναρξη πραγματικών διαπραγματεύσεων».

    [05] ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ 1-1 στο ημίχρονο

    Ο Μποβί στο 7' με κεφαλιά «πάγωσε» την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισεμε πέναλτι του Αθανασιάδη στο 22'.

    [06] Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 32-28 στο ημίχρονο

    [07] Χωρίς νίκη «έφυγε» ο Παναθηναϊκός από το Γιουρόπα Λιγκ

    Χωρίς νίκη ολοκλήρωσε την εφετινή ευρωπαϊκή του πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός. Στο φινάλε του 5ου ομίλου της διοργάνωσης (6η αγωνιστική) οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, με την Εστορίλ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Καρέλη να ανοίγει το σκορ στο 55ο λεπτό και τον Κλέμπερ να «απαντά» στο 88΄ για τους Πορτογάλους.

    Με δύο ισοπαλίες στους τρεις εκτός έδρας αγώνες του, στον 3ο όμιλο, ολοκλήρωσε τη φετινή παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η συνάντηση στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτιζάν ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Η ελληνική ομάδα περάτωσε τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ κατακτώντας 6 βαθμούς και τερματίζοντας στην τρίτη θέση, πίσω από Μπεσίκτας και Τότεναμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2014 - 21:30:24 UTC