Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πνιγμένος εντοπίστηκε ο άντρας στον Γαλλικό ποταμό
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άντρα, στον Γαλλικό ποταμό
  • [03] Χιλιάδες απολύσεις στις αρχές του νέου χρόνου σχεδιάζει η εταιρεία eBay
  • [04] Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε τον Νίκο Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο
  • [05] Μικροί θησαυροί από το ναυάγιο των Αντικυθήρων
  • [06] «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη - Αποκλειστική προδημοσίευση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Το Instagram ξεπέρασε το Twitter σε αριθμό χρηστών
  • [08] Η Αυστραλία προσφέρει 200 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο ταμείο για το κλίμα

  • [01] Πνιγμένος εντοπίστηκε ο άντρας στον Γαλλικό ποταμό

    Πνιγμένος εντοπίστηκε στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού, ο άντρας που αγνοείτο από χθες το απόγευμα, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το ποτάμι έχει «φουσκώσει» από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άντρα, στον Γαλλικό ποταμό

    Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός άντρα, ο οποίος είχε εντοπιστεί χθες το απόγευμα, από διερχόμενο, μέσα στον Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ψάχνουν στην περιοχή, προκειμένου να βρουν τον άντρα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πως βρέθηκε μέσα στο ποτάμι, το οποίο έχει «φουσκώσει» από τις έντονες βροχοπτώσεις. Στο μεταξύ, στη διάρκεια της νύχτας, ΙΧ στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς. Αγνοείται ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες.

    [03] Χιλιάδες απολύσεις στις αρχές του νέου χρόνου σχεδιάζει η εταιρεία eBay

    Η eΒay, μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες δημοπρασιών στον κόσμο, σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις στις αρχές του νέου χρόνου έπειτα από την απόφαση της εταιρείας PayPal (του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών) να αυτονομηθεί από τον επιχειρηματικό της όμιλο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τις κινήσεις της eΒay.

    «Επικεντρωνόμαστε στην επιτυχημένη λειτουργία των εταιρειών eBay και PayPal ως ξεχωριστές εταιρείες» δήλωσε η εκπρόσωπος της eBay Αμάντα Μίλερ αρνούμενη να σχολιάσει το αν στις προθέσεις της εταιρείας είναι οι απολύσεις. Η ebay εξετάζει την απόλυση σχεδόν του 10% του προσωπικού της, δηλαδή περίπου 3.000 υπαλλήλων, όπως δήλωσε πηγή στην εφημερίδα.

    [04] Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε τον Νίκο Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο

    Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» της Νέας Υόρκης, όπου νοσηλεύεται, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε δεκαπέντε λεπτά, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι «δεν περιορίστηκε σε φιλοφρονητική ανταλλαγή απόψεων». Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, έγινε σύντομη ανταλλαγή απόψεων για τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Μετά την αναχώρηση του Αμερικανού αντιπροέδρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχτηκε στο δωμάτιό του, της καρδιοχειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου, τους δημοσιογράφους και προέβη σε σύντομη δήλωση, μιλώντας με συγκίνηση για τα όσα έζησε με την περιπέτεια της υγείας του. Πλαισιωμένος από τον Αμερικανό καρδιοχειρουργό, Ντέβιντ 'Ανταμς και τον ομογενή επεμβατικό καρδιολόγο, Γιώργο Ντάγκα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την εγχείρηση. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο και να μεταβεί σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ή το αργότερο τη Δευτέρα. Επίσης, ανέφεραν ότι η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του «εξελίσσεται ομαλά και χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα».

    [05] Μικροί θησαυροί από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

    Ήταν ένα ή δύο τα πλοία που ναυάγησαν στην περιοχή των Αντικυθήρων; Ήταν ένα τεράστιο πλοίο που μετέφερε σιτηρά για τη σίτιση κατοίκων της Ρώμης; Υπάρχουν κι άλλα θαυμαστά έργα τέχνης ή προηγμένης τεχνολογίας αντικείμενα όπως ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ακόμα κρυμμένα στον βυθό;

    Η εξαιρετική επιστημονική παρουσίαση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων από την πρόσφατη ενάλια έρευνα στην περιοχή των Αντικυθήρων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην κατάμεστη από κόσμο Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στο Πασαλιμάνι, μπορεί να μην απάντησε στα παραπάνω. Έδωσε ωστόσο εξαιρετικές πληροφορίες ως προς τα ευρήματα που εντοπίστηκαν, όπως το χάλκινο συμπαγές δόρυ με τη σαυρωτήρα του, μήκους 2,02 μ., το οποίο επειδή ακριβώς ήταν συμπαγές δεν μπορεί να ανήκε σε πολεμιστή επιβάτη του πλοίου, αλλά σε άγαλμα, καθώς και το σχεδόν ακέραιο αγγείο (λάγηνος), που αποτελούσε μέρος του φορτίου του πλοίου, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό. Τα ευρήματα αυτά πλαισίωναν επίσης ένα τμήμα μαδεριού από το πέτσωμα του ναυαγίου των Αντικυθήρων, το οποίο είχε βρεθεί παλαιότερα.

    [06] «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη - Αποκλειστική προδημοσίευση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «To πρώτο και το τελευταίο του βιβλίο» με τίτλο «Εσωτερικός Μετανάστης» (εκδόσεις Ποταμός) παρουσιάζει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Γερακάρης, σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλλάς, στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για το βιβλίο μιας ολόκληρης ζωής. Είναι η πορεία του από τη Μάνη της φτώχειας της δεκαετίας του ΄40, στην Αθήνα του τσιμέντου, της σκληρής δουλειάς αλλά και της επιτυχίας σε μεγάλες εφημερίδες, στον ηλεκτρονικό Τύπο και στο Γραφείο Τύπου της Εθνικής Τράπεζας. Αναμνήσεις, σκέψεις, κρίσεις, σχόλια μαζί με ντοκουμέντα και δημοσιογραφική αφήγηση συνθέτουν μια αυτοβιογραφία-οδοιπορικό.

    Στις σελίδες του υπάρχουν αποκαλυπτικές αναφορές για πρόσωπα και καταστάσεις της Ελλάδας από τον χώρο του Τύπου και της πολιτικής. Σκιαγραφούνται μεγάλες και μικρές στιγμές ανθρώπων που έπαιξαν ρόλο στην οικονομική και πολιτική εξουσία. Ανθρώπων μύθων αλλά και ανθρώπων υπερεκτιμημένων. Είναι η διαδρομή ενός παιδιού από την κατατρεγμένη φτώχεια της Μάνης του Εμφυλίου, στην αγωνιστική φτώχεια της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού. Και από εκεί στο αγωνιστικό δικαστικό ρεπορτάζ μιας εποχής αίματος, καθώς μέσα σε δέκα χρόνια (1960-1972) κάλυψε την εκτέλεση 40 καταδικασμένων σε θάνατο...

    [07] Το Instagram ξεπέρασε το Twitter σε αριθμό χρηστών

    Το Instagram ανακοίνωσε ότι έχει πλέον 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, εμφανίζοντας αύξηση 50% μέσα σε εννέα μόλις μήνες, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 είχε μόνο 100 εκατ. χρήστες. Είναι έτσι σήμερα πια μεγαλύτερο από το Twitter, που έχει περίπου 284 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. To Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο, εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook (που έχει 1,35 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα) και πάνω από το 70% των χρηστών του βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το BBC.

    Η εντυπωσιακά γρήγορη ανάπτυξή του, μετά τη δημιουργία του το 2010, οφείλεται κυρίως στο ότι η ανταλλαγή βίντεο αποτελεί πλέον την πιο «καυτή» ενασχόληση των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Γι' αυτό, άλλωστε και το Twitter αναβαθμίζει τη δική του υπηρεσία σύντομης διάρκειας βίντεο, με την ονομασία Vine.

    [08] Η Αυστραλία προσφέρει 200 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο ταμείο για το κλίμα

    Η Αυστραλία κάλεσε την Κίνα και την Ινδία να πάρουν πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Οι χώρες αυτές θα πρέπει να περιορίσουν τους ρύπους τους» είπε η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ στη Λίμα του Περού όπου συνεδριάζει η 20ή Διεθνής Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP 20). Στη Συνδιάσκεψη, την Αυστραλία εκπροσωπούν η κ. Μπίσοπ και ο υπουργός Εμπορίου, 'Αντριου Ρομπ, ο οποίος είπε πως η Καμπέρα δεν πρόκειται να υπογράψει μια νέα παγκόσμια συμφωνία το 2015 για το κλίμα, αν η Αυστραλία βρεθεί σε μειονεκτική θέση.

    Όπως εξήγησαν οι δυο Αυστραλοί υπουργοί ζητείται από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα, από αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και από μεγάλες οικονομικές δυνάμεις όπως είναι η Ινδία και η Κίνα.«Αυτό μας βάζει σε μειονεκτική θέση» τόνισε ο κ. Ρομπ. Πάντως η Αυστραλία αποφάσισε να προσφέρει 200 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ταμείο του ΟΗΕ Green Climate Fund για το κλίμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2014 - 7:30:24 UTC