Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Πόρος μετά την έντονη βροχόπτωση
  • [02] Έκθεση της Γερουσίας για τις «προωθημένες μεθόδους ανάκρισης της CIA»
  • [03] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν δέχεται διαλέξεις
  • [04] Ολυμπιακός-Μάλμε 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Πόρος μετά την έντονη βροχόπτωση

    Στον Πόρο έχει μεταβεί κλιμάκιο της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση στο νησί.

    Ήδη από χθες τη νύχτα, με συντονισμό της υπεύθυνης Περιφερειακής Συμβούλου Ι. Τσούπρα, έφθασε στο νησί τεχνικό συνεργείο και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

    [02] Έκθεση της Γερουσίας για τις «προωθημένες μεθόδους ανάκρισης της CIA»

    Οι «προωθημένες μέθοδοι ανάκρισης» που χρησιμοποίησε η CIA σε ανθρώπους που κρατούσε σε μυστικές φυλακές ήταν αναποτελεσματικές και δεν προσέφεραν ποτέ πληροφορίες που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στα συγκεκριμένα παραδείγματα ωμότητας από τους ανακριτές της CIA που αναφέρονται στην έκθεση περιλαμβάνεται ο θάνατος από υποθερμία τον Νοέμβριο του 2002 ενός κρατούμενου που ήταν σχεδόν γυμνός και δεμένος σε ένα τσιμεντένιο πάτωμα σε μια μυστική φυλακή της υπηρεσίας.

    Κάποιοι κρατούμενοι στερούνταν τον ύπνο για έως και 180 ώρες, κάποιες φορές έχοντας τα χέρια τους δεμένα πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους παρείχαν τροφή και νερό μέσω κλυσμάτων χωρίς να υπάρχει ιατρική ανάγκη.

    Η έκθεση περιγράφει μια μυστική φυλακή της CIA, η τοποθεσία της οποίας δεν αποκαλύπτεται, ως «μπουντρούμι» όπου οι κρατούμενοι κρατούνταν στο απόλυτο σκοτάδι, συνεχώς δεμένοι σε κελιά απομόνωσης, όπου τους βομβάρδιζαν με δυνατούς ήχους ή μουσική, ενώ είχαν στη διάθεσή τους μόνο έναν κουβά για τις σωματικές τους ανάγκες.

    [03] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν δέχεται διαλέξεις

    «Ανήσυχη» για τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας εμφανίστηκε σήμερα η Ρωσία, με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας να προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα υποφέρει αν το Βερολίνο σταματήσει να παίζει εποικοδομητικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης.

    Το Βερολίνο υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστεί με τη Δύση κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία - αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η Μέρκελ κλιμακώνει τις επικρίσεις της απέναντι στη Μόσχα. Το Σαββατοκύριακο η Μέρκελ κατηγόρησε τη Ρωσία για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών που επιδιώκουν στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Όμως ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διεμήνυσε ότι η Μόσχα δεν δέχεται διαλέξεις και ότι η υπομονή της χώρας του έχει αρχίσει να εξαντλείται πλέον.

    [04] Ολυμπιακός-Μάλμε 1-0 στο ημίχρονο

    Με κεφαλιά του Φουστέρ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 22'.«Ανέβηκε» μετά το γκολ η Μάλμε, αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 2014 - 21:30:22 UTC