Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη Αλ. Τσίπρα στον Ν. Ρωμανό
  • [02] Την Τρίτη στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας
  • [03] Eurogroup: Ελλάδα και Κύπρος συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο
  • [04] Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Κάρολος Κουν»

  • [01] Στήριξη Αλ. Τσίπρα στον Ν. Ρωμανό

    Τη στήριξή του στον Νίκο Ρωμανό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πατέρα του απεργού πείνας, Γιώργο Ρωμανό, στη συνάντηση που είχαν, διάρκειας περίπου μισής ώρας, που έγινε ύστερα από αίτημα του Γ. Ρωμανού.

    Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

    «Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Δεν μπορεί να απαξιώνεται και να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των αρμοδιοτήτων κυβέρνησης και Δικαιοσύνης. Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος».

    [02] Την Τρίτη στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

    Επιστρέφουν αύριο στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών από τις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξέλιξη αυτή θεωρείται ένα σημαντικό βήμα προς την τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ακόμη επίσημα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποστολή του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 9 μέχρι τις 19 του τρέχοντος μηνός. Επίσης, δεν διευκρινίζεται αν η αποστολή θα έχει τη μορφή «τεχνικού κλιμακίου», τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ή θα πρόκειται για «ολοκληρωμένη αποστολή».

    Επίσημη ανακοίνωση ενδεχομένως να δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο υπεύθυνος της Αποστολής του Ταμείου, Ρίσι Γκογιάλ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και συμμετέχει στις συζητήσεις.

    [03] Eurogroup: Ελλάδα και Κύπρος συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο

    Η Ελλάδα και η Κύπρος, που δεν αξιολογήθηκαν σήμερα, καθώς υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής, συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Το Eurogroup καλεί τις δύο χώρες αυτές να συνεχίσουν την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προσδιορίζονται στα αντίστοιχα προγράμματά τους με αποφασιστικότητα.

    Οι αναφορές αυτές περιλαμβάνονται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησε σήμερα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για 16 σχέδια προϋπολογισμού του 2015 χωρών μελών - διαδικασία από την οποία εξαιρούνται η Ελλάδα και η Κύπρος που βρίσκονται σε προγράμματα.

    Σε γενικές γραμμές το Συμβούλιο έκρινε ότι επτά κράτη μέλη διατρέχουν τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, οι τέσσερις σε προληπτικό σκέλος (Μάλτα, Αυστρία, Βέλγιο και Ιταλία) και οι τρεις σε διορθωτικό σκέλος (Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία) ενώ ειδικά για το Παρίσι, τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε, όπως είχε ζητήσει η Κομισιόν στην εισήγησή της, η επανεξέταση της κατάστασης τον ερχόμενο Μάρτιο.

    [04] Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Κάρολος Κουν»

    Σε μία τελετή γεμάτη απρόοπτα, απονεμήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τα Βραβεία "Κάρολος Κουν" και τα Βραβεία της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, για τη σεζόν 2013- 2014.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε και φέτος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Η Χρυσούλα Διαβάτη αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της, εκφράζοντας την αμφισβήτησή της στον θεσμό, ενώ έντονες αντιδράσεις μερίδας του κοινού που φώναζε «Ντροπή σας» προκάλεσε η βράβευση του Σάκη Ρουβά, στην κατηγορία του αρχαίου δράματος.

    Με το Βραβείο Σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» τιμήθηκε ο Νίκος Καραθάνος για τη σκηνοθεσία του δραματικού ειδυλλίου «Γκόλφω» τουΣπυρίδωνα Περεσιάδη, το οποίο παρουσιάστηκε στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη- Rex» του Εθνικού Θεάτρου. Η κριτική επιτροπή τού απένειμε το βραβείο για «τη γόνιμη αναμέτρησή του με έναν δύσκολο δραματουργικό αντίπαλο, αναδεικνύοντας με σημερινούς όρους, εξπρεσιονιστικά, την ποίηση αυτού του παλιού "δραματικού ειδυλλίου" ως ένα συλλογικό μοιρολόι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 December 2014 - 17:30:23 UTC