Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το δίλημμα είναι «ολοκληρωμένο σχέδιο ή αβεβαιότητα»
  • [02] Π. Καμμένος: Τα συμφέροντα που παρεμβαίνουν στο Σύνταγμα θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν
  • [03] Γκ. Χαρδούβελης: Σύντομα η διαπραγμάτευση θα οδηγηθεί σε θετικό αποτέλεσμα
  • [04] Βγήκε από την εντατική ο Ν. Αναστασιάδης
  • [05] Τηλεφωνικές συνομιλίες Βλ. Πούτιν για τον South Stream
  • [06] Εβδομήντα Αιθίοπες πρόσφυγες πνίγηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το δίλημμα είναι «ολοκληρωμένο σχέδιο ή αβεβαιότητα»

    "Ο λαός ξέρει πως έχει μπροστά του ένα δίλημμα: Το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε προτείνει, διαπραγματευόμαστε και θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τους εταίρους μας, ή την απόλυτη αβεβαιότητα και το άγνωστο" ανέφερε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κος Βενιζέλος στην ομιλία του, εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει πανικοβληθεί από το γεγονός ότι χάνει το μνημόνιο και την τρόικα και προσπαθεί να παραμείνουμε".

    "Αν οι αγορές είχαν αφεθεί μόνες τους, χωρίς ένα εσωτερικό μέτωπο που δήλωνε πως "η Ελλάδα είναι ανέτοιμη να βγει στις αγορές", θα καταλάβαιναν πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι στην πραγματικότητα μικρό σε πραγματικούς όρους, και πολλοί λένε πως ανέρχεται στο 60% του ΑΕΠ αν μετρηθεί σωστά" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    [02] Π. Καμμένος: Τα συμφέροντα που παρεμβαίνουν στο Σύνταγμα θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν

    Εκβιασμούς και πιέσεις ενόψει της προεδρικής εκλογής κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κάνοντας λόγο και για συμφέροντα που προσπαθούν να δώσουν τεχνητή αναπνοή στην κυβέρνηση.

    «Τα συμφέροντα που παρεμβαίνουν στο Σύνταγμα θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ συμπλήρωσε ότι η ιστορία είναι σκληρή για τους «αποστάτες».

    [03] Γκ. Χαρδούβελης: Σύντομα η διαπραγμάτευση θα οδηγηθεί σε θετικό αποτέλεσμα

    «Πιστεύω πως όλες οι πλευρές έχουν την αντίληψη, πως μετά τη θέση και την αντίθεση επέρχεται η σύνθεση - και πως σύντομα η διαπραγμάτευση θα οδηγηθεί σε θετικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαβουλεύσεις για την τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου.

    Ο κος Χαρδούβελης, τόνισε επίσης πως «κλειδί για την ανάπτυξη είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και μετά το τέλος του Μνημονίου. Να εξασφαλίσουμε πως οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν κύκλους ζωής μεγαλύτερους απ' τους εκλογικούς».

    [04] Βγήκε από την εντατική ο Ν. Αναστασιάδης

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξήλθε χθες το βράδυ από τη μονάδα εντατικής παρακολούθησης και βρίσκεται πλέον σε δωμάτιο της καρδιοχειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου «Όρος Σινά», στο Μανχάταν.

    Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του προέδρου Αναστασιάδη «είναι σταθερή και εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά» και είναι πλέον θέμα μερικών ημερών να αναρρώσει πλήρως και να εξέλθει από το νοσοκομείο».

    [05] Τηλεφωνικές συνομιλίες Βλ. Πούτιν για τον South Stream

    Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία των χωρών τους με τη Ρωσία «υπό το φως της διακοπής της υλοποίησης του αγωγού South Stream» είχε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου συζητήθηκαν «επίκαιρα ζητήματα της διμερούς συνεργασίας, καθώς και οι προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα».

    Οι κ.κ. Νίκολιτς και Όρμπαν χαρακτήρισαν τα προηγούμενα 24ωρα ως αρνητική εξέλιξη την προοπτική οριστικής διακοπής του σχεδίου κατασκευής του South Stream και είχαν εκφράσει την επιθυμία απευθείας συνομιλίας με τον Β.Πούτιν για το θέμα. Όπως μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Όρμπαν επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα, λέγοντας ότι «οι Βρυξέλλες εργάστηκαν ακούραστα για την αποτυχία του σχεδίου» και είπε ότι η χώρα του «έχει καλές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν» και αναζητεί εναλλακτικές διαδρομές ώστε να προμηθεύεται φυσικό αέριο «παρακάμπτοντας την Ουκρανία». Ο πρόεδρος Νίκολιτς χαρακτήρισε «απώλεια» για τη Σερβία τη διακοπή του South Stream, ενώ ο πρέσβης του στη Μόσχα Σλάβενκο Τέρζιτς περιέγραψε το σχέδιο ως «εθνικής σημασίας, που πρέπει να καταστεί εγγύηση της ενεργειακής ασφάλειας όχι μόνο της Σερβίας, αλλά και όλης της ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης». Κατά τον κ. Τέρζιτς είναι απαραίτητο «άλλη μια φορά να καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν διαπραγματεύσεις ΕΕ και Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού» και προπαντός για τη διέλευσή του μέσω Σερβίας.

    [06] Εβδομήντα Αιθίοπες πρόσφυγες πνίγηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα

    Τουλάχιστον εβδομήντα Αιθίοπες πνίγηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα όταν το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά τους στην Υεμένη βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στη δυτική Υεμένη.

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας της επαρχίας Ταΐζ ανακοίνωσαν ότι το πλοιάριο βυθίστηκε χθες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής ανοικτά της πόλης αλ-Μάχα.

    Χιλιάδες Αφρικανοί επιχειρούν να περάσουν στην Υεμένη, η οποία θεωρείται πύλη προς πλουσιότερες περιοχές της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία και το Ομάν, αλλά και προς τη Δύση.

    Τον Μάρτιο, τουλάχιστον 42 Αφρικανοί πνίγηκαν στην Αραβική Θάλασσα ανοικτά των ακτών της Νότιας Υεμένης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 December 2014 - 21:30:23 UTC