Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η ελληνοτουρκική συνεργασία πρέπει να βασιστεί στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου
  • [02] Ι. Βρούτσης: Οι μελέτες για το Ασφαλιστικό περνούν το κρας τεστ βιωσιμότητας
  • [03] Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
  • [04] Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
  • [05] Συλλήψεις στην Πάτρα για τα επεισόδια
  • [06] Δηλώσεις ανθρώπων των Γραμμάτων για τον Μένη Κουμανταρέα
  • [07] Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η ελληνοτουρκική συνεργασία πρέπει να βασιστεί στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου

    Η ελληνοτουρκική συνεργασία,για να είναι ουσιαστική, πρέπει να βασιστεί στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την προοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και δεν μπορεί να βασιστεί σε προκλήσεις και δημιουργία τετελεσμένων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στο αεροδρόμιο.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στο πλαίσιο αυτό «τόνισα ότι η αποστολή τουρκικού ερευνητικού σκάφους, συνοδευόμενου από πολεμικά πλοία, προκειμένου να διεξάγει σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, υπονομεύει αυτήν την προοπτική καθώς συνιστά παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας». Επίσης, πρόσθεσε, «υπογράμμισα ότι η εκμετάλλευση από την Κυπριακή Δημοκρατία του υποθαλάσσιου ορυκτού της πλούτου έχει ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της Κύπρου καθώς, όπως έχει καταστήσει σαφές, διαχρονικά, η κυπριακή πολιτική ηγεσία, τα οφέλη θα διανεμηθούν με δίκαιο τρόπο στις δύο κοινότητες από την ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνέχεια της επίλυσης του Κυπριακού».

    [02] Ι. Βρούτσης: Οι μελέτες για το Ασφαλιστικό περνούν το κρας τεστ βιωσιμότητας

    Ευοίωνα είναι τα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης βάσει των αποτελεσμάτων των αναλογιστικών μελετών που διεξάγει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή και τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε ένα τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

    Κατά την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από τις αναλογιστικές μελέτες, προκύπτει ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα:

    - δεν χρειάζεται πλέον δομικές αλλαγές

    - ακόμη και υπό τις πιο συντηρητικές μακροοικονομικές και δημογραφικές υποθέσεις που έχουν δοθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και τηρώντας απόλυτα τη μεθοδολογία και τους προβλεπόμενους κανόνες - φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι κινείται σε περιβάλλον βιωσιμότητας, όπως δείχνουν οι μακροπρόθεσμες προβολές έως το 2060.

    - Η βασική υποχρέωση της χώρας μας, σύμφωνα με το νόμο 3863 του 2010, ώστε το ύψος των δαπανών μέχρι και το 2060 να μην υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ με έτος αναφοράς το 2009, επίσης φαίνεται να επιτυγχάνεται.

    [03] Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

    Ένταση επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων όπου κατέληξε η δεύτερη πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

    Στη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, μάρμαρα κτιρίων και προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και σε τηλεφωνικούς θαλάμους.

    Στην προσαγωγή τουλάχιστον 20 ατόμων προχώρησε η αστυνομία.

    Διαβάστε επίσης:

    Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

    Συλλήψεις στην Πάτρα για τα επεισόδια

    [04] Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

    Με επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο μεγαλύτερος όγκος της επέστρεψε στα Προπύλαια.

    Πριν φθάσει η πορεία στο Σύνταγμα, μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπήρξε ένταξη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο ύψους της οδού Μητροπόλεως με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου -λάμψης ενώ ένταση υπήρξε και επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψους της οδού Βουκουρεστίου με τους αστυνομικούς να δέχονται πέτρες από ομάδα διαδηλωτών και να κάνουν επίσης χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων .

    Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, έσπασε μάρμαρα κτιρίων και προκάλεσε ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και σε τηλεφωνικούς θαλάμους.

    [05] Συλλήψεις στην Πάτρα για τα επεισόδια

    Σε πέντε συλλήψεις έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της πορείας στην μνήμη του δολοφονηθέντος, Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι προσαγωγές που έγιναν στην Ασφάλεια Πατρών, κατά την διάρκεια των επεισοδίων, έφθασαν τις εννέα.

    Μετά τις προσαγωγές, ομάδες αντιεξουσιαστών έκαναν συγκέντρωση κοντά στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, αλλά έπειτα από περίπου μία ώρα αποχώρησαν.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ καταγγελίες που γίνονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για τραυματισμό και ενός νεαρού διαδηλωτή.

    [06] Δηλώσεις ανθρώπων των Γραμμάτων για τον Μένη Κουμανταρέα

    'Ανθρωποι από το χώρο των γραμμάτων και στενοί του φίλοι, μίλησαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα:

    Ο στενός του φίλος και συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος δήλωσε: «Είμαι πραγματικά συντετριμμένος. Ο Μένης ήταν προσωπικός μου φίλος επί δεκαετίες. Αυτό που συνέβη είναι κάτι τρομακτικό. Ο Μένης αφήνει πίσω του μια σπουδαία λογοτεχνική παρακαταθήκη. Θα διαβάζεται για χρόνια. Ήταν ένας άνθρωπος εκπληκτικός, ο οποίος "ανήκε στη ζωή". Ξεπέρασε το χαμό της γυναίκας του αλλά και μια σοβαρή ασθένεια που πέρασε ο ίδιος. Έγραφε μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν 83 ετών και συνέχιζε να δουλεύει... Ανήκε στη ζωή. Από μια άποψη δεν θα μπορούσε να τον φανταστεί κανείς να πεθαίνει σε ένα νοσοκομείο, αλλά και αυτό που έγινε είναι τρομακτικό. Είναι τραγικό να χάνονται άνθρωποι σαν τον Κουμανταρέα, καλλιτέχνες, ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες στα χέρια κακοποιών».

    Ο συγγραφέας Γιώργος Συμπάρδης, φανερά συγκινημένος, έκανε λόγο για έναν σπουδαίο συγγραφέα. «Ήταν ένας εξαιρετικός φίλος. Ο θάνατός του αφήνει μια πολύ πικρή γεύση. Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος, σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει τέτοιο τέλος».

    Η γνωστή ποιήτρια Κική Δημουλά είπε: «Με συνέτριψε ο θάνατός του και ο τρόπος του θανάτου του. Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω».

    Η κριτικός λογοτεχνίας Ελισσάβετ Κοτζιά ανέφερε: «Συνέλαβε πάνω απ' όλα τον αργόσυρτο ρυθμό, τη βαθιά πλήξη, τον αστικό μαρασμό, την κίνηση προς το νεοελληνικό λυκόφως. Ένας από τους πιο μεγάλους μεταπολεμικούς συγγραφείς, ο ευγενής Μένης Κουμανταρέας, αποτύπωσε αριστοτεχνικά στο πολύ πλούσιο έργο του, τις αινιγματικές δεκαετίες του 1960 και 1970».

    [07] Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1

    Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον Ατρόμητο, για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 61' με τον Κοντό, αλλά οι φιλοξενούμενοι "άρπαξαν" τον βαθμό στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λαζαρίδη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 December 2014 - 19:30:24 UTC