Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Γενεύη ο Αλ. Τσίπρας όπου θα επισκεφθεί την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας
  • [02] Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Κυριακή, κατά των απαιτήσεων της τρόικας
  • [03] Σε αποχή διαρκείας κατέρχονται οι δικηγόροι
  • [04] Συνεχίζονται οι επαφές με την τρόικα για να βρεθεί η χρυσή τομή
  • [05] Τουλάχιστον πέντε νεκροί αστυνομικοί στο Γκρόζνι της Τσετσενίας από επίθεση ανταρτών
  • [06] Διαδηλώσεις και στη Νέα Υόρκη για το θάνατο του νεαρού αφροαμερικανού
  • [07] Η «Μελωδία της Ευτυχίας» από τις 7 Δεκεμβρίου στο «Παλλάς»

  • [01] Στη Γενεύη ο Αλ. Τσίπρας όπου θα επισκεφθεί την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας

    Στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, θα βρεθείσήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συζητήσει θέματα εργασιακών σχέσεων στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται διεθνώς, αλλά και στην ΕΕ ειδικότερα.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετό διάστημα. Ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει με τα στελέχη του Γραφείου και θέματα που αφορούν την Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό ότι το Γραφείο έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

    Από τη Γενεύη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και πολιτικές δυνάμεις της Σερβίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η κατάσταση στην περιοχή, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα εθνικισμών, η εγκληματικότητα, οι σχέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και οι προοπτικές τους.

    [02] Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Κυριακή, κατά των απαιτήσεων της τρόικας

    Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των απαιτήσεων της τρόικας, προγραμματίζουν για την ερχόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου τα συνδικάτα. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει εξαγγείλει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο της Κρήτης. Στην Αθήνα καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 5.00 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 το απόγευμα.

    Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει για τις 7 Δεκεμβρίου και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 5.30 το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια στις 4 Δεκεμβρίου και εξόρμηση σε χώρους δουλειάς την επομένη 5 Δεκεμβρίου.

    «Οι προτάσεις για αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγές στον Ν.1264/82, μείωση των συντάξεων εάν γίνουν αποδεκτές, όχι μόνο θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό, αλλά θα υπονομεύσουν το δικαίωμα των νέων παιδιών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και ζητά από «την κυβέρνηση και τους δανειστές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών».

    [03] Σε αποχή διαρκείας κατέρχονται οι δικηγόροι

    Πανελλαδικά, σύμφωνα με το δημοψήφισμα οι δικηγόροι είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το λόγο αυτό ψήφισαν υπέρ της αποχής διαρκείας.

    Το δημοψήφισμα διεξήχθη πανελλαδικά στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην διεξάγουν δημοψήφισμα.

    Πανελλαδικά στις κάλπες κλήθηκαν 41.710 δικηγόροι, ενώ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, οι δικηγόροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 21.615.

    Παράλληλα, αύριο Παρασκευή συνέρχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος. Εκ των πραγμάτων οι δικηγόροι κατέρχονται σε απόχη διαρκείας, ενώ θα καθορίσουν και τις άλλες κινητοποιήσεις και διεργασίες που θα

    πραγματοποιήσουν.

    Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι είναι ήδη σε αποχή μέχρι αύριο, εκτός των δικηγόρων της Αθήνας πουσήμερα και αύριο δεν απέχουν των καθηκόντων τους και όλες οι δίκες θα διεξαχθούν κανονικά.

    [04] Συνεχίζονται οι επαφές με την τρόικα για να βρεθεί η χρυσή τομή

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιηκε χθες, παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

    Ο Γκ. Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι οι δύο πλευρές (κυβέρνηση - τρόικα) βρίσκονται σε συνεχή επαφή, στο πλαίσιο της οποίας ελήφθη απόφαση να σταλεί στους εκπροσώπους της τρόικας, νέο e-mail με επιπλέον στοιχεία για την απόδοση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

    Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.

    [05] Τουλάχιστον πέντε νεκροί αστυνομικοί στο Γκρόζνι της Τσετσενίας από επίθεση ανταρτών

    Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ενόπλων στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνι, όπως μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο πηγή της τοπικής αστυνομίας. Όπως δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση όταν σταμάτησαν για έλεγχο τα αυτοκίνητα των δραστών, σύμφωνα με το BBC. Στη συνέχεια, οι αντάρτες εισέβαλαν σε κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία τοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού.

    Οι Τσετσένοι αυτονομιστές έχουν εμπλακεί σε στρατιωτική σύρραξη με τις ρωσικές δυνάμεις δύο φορές ύστερα από τον διαμελισμό της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

    Τα τελευταία χρόνια το Γκρόζνι είναι σχετικώς ήρεμο, ωστόσο τον Οκτώβριο πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 12 άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα.

    [06] Διαδηλώσεις και στη Νέα Υόρκη για το θάνατο του νεαρού αφροαμερικανού

    Διαδηλώσεις έγιναν το βράδυ σε διάφορες γειτονιές της Νέας Υόρκης και πολλά άτομα συνελήφθησαν μετά από την απόφαση του Σώματος των ενόρκων της Νέας Υόρκης να μην ασκηθεί δίωξη στον λευκό αστυνομικό που προκάλεσε με μια λαβή το θάνατο ενός άοπλου αφροαμερικανού. Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο Rockefeller Center, όπου δεκάδες τουρίστες έρχονται για να θαυμάσουν το φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και πολλοί συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Άλλοι, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Times Square, στη Union Square, το Columbus Circle, το Χάρλεμ, άλλα και στη συνοικία της Νέας Υόρκης όπου πέθανε ο 43χρονος Έρικ Γκάρνερ στις 17 Ιουλίου. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν «δεν μπορώ να αναπνεύσω» που ήταν και τα τελευταία λόγια του Έρικ Γκάρνερ, ενώ τον έπνιγε ο αστυνομικός.

    [07] Η «Μελωδία της Ευτυχίας» από τις 7 Δεκεμβρίου στο «Παλλάς»

    Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, η «Μελωδία της ευτυχίας», θα βρει στέγη στο «Παλλάς» τη φετινή εορταστική περίοδο.

    Πρόκειται για την περίφημη αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία («The sound of music») με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ - η οποία «έσωσε» την 20th Century Fox από τη χρεοκοπία, «έκλεψε» το Όσκαρ από το «Δρ Ζιβάγκο» κι έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που κατείχε, από το 1939, το «Όσα παίρνει ο άνεμος», με το σάουντράκ της να πουλάει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

    Είκοσι χρόνια μετά τη θεατρική μεταφορά του έργου από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η «Μελωδία της ευτυχίας» παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, από τις 7 Δεκεμβρίου.

    Η έμπειρη στο είδος Θέμις Μαρσέλλου (Annie, Fame, Rent) σκηνοθετεί την ιστορία της ευφάνταστης γκουβερνάντας, του χήρου πλοιάρχου και των επτά ανυπάκουων παιδιών του, με την ίδια να υπογράφει την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά.

    Το μουσικό σκέλος της παράστασης έχει αναλάβει ο Γιάννης Αντωνόπουλος, που έκανε τη διδασκαλία των τραγουδιών στους ηθοποιούς και τα παιδιά και διευθύνει την 14μελή ορχήστρα, οι δε χορογραφίες είναι της Άννας Αθανασιάδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2014 - 7:30:27 UTC