Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Το βασικό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα δίνει τη δυνατότητα σε υπόδικους και κατάδικους να σπουδάζουν, προανήγγειλε ο Χαρ. Αθανασίου
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση γίνεται με υπευθυνότητα
  • [04] Απονεμήθηκαν τα 31α δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση
  • [05] Κείμενο του Ν. Ρωμανού μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά
  • [06] Εκτιμήσεις περί επίτευξης συμφωνίας μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, έως την προσεχή Δευτέρα
  • [07] Αποκαλύπτονται σταδιακά οι παραστάσεις στα μαρμάρινα τμήματα των επιστυλίων του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Το βασικό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Όταν η χώρα σου διαπραγματεύεται και προσπαθεί να φτάσει σε ένα καλό αποτέλεσμα και εσύ κάθεσαι απ' έξω και φωνάζεις στην άλλη πλευρά, ότι όποια συμφωνία γίνει δεν θα την αναγνωρίσεις, είναι βέβαιο, ότι τορπιλίζεις αυτές τις συνομιλίες...Το βασικό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα και δίπλα στην τρόικα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τη σπρώχνει και την βοηθάει. Γιατί δεν θέλει να φύγουμε απ' το μνημόνιο» δήλωσε σε συνεντεύξεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

    Διερωτήθηκε επίσης: «Πιστεύει κανείς, ότι αν ήταν όλα ήσυχα και δεν υπήρχε η απειλή της αστάθειας και των πρόωρων εκλογών, οι δανειστές θα γίνονταν τόσο έντονα σκληροί στην διαπραγμάτευση τους;».

    [02] Νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα δίνει τη δυνατότητα σε υπόδικους και κατάδικους να σπουδάζουν, προανήγγειλε ο Χαρ. Αθανασίου

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, σε έκτακτη συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται, ήδη, νέο νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε οι υπόδικοι και οι κατάδικοι οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να μπορούν να σπουδάζουν μέσω αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα.

    Διευκρίνισε ότι το τριμελές συμβούλιο που απέρριψε το αίτημα του Ν. Ρωμανού να λαμβάνει άδειες προκειμένου να σπουδάζει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, καθώς ήταν δέσμιο του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

    Ακόμα ο κ. Αθανασίου, διευκρίνισε ότι αναζητεί τους γονείς του Ν. Ρωμανού για να τους παράσχει διευκρινίσεις αλλά δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές του κλήσεις και τους καλεί να επικοινωνήσουν μαζί του.

    Διαβάστε επίσης:Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού

    [03] Αντ. Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση γίνεται με υπευθυνότητα

    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη διαπραγματευση με την τρόικα για να ολοκληρώσει την τελική αξιολόγηση του παρόντος προγράμματος και να μπει σε μια νέα φάση» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση με τίτλο «Looking globally from Athens» για τα 30 χρόνια του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών της Cass Business School του City University London.

    Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως η διαπραγμάτευση γίνεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κοιτά μπροστά.

    «Βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο επιτυχημένων δημοσιονομικών προσαρμογών. Υλοποιήσαμε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μπαίνουμε σε μια νεα εποχή, σε μια νέα περίοδο βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας συνεχώς την ανεργία« είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, όπου τα τελευταία χρόνια βρισκόταν πολύ χαμηλά.

    [04] Απονεμήθηκαν τα 31α δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

    «Εξαιρετική τιμητική διάκριση» απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια από το Ίδρυμα Μπότση «για την προσφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου και την ευδόκιμη θητεία του στο Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα» κατά την 31η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

    «Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει κάθε χρόνο τους δημοσιογράφους, τα έντυπα, τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση και τιμά τους βετεράνους εκείνους που τίμησαν το δημοσιογραφικό λειτούργημα» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης. Αναφέρθηκε επίσης, στη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών λέγοντας πως «στο διάστημα των 100 χρόνων λειτουργίας της, οι δημοσιογράφοι πάλεψαν σκληρά για να κρατήσουν όρθια την Ένωση και να βελτιώσουν το επίπεδο εργασίας και την ποιότητα ζωής, έδωσαν αγώνες σε δύσκολους καιρούς για να κρατήσουν τη δημοσιογραφία αδέσμευτη, ανεξάρτητη, πολυφωνική».

    Τα τέσσερα βραβεία του Ιδρύματος απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια:

    Στην Κατερίνα Αντωνοπούλου, για το αποκαλυπτικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε το δράμα των τριών εκατομμυρίων παιδιών του πολέμου στη Συρία, που ζουν σε καταυλισμούς και προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Πρώτο Πλάνο» από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Στον Δημήτρη Μιχαλέλη, για την αντικειμενική αρθρογραφία και την μέχρι σήμερα ευδόκιμη σταδιοδρομία του στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Σήμερα είναι διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα REALNEWS και διευθυντής στο site REAL.GR.

    Στη Μίνα Καραμήτρου, για την αντικειμενική, αποκαλυπτική, με πληρότητα παρουσίαση των θεμάτων του αστυνομικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, από το 1994 έως σήμερα.

    Στον Λάζαρο Χατζηνάκο, για την πολύχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία και τη συνεισφορά του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ως σύμβουλος εκδόσεων και έργων ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

    [05] Κείμενο του Ν. Ρωμανού μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά

    «Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας». Με τα λόγια αυτά αρχίζει κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, ύστερα από την απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

    Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ύστερα από 24 μέρες απεργίας πείνας, στο κείμενο που εξέδωσε με τίτλο «Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες», δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, προσπερνώντας την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνει πίσω και «απαντάει» με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως τον θάνατο, ενώ ξανατονίζει ότι έχει υπογράψει επισήμως την άρνησή του για οποιαδήποτε χορήγηση ορού.

    Ταυτόχρονα καταδικάζει, τους αυτόκλητους υπερασπιστές του, όπως λέει, και ειδικά «Συριζέους και λοιπούς εμπόρους ελπίδων» αναφέροντας ότι όσοι έχουν εμφανισθεί «έχουν φάει πόρτα χωρίς διάλογο».

    [06] Εκτιμήσεις περί επίτευξης συμφωνίας μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, έως την προσεχή Δευτέρα

    Κύκλοι στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωζώνης ευελπιστούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τις ελληνικές Αρχές για την περάτωση της αξιολόγησης του προγράμματος έως την προσεχή Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν το ενδεχόμενο συμφωνίας για παράταση -σε πρώτη φάση- του υφιστάμενου προγράμματος και -σε δεύτερη- τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που θα οδηγήσει εκ νέου την Ελλάδα στις αγορές.

    Αυτό ανέφερε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ανώτατος παράγοντας της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πως στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις της τρόικας με την Αθήνα το μείζον πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό.

    Ο αξιωματούχος δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται και επικεντρώνονται άμεσα και έμμεσα γύρω από το δημοσιονομικό ζήτημα» δήλωσε. Ωστόσο, επέμεινε στην ανάγκη, η τρέχουσα αξιολόγηση να κλείσει εντός του Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τις αποφάσεις για τη μετα-μνημόνιο εποχή.

    [07] Αποκαλύπτονται σταδιακά οι παραστάσεις στα μαρμάρινα τμήματα των επιστυλίων του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης

    Παραστάσεις αποκαλύπτονται, σταδιακά καθώς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης στα επτά μαρμάρινα τμήματα των «επιστυλίων» που ανήκουν στον τρίτο και πιο περίτεχνο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, διευκρινίζεται ότι η θέση των μαρμάρινων μελών, τα οποία αποτελούν τμήμα θριγκού, φέρουν γραπτό διάκοσμο. Ήταν τοποθετημένα πάνω από τους ορθοστάτες των τοίχων και κάτω από τις μαρμάρινες δοκούς της οροφής, οι οποίες, όπως έχει ανακοινωθεί, φέρουν, επίσης, γραπτό διάκοσμο, ήτοι μίμηση φατνωμάτων, με εγγεγραμμένους ρόδακες.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο ένα από τα τμήματα των «επιστυλίων», κατά την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διακρίνονται στο κέντρο ζώο, πιθανόν ταύρος και εκατέρωθεν δύο μορφές, εν κινήσει, γυναικεία και ανδρική. Δεξιά της γυναικείας και αριστερά της ανδρικής διακρίνονται υδρίες και φτερωτές μορφές. Η δεξιά φτερωτή μορφή κατευθύνεται προς ένα τριποδικό λέβητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 December 2014 - 15:30:22 UTC