Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη θα επισκεφθεί αύριο ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Το ΠΑΣΟΚ για το απαντητικό email της τρόικας
  • [03] Ενέργειες του υπ. Εσωτερικών για την χορήγηση ασύλου στους Σύρους πρόσφυγες
  • [04] Συνεχίζονται οι κινήσεις αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό
  • [05] Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου για τον Ν. Ρωμανό
  • [06] Εξάλειψη παραβατικότητας και εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, απαντά στο e-mail της τρόικας,
  • [07] Μ. Φέρμπερ: Το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα ζητάει περισσότερο χρόνο άσκησης επιρροής στις ελληνικές εξελίξεις
  • [08] Γ.Ντάισελμπλουμ: Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες
  • [09] Επίθεση στην είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ
  • [10] Μεγάλη κινητικότητα, σχετικά με το διάστημα, σε όλο τον κόσμο
  • [11] Η παχυσαρκία της γυναίκας πριν και μετά την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου του μωρού

  • [01] Την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη θα επισκεφθεί αύριο ο Αλ. Τσίπρας

    Στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, θα βρεθεί αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συζητήσει θέματα εργασιακών σχέσεων στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται διεθνώς, αλλά και στην ΕΕ ειδικότερα.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετό διάστημα. Ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει με τα στελέχη του Γραφείου και θέματα που αφορούν την Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό ότι το Γραφείο έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

    Από τη Γενεύη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και πολιτικές δυνάμεις της Σερβίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η κατάσταση στην περιοχή, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα εθνικισμών, η εγκληματικότητα, οι σχέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και οι προοπτικές τους.

    [02] Το ΠΑΣΟΚ για το απαντητικό email της τρόικας

    Το περιεχόμενο του απαντητικού ηλεκτρονικού μηνύματος των εκπροσώπων της τρόικας αναμένουν στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πάρουν θεση σε όσα λένε οι εκπρόσωποι των δανειστών. Ωστόσο, όπως έλεγαν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, αν η τρόικα ζητάει διευκρινίσεις θα τις δώσουμε, ίσως σε μια τηλεδιάσκεψη, η οποία μπορεί να γίνει το απόγευμα.

    Έλεγαν, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στη θέση του περί μη λήψης νέων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα.

    [03] Ενέργειες του υπ. Εσωτερικών για την χορήγηση ασύλου στους Σύρους πρόσφυγες

    Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα των σταδίων που απαιτούνται, προκειμένου οι ντε φάκτο Σύροι πρόσφυγες να αποκτήσουν με ταχείες διαδικασίες το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα στην Ελλάδα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν, θα διανείμει σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών.

    Χθες το βράδυ, ο γγ Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Άγγελος Συρίγος πήγε και πάλι στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να συζητήσει εκ νέου με τους Σύρους πρόσφυγες και να τους εξηγήσει ότι η μόνη νόμιμη δυνατότητα που έχουν, προκειμένου να παραμείνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι να υποβάλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Κι αυτό, παρότι οι ίδιοι δεν επιθυμούν καταρχήν να διαβιώσουν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα, αλλά σε κάποια άλλη βορειοευρωπαϊκή χώρα.

    Απαντώντας επί δυο ώρες σε συνεχείς, καταιγιστικές ερωτήσεις των προσφύγων, ο κ. Συρίγος εξήγησε ότι όσοι διαθέτουν διαβατήριο, ταυτότητα ή άδεια οδήγησης, θα μπορέσουν σε χρονικό διάστημα έως ένα μήνα, να έχουν στα χέρια τους την προσφυγική αναγνώριση και ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι υπόλοιποι, όπως εξήγησε, θα πρέπει να περιμένουν για διάστημα έως 3 μήνες προκειμένου να πιστοποιηθεί η ταυτότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα αποκτήσουν άμεσα την κάρτα του αιτούντος πολιτικό άσυλο.

    Σε επανειλημμένες ερωτήσεις εάν με την ιδιότητα του πρόσφυγα μπορούν να προχωρήσουν σε οικογενειακή συνένωση με τις οικογένειές τους που έχουν μείνει πίσω στον πόλεμο, ο κ. Συρίγος απαντούσε ότι θα το προσπαθήσουν, αλλά ότι δεν μπορεί να ξέρει πόσο καιρό θα χρειασθεί καθώς είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να το κάνει η Ελλάδα.

    [04] Συνεχίζονται οι κινήσεις αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

    Συνεχίζονται οι κινήσεις αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

    Υπό κατάληψη βρίσκεται από τα ξημερώματα, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

    Συγκεντρώσεις αναμένονται και το απόγευμα για το ίδιο θέμα.

    Επίσης, σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου προχώρησαν από το πρωί, ομάδα νεαρών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας.

    Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου για τον Νίκο Ρωμανό.

    Στην πορεία στην Αθήνα για τον απεργό πείνας, σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της, στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων, ΙΧ, καθώς και ένα λεωφορείο. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές ενώ έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    [05] Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου για τον Ν. Ρωμανό

    Σε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Ηράκλειου, προχώρησε το πρωί μια ομάδα νεαρών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό. Οι νεαροί βρίσκονται στη Λότζια, από τις 07:30, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου .

    [06] Εξάλειψη παραβατικότητας και εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, απαντά στο e-mail της τρόικας, το υπουργείο Εργασίας

    «Συνήθη πρακτική» στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας την αποστολή μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ μέρους της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών, υποβαθμίζοντας έτσι τη σημασία του, ενώ εκφράζουν αισιοδοξία για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, ότι στο υπουργείο Εργασίας έλαβαν γνώση του περιεχομένου του μηνύματος αργά χθες το βράδυ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις, σε ότι αφορά την ποσοτικοποίηση των μέτρων που προτείνει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του υπουργείου Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έχει προτείνει προς την τρόικα, συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών.

    [07] Μ. Φέρμπερ: Το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα ζητάει περισσότερο χρόνο άσκησης επιρροής στις ελληνικές εξελίξεις

    «Η τρόικα ζητάει περισσότερο χρόνο άσκησης επιρροής στις ελληνικές εξελίξεις» τονίζει ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κληθείς να ερμηνεύσει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.

    «Νομίζω ότι σε μία χώρα μέλος που είναι σε πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα και υπάρχει η τρόικα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προβλήματα» τονίζει ο Μάρκους Φέρμπερ, που είναι άριστος γνώστης των εξελίξεων στη χώρα μας και ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά. Είδαμε να επανέρχεται στην ανάπτυξη αυτό τον χρόνο, την ίδια ώρα που η Γερμανία π.χ. έχει μείωση της ανάπτυξης ενώ η Ελλάδα αύξηση της ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει ενισχύσει επίσης την ανταγωνιστικότητά της και αν ενεργοποιήσει τις ξένες επενδύσεις, όλα αυτά τα μέτρα θα δημιουργήσουν τα θετικά στοιχεία που η τρόικα ζητάει. Συνεπώς όλες αυτές οι διαφωνίες θα ξεπεραστούν. Το κύριο πρόβλημα που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι ότι η τρόικα ζητάει περισσότερο χρόνο άσκησης επιρροής στις ελληνικές εξελίξεις. Φυσικό είναι μετά από 4-5 χρόνια στο πρόγραμμα να θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να καταλήξουμε πολύ γρήγορα γιατί καταλαβαίνω ότι οι Έλληνες πολιτικοί λένε τώρα ότι τεσσεράμισι χρόνια φτάνουν πια, θέλουμε να σταθούμε στα δικά μας πόδια» προσθέτει ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

    Ο κ. Φέρμπερ σημειώνει πάντως με έμφαση ότι «δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την τρόικα και ταυτόχρονα να ζητάτε χρήματα. Δεν μπορούν να γίνουν και τα δύο. Αλλά αν από το πρόγραμμα των 315 δισ. ευρώ του Γιούνκερ λάβετε ένα είδος βοήθειας για κάποιους τομείς, όχι για όλους όπως ζητάει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, θα περιοριστεί η ισχύς της τρόικας. Χρειάζεται μια ισορροπημένη προσέγγιση, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να το πετύχετε».

    [08] Γ.Ντάισελμπλουμ: Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες

    «Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες. Στην αντίθετη περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της επομένης εβδομάδας» εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Τα Νέα".

    Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ερωτηθείς για τη λύση που θα επιλεγεί για την Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, ο κ.Ντάισελμπλουμ απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στο Eurogroup της επομένης εβδομάδας.

    [09] Επίθεση στην είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις άνδρες του προσωπικού ασφαλείας, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου, στόχος της οποίας ήταν αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, ανακοίνωσε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι κανένα μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ δεν επλήγη.

    [10] Μεγάλη κινητικότητα, σχετικά με το διάστημα, σε όλο τον κόσμο

    Μεγάλη κινητικότητα σε σχέση με το διάστημα παρατηρείται τελευταία σε όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την κατασκευή της επόμενης γενιάς του πυραύλου της «Αριάν», τον «Αριάν 6». Οι ΗΠΑ θα κάνουν αύριο εκτόξευση της νέας τους φιλόδοξης διαστημικής κάψουλας «Ωρίων» (Orion), ενώ η Ιαπωνία μόλις εκτόξευσε στο διάστημα το σκάφος «Χαγιαμπούσα 2» με στόχο έναν μακρινό αστεροειδή.

    Οι υπουργοί έρευνας και επιστήμης των 20 χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενέκριναν χθες το βράδυ τη χρηματοδότηση της κατασκευής του πυραύλου «Αριάν 6», ο οποίος θα διαδεχθεί τον σημερινό «Αριάν 5», το καμάρι της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής και ιδίως της γαλλικής, ο οποίος «πετά» από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

    [11] Η παχυσαρκία της γυναίκας πριν και μετά την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου του μωρού

    Οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες τόσο πριν την εγκυμοσύνη, όσο και κατά τη διάρκειά της, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν το μωρό τους, σύμφωνα με μια νέα σουηδοαμερικανική επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, τουλάχιστον ένας στους δέκα θανάτους βρεφών (ποσοστό 11%) οφείλεται στο γεγονός ότι η έγκυος μητέρα είναι υπέρβαρη ή παχύσαρκη. Τις καλύτερες πιθανότητες για μια φυσιολογική γέννα έχουν οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 December 2014 - 9:30:26 UTC