Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλίμα «εθνικής συνεννόησης» για την εξωτερική πολιτική
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας
  • [03] Πλήρη ικανοποίηση για το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο Καρ. Παπούλιας
  • [04] ΕΚΠΟΙΖΩ: Αυξάνεται ο αριθμός των θετικών δικαστικών αποφάσεων για δανειολήπτες
  • [05] Γκ. Χαρδούβελης: Εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα
  • [06] Ξεκίνησε η απεργία των πιλότων στη Lufthansa, η δέκατη φέτος

  • [01] Κλίμα «εθνικής συνεννόησης» για την εξωτερική πολιτική

    «Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της εσωτερικής αντιπαράθεσης» δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από τη σημερινή συνάντησή του, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

    «Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξερχόμενος της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μια ώρα και 45 λεπτά, και πρόσθεσε ότι «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις δημιουργικά και να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, έκανε λόγο για μια πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα εθνικά θέματα σε κλίμα εθνικής συνεννόησης.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας

    «Βρισκόμαστε ένα ακριβώς βήμα πριν από την ολοκλήρωση μιας πολύ σκληρής, επίπονης διπλής διαπραγμάτευσης» για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και την αλλαγή σελίδας, τη νέα κατάσταση για τη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις». Είπε ότι «η νομοθεσία που εφαρμόζεται, γιατί ισχύει σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται ελάχιστες προσθήκες ή βελτιώσεις και ως εκ του τούτου ένα κλίμα πανικού που κάποιοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν είναι παντελώς αβάσιμο και δεν σχετίζεται με τη φιλοσοφία της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται».

    [03] Πλήρη ικανοποίηση για το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο Καρ. Παπούλιας

    Την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε, από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της και επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, απ' όπου επικοινώνησε με στρατιωτικά φυλάκια.

    Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχολίασε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν το αξιόμαχό τους παρά τις οικονομικές περικοπές που αγγίζουν το 50%. Ο Πρόεδρος διερωτήθηκε εάν οι πολλές περικοπές έχουν αντίκτυπο στο αξιόμαχο των ενόπλων Δυνάμεων, για να απαντήσει ο κ. Δένδιας: «Όχι, είμαστε σε αξιοπρεπές επίπεδο».

    [04] ΕΚΠΟΙΖΩ: Αυξάνεται ο αριθμός των θετικών δικαστικών αποφάσεων για δανειολήπτες

    Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θετικών δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες διαγράφουν χρέη και ρυθμίζουν τις οφειλές δανειοληπτών, υπογραμμίζει η Ένωση Καταναλωτών Ποίοτητα Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της.

    Ενδεικτικά, αναφέρει ότι το Ειρηνοδικείο Αθηνών με την 902/2014 απόφασή του, διέγραψε για μέλος της ΕΚΠΟΙΖΩ το 80,4% των χρεών (173.647ευρώ από συνολική οφειλή 216.089 ευρώ), προστατεύοντας παράλληλα την μοναδική κατοικία του. O συγκεκριμένος οφειλέτης είναι 55 ετών, με προβλήματα υγείας και όσον αφορά τις μηνιαίες δόσεις, δεν θα καταβάλει κανένα ποσό για τα πρώτα 5 χρόνια, αφού δεν έχει εισόδημα, ενώ στη συνέχεια θα καταβάλει μηνιαία δόση 208 ευρώ για 17 χρόνια, αποπληρώνοντας έτσι μόνο το ποσό των 42.442 ευρώ.

    Η παραπάνω αλλά και δεκάδες άλλες αποφάσεις δίνουν πραγματική ανάσα στους συμπολίτες μας που είναι σε οικονομική αδυναμία, αλλά και ελπίδα σε όσους έχουν καταφύγει στα ελληνικά δικαστήρια και προσβλέπουν σε ρύθμιση των δικών τους χρεών.

    [05] Γκ. Χαρδούβελης: Εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα

    Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και εργαζόμαστε για να κλείσουν και τα υπόλοιπα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι απώτερος στόχος είναι να υπάρξουν λιγότερα βάρη και περισσότερες προοπτικές για όλους.

    Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

    Έδωσε έμφαση στην συνέχιση της αποκατάστασης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που δεν θα βασίζεται πλέον στην εσωτερική κατανάλωση αλλά στην εξωστρέφεια της οικονομίας και σε τομείς που διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης και εξωστρέφεια όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και τεχνολογία, η ναυτιλία κλπ.

    Διαβάστε επίσης:Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας

    [06] Ξεκίνησε η απεργία των πιλότων στη Lufthansa, η δέκατη φέτος

    Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ξεκίνησαν σήμερα απεργία 36 ωρών, τη δέκατη από την αρχή του έτους, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση χιλίων και πλέον πτήσεων.

    Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, που έχει την έδρα της στη Φραγκφούρτη, προειδοποίησε ότι 1.350 πτήσεις, δηλαδή σχεδόν οι μισές από τις 2.800 που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, θα ακυρωθούν.

    Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας. Οι κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν τον Απρίλιο και πλέον σκληραίνουν τη στάση τους με αυτή τη δέκατη απεργία, που έχει μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις προηγούμενες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 December 2014 - 15:30:27 UTC