Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία με την τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ»
  • [02] Σ. Βούλτεψη: "Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι ξεπέρασε η χώρα"
  • [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Αναγκαία η συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [04] Δ. Κουτσούμπας: "Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό"
  • [05] Στη Νέα Υόρκη για επέμεβαση καρδιάς ο Ν. Αναστασιάδης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία με την τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ»

    «Μπορεί τα σκυλιά να ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά», διεμήνυσε, από τα Ιωάννινα, Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσεσκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας, τονίζοντας ότι «σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της περιφερειακής συνδιάσκεψης του κόμματος του , με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις, διεμήνυσε ότι ήρθε η ώρα που πρέπει να τελειώσει το δράμα που ζει η χώρα, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί αίτημα εθνικό, κοινωνικό, καθολικό.

    Παράλληλα, είπε ότι με τα δημοκρατικά όπλα, θα δοθεί μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να βρεθεί στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας με την ετυμηγορία του.

    «Ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Ο δρόμος της αντίστασης, της ανατροπής, της ρήξης, της αλλαγής, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βγάλει τη χώρα και τους ανθρώπους από το φαύλο κύκλο της απόγνωσης».

    [02] Σ. Βούλτεψη: "Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι ξεπέρασε η χώρα"

    «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ούτε πού βρισκόταν η Ελλάδα, ούτε τι ξεπέρασε, ούτε πού πηγαίνει.Τρομάζει τις αγορές και τους επενδυτές, αναμασά ένα ανύπαρκτο «πρόγραμμα», εκβιάζει πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα, κάνει το παν για να βυθίσει την πατρίδα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της ακυβερνησίας και του χάους», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα.

    Η κ. Βούλτεψη με αιχμηρό τρόπο σχόλιασε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία ως ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης που τορπίλιζε μέχρι την τελευταία ώρα το μέλλον της ίδιας του της χώρας.Γιατί επιμένει να βλέπει την καταστροφή της Ελλάδας ως προσωπική σανίδα σωτηρίας».

    «Το σύνθημα του κ. Τσίπρα είναι «γαία πυρί μιχθήτω», κατέληξε.

    [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Αναγκαία η συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

    Την ανάγκη συνεννόησης για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εκλογής του, υπογράμμισε,από τα Χανιά, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών, Ελευθέριος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε:

    « Πράγματι πιστεύω ότι σε μια περίοδο που όλα τα θέματα είναι πολύ ανοικτά και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πάζλ αβεβαιότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως είναι τα οικονομικά θέματα με το πρόγραμμα, με τις συζητήσεις που γίνονται, όπως είναι τα εθνικά θέματα με τα ελληνοτουρκικά, την ΑΟΖ, το Κυπριακό και τις ταραχές στην περιοχή μας, τα θεσμικά θέματα όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και για όλα αυτά, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και λύσεις ταυτόχρονα.

    Και εξαρτώνται από το αν θα γίνουν εκλογές οι οποίες μπορούν να προκληθούν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Άρα το μεγάλο κομμάτι του παζλ της αβεβαιότητας είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία αδυνατίζει πάρα πολύ και την δική μας διαπραγματευτική θέση. Και κοινοβουλευτικά.

    Και ταυτόχρονα πιστεύω , ότι αν η χώρα τελικά εκλέξει Πρόεδρο θα έχει ένα θεσμικό συνομιλητή και με τους έξω και με τους μέσα , νεοεκλεγέντα και σύμβολο εθνικής ενότητας, ομοψυχίας, ενότητας του λαού μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο , είναι αναγκαίο,προέχει να συνεννοηθούμε στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εκλογής του και όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν.Απευθύνομαι, λοιπόν, και στους πολίτες και στους βουλευτές.

    Να σκεφθούμε ότι θα πρέπει να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, χωρίς εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας , διότι θα είναι πάρα πολύ αδύνατη θεσμικά η θέση της χώρας».

    [04] Δ. Κουτσούμπας: "Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό"

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε παρέμβασή του, στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ανάφερε πως «επιβεβαιώνεται ότι και σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και στη φάση της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης, με τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό».

    «Όλα τα μείγματα διαχείρισης που προτείνουν οι εταίροι - Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ - και οι συνεταίροι τους στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι από χέρι κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα, αφού το μόνο που με συνέπεια υπηρετούν όλοι τους είναι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, με το λαό να στενάζει, περιμένοντας τις ερχόμενες εκλογές» είπε, προσθέτοντας ότι «εκλογές που δεν πρόκειται να λύσουν αυτό το ουσιαστικό πρόβλημα, τη στιγμή που η διεκδίκηση, η αλληλεγγύη, ο αγώνας, η λαϊκή συμμαχία, η ανάπτυξη και αναζωογόνηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, που έπρεπε να αποκτήσουν την μέγιστη προτεραιότητα, είναι ακόμη πίσω, εξαιτίας των εμποδίων που βάζουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

    [05] Στη Νέα Υόρκη για επέμεβαση καρδιάς ο Ν. Αναστασιάδης

    Στη Νέα Υόρκη έφθασε το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, για να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας, στο νοσοκομείο Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai), του Μανχάταν.

    Αύριο, στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εξετάσεις. Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

    Μετά την χειρουργική επέμβαση, αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο γύρω στις τέσσερις με πέντε μέρες, ανάλογα με την μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του.

    Την επέμβαση στον Κύπριο πρόεδρο θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς (David Adams), επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου.

    Ο κ. Αναστασιάδης έφτασε στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του 'Αντρη Αναστασιάδη, τον προσωπικό γιατρό του, Σάββα Καδή και τον καρδιοχειρουργό Μαρίνο Σωτηρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 November 2014 - 19:30:21 UTC