Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, μια διαφορετική πρόταση
  • [02] Θεσσαλονίκη: Ένοπλος έχει ταμπουρωθεί σε ανθοπωλείο. Τραυμάτισε σοβαρά υπάλληλο
  • [03] Ο Σαρκοζί επιδιώκει να εκλεγεί σήμερα επικεφαλής του κομματός του
  • [04] Δεκαπέντε συλλήψεις διαδηλωτών στο Φέργκιουσον

  • [01] Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, μια διαφορετική πρόταση

    Μια διαφορετική πρόταση, αυτής της αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Αυτοοργανωμένα ιατρεία, φαρμακεία, ωδεία,φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας, παντοπωλεία, λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες, μουσικά, θεατρικά σχήματα και πολλά άλλα αναπτύσσονται ραγδαία, λόγω των αυξημένων αναγκών των πολιτών, εξαιτίας των περικοπών στα εισοδήματα.

    «Η φιλοσοφία μας είναι τελείως διαφορετική, έχει μετασχηματιστικά χαρακτηριστικά. Βασίζεται στην συμμετοχή και την αυτοοργάνωση, όχι στην ελεημοσύνη και την φιλανθρωπία», εξηγεί ο Χρήστος Γιοβανόπουλος μέλος από την «Αλληλεγγύη για Όλους», μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις περισσότερες αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές και δράσεις από όλη την Ελλάδα.Πανελλαδικά, το Σεπτέμβριο του 2012 τα παραπάνω εγχειρήματα έφταναν τα 180-200, ενώ σήμερα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Τον Μάρτιο του 2014, σε μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής των αυτοοργανωμένων δομών που έχουν σχέση με την τροφή από την «Αλληλεγγύης για Όλους», διαπιστώθηκε πως ο κόσμος που απευθύνθηκε σε αυτές αυξήθηκε κατά 28% μέσα σε επτά μήνες.

    Στην Τράπεζα Χρόνου, ο καθένας προσφέρει και παίρνει υπηρεσίες με βάση το χρόνο, οικονομικό αντάλλαγμα δεν υπάρχει. Επισκευές υπολογιστών, ηλεκτρολογικές εργασίες, μεταφορές, φωτογραφίσεις, μεταφράσεις, δακτυλογραφήσεις, υπηρεσίες πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων, είναι κάποιες από τις περίπου 135 προσφερόμενες υπηρεσίες. Κάθε υπηρεσία πιστώνεται με ώρες, ανάλογα πόσο κρατάει.

    [02] Θεσσαλονίκη: Ένοπλος έχει ταμπουρωθεί σε ανθοπωλείο. Τραυμάτισε σοβαρά υπάλληλο

    Ένας άνδρας οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε νωρίς το πρωί σε ανθοπωλείο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και αφού πυροβόλησε στο πρόσωπο την υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, ταμπουρώθηκε στο εσωτερικό του και αρνείται να αποχωρήσει.

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να πειστεί ο ένοπλος να παραδώσει το όπλο του και να βγει από το κατάστημα.

    Η υπάλληλος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [03] Ο Σαρκοζί επιδιώκει να εκλεγεί σήμερα επικεφαλής του κομματός του

    Την αρχηγία του κεντροδεξιού UMP ζητάει ξανά, και όπως όλα δείχνουν θα πάρει, ο Νικολά Σαρκοζί στην εσωκομματική κάλπη, όμως χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό για να μπορέσει στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τον Αλαίν Ζιπέ, όταν έρθει η ώρα για το προεκλογικό χρίσμα.Τα 268.000 μέλη του μεγάλου συντηρητικού κόμματος καλούνται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά στο Ίντερνετ, από χθες, Παρασκευή, και μέχρι σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), για να εκλέξουν τον αρχηγό τους.Τριάντα μήνες μετά την ήττα του από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο δεξιός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αναμένεται, πλην εκπλήξεως, να κάνει σήμερα το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017 κερδίζοντας την ηγεσία του σχηματισμού του, του UMP.

    Οι οπαδοί του Σαρκοζί, ο οποίος τον Ιανουάριο κλείνει τα 60, ονειρεύονται ένα ποσοστό άνω του 70% και δεν θέλουν ούτε να σκέπτονται πως ο υποψήφιός τους θα μπορούσε να χρειαστεί ένα δεύτερο γύρο για να κερδίσει τους δύο αντιπάλους του, τον Μπρουνό Λε Μερ και τον Ερβέ Μαριτόν. Αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει μόνο σε ό,τι αφορά το ποσοστό συμμετοχής και το ποσοστό του νικητή.

    Η στρατηγική του για την ανακατάληψη της εξουσίας εξακολουθεί πάντως να απειλείται από πολλές δικαστικές υποθέσεις. Σε βάρος του Σαρκοζί διεξάγεται κυρίως μια δικαστική έρευνα για διαφθορά, καθώς είναι ύποπτος ότι επιχείρησε να πάρει από υψηλόβαθμο δικαστικό πληροφορίες που καλύπτονταν από το δικαστικό απόρρητο σχετικά με μια έρευνα η οποία τον αφορούσε. Οι λογαριασμοί των προεκλογικών εκστρατειών του το 2007 και το 2012 αποτελούν επίσης αντικείμενα πολλών δικαστικών ερευνών.

    [04] Δεκαπέντε συλλήψεις διαδηλωτών στο Φέργκιουσον

    Δεκαπέντε άνθρωποι συνελήφθησαν χθες, το βράδυ στο Φέργκιουσον στη διάρκεια νέων διαδηλώσεων κατά της μη άσκησης δίωξης σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Αύγουστο έναν άοπλο νεαρό μαύρο σ' αυτό το προάστιο του Σεντ Λούις στο Μιζούρι των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία.Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν αφού διαδηλωτές υποχρέωσαν ένα εμπορικό κέντρο του Σεντ Λούις να κλείσει χθες επί δύο ώρες, εν μέσω των εκπτώσεων της "Μαύρης Παρασκευής", καλώντας σε μποϊκοτάζ στη μνήμη του νεαρού μαύρου.

    "Η αστυνομία του Φέργκιουσον ζήτησε από τους εθελοντές να φύγουν από τους δρόμους. Ορισμένοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και συνελήφθησαν", εξήγησε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. "Επιβεβαίωση των 15 συλλήψεων στο Φέργκιουσον", ανέφερε αργότερα ένα νέο μύνυμα στον ιστότοπο.

    Περίπου εκατό εξ αυτών έμειναν επί τεσσαράμισι λεπτά ξαπλωμένοι, σαν νεκροί, στο πάτωμα για να συμβολίσουν τις πάνω από τέσσερις ώρες που το πτώμα του Μάικλ Μπράουν έμεινε να κείτεται στο δρόμο.Εξαιτίας φόβων για επεισόδια, καταστήματα του εμπορικού κέντρου έκλεισαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 November 2014 - 9:30:22 UTC