Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά αύριο σειρά περιφερειακών συσκέψεων με στόχο την εξειδίκευση του προγράμματός του - Πρόσκληση σε φορείς και κόμματα
  • [03] Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση εκλιπαρεί για επιείκεια, αλλά αυτή δεν έρχεται
  • [04] Έκκληση στην Ελλάδα να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
  • [05] Αφέθηκε ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς
  • [06] Επίσχεση από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, από 1ης Δεκεμβρίου
  • [07] Eurostat: Στο 25,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο
  • [08] Πιερ Μοσκοβισί: Σε «σωστό δρόμο» οι συζητήσεις με την τρόικα

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνάντηση μετέχει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά αύριο σειρά περιφερειακών συσκέψεων με στόχο την εξειδίκευση του προγράμματός του - Πρόσκληση σε φορείς και κόμματα

    Ως κάλεσμα στην κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπεύθυνος Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης τη σειρά περιφερειακών συσκέψεων που το κόμμα θα οργανώσει το επόμενο διάστημα σε όλη την επικράτεια, με στόχο την εξειδίκευση του προγράμματός του για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Οι περιφερειακές συσκέψεις θα εξειδικεύσουν για την κάθε περιοχή το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως εξήγησε- κατά τη σχετική συνέντευξη Τύπου- ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, «η προγραμματική διαδικασία και εμβάθυνση είναι μια συνεχής και δυναμική διαδικασία, πάνω όμως, σε βασικούς άξονες, όπως είναι η κατάργηση του μνημονίου και ο τερματισμός της ύφεσης».

    Επιπλέον, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι το πρόγραμμα της ΔΕΘ αποτελεί πρόγραμμα βάσης, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα από αυτά που προβλέπει θα υλοποιηθούν άμεσα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

    Σύμφωνα με τον κ. Κορωνάκη, ο στόχος των περιφερειακών συσκέψεων είναι η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, προκειμένου όχι μόνο να φύγει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και για να στηριχθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς (πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα) και η οποία θα κριθεί από την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων. Πάντως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν πως το κόμμα είναι έτοιμο σε ό,τι αφορά τις βασικές θέσεις του προγράμματος και στην περίπτωση που υπάρξουν πιο γρήγορα πολιτικές εξελίξεις.

    Στις περιφερειακές συσκέψεις έχουν προσκληθεί πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών.

    Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν επιμελητήρια, συνδικάτα, εργατικά κέντρα, καθώς, επίσης, ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης της κάθε περιοχής, ανεξαρτήτως του χώρου από τον οποίο προέρχονται. Μεταξύ των πολιτικών φορέων που έχουν προσκληθεί στις περιφερειακές συσκέψεις είναι η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κοινωνική Συμφωνία, η Κοινωνία Πρώτα και οι Οικολόγοι. Πάντως, όπως σημείωσαν οι κ.κ. Βίτσας και Κορωνάκης, «η διαβούλευση θα γίνει με θεσμούς, κινήματα και φορείς χωρίς αναγκαστικά όλοι αυτοί να συμφωνούν μαζί μας».

    Οι περιφερειακές συσκέψεις -στις περισσότερες από τις οποίες θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του κόμματος- ξεκινούν αύριο με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Λαμία) και την Κυριακή (30 Νοεμβρίου), με την περιφέρεια Ηπείρου (Γιάννενα).

    [03] Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση εκλιπαρεί για επιείκεια, αλλά αυτή δεν έρχεται

    Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις επικρίσεις ότι η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές προκαλεί αποσταθεροποίηση ανέφερε: «Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται ότι η Δημοκρατία αποσταθεροποιεί. Ο πυρήνας του πολιτικού προβλήματος στην Ελλάδα είναι ακριβώς ότι έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν είναι αντιπροσωπευτική, η οποία εξαπάτησε τον κόσμο, μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, εφάρμοσε ένα σκληρότερο μνημόνιο και τώρα τι κάνει αυτήν τη στιγμή; Διαπιστώνει ότι η στρατηγική του υπάκουου μαθητή δεν απέδωσε».

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία ακούμε ότι αποτελούν εμπόδιο στη συνεννόηση μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς, ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις στο Δημόσιο, ΦΠΑ, τα ακούτε για πρώτη φορά; Πόσους μήνες δεν τα έχουμε ακούσει; Άρα, λοιπόν, η μεν τρόικα ακολουθεί με έναν ψυχρό τρόπο την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, το οποίο το είχε υπερασπιστεί, δεν έχει αμφισβητήσει τη λογική του, τον πυρήνα της πολιτικής του. Έχει βγει στην Ευρώπη και μαζί με την κ. Μέρκελ ο κ. Σαμαράς είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των ακραίων μνημονιακών πολιτικών και τώρα βλέπει ξαφνικά ότι αυτή η στρατηγική δεν αποδίδει. Δεν αποδίδει. Εκλιπαρεί για την επιείκεια, αλλά η επιείκεια δεν έρχεται και συνθλίβεται ανάμεσα στις δεσμεύσεις της, στα πιστεύω της, στην ιδεολογία της και την πολιτική της που είναι το μνημόνιο και από την άλλη στην πραγματικότητα, την κοινωνική κατακραυγή. Αυτές είναι οι μυλόπετρες που συνθλίβουν σήμερα την κυβέρνηση... Ότι εάν θέλεις πράγματι να πας σε μία άλλη εποχή, αν θες να φύγεις από το μνημόνιο, πρέπει να διαθέτεις σχέδιο. Δεν μπορείς να ξεκινάς και να λες ότι το χρέος είναι βιώσιμο, διότι τότε δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης...».

    [04] Έκκληση στην Ελλάδα να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

    Eκκληση στην Ελλάδα, ο λαός της οποίας είναι, όπως είπε, ο πιο κοντινός στους Παλαιστίνιους, να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με απόφαση της κυβέρνησης ή της Βουλής, όπως έπραξαν 135 κράτη παγκοσμίως, απηύθυνε σήμερα ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρβάν Εμίλ Τουμπασί.

    Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης μίλησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία με τέσσερις Έλληνες δημάρχους, που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Παλαιστίνη, συμμετέχοντας σε μεγάλο παγκόσμιο συνέδριο για την τοπική αυτοδιοίκηση και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.

    Μιλώντας στη συνέντευξη, οι Έλληνες δήμαρχοι από το Χαλάνδρι, τον Κορυδαλλό, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, τη θλίψη τους για τη συνεχιζόμενη, αποτρόπαιη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, αλλά και τον θαυμασμό τους για την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

    [05] Αφέθηκε ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

    Ελεύθερος αφέθηκε ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη για έβδομη φορά σχετικά με οφειλές που έχει στο Δημόσιο.

    Ο σχεδιαστής συνελήφθη έξω από το σπίτι του σε εκτέλεση πεντάμηνης ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες, για χρέη στο Δημόσιο, εξαγοράσιμης προς 20 ευρώ την ημέρα. Ο σχεδιαστής, όπως είπε στο δικαστήριο που οδηγήθηκε σήμερα, αδυνατεί να πληρώσει το ποσό της εξαγοράς, που με τις προσαυξήσεις η ημέρα φθάνει τα 40 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο σχεδιαστής ώστε να ρυθμιστεί σε δόσεις το επίμαχο ποσό. Έτσι ο κ. Γαβαλάς καλείται να καταβάλει τα χρήματα σε τρία έτη, σε 36 ισόποσες δόσεις που θα αρχίσει να πληρώνει από 15 Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η μη καταβολή μίας δόσης συνεπάγεται έκτιση της ποινής.

    [06] Επίσχεση από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, από 1ης Δεκεμβρίου

    Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και έως να εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τις ιδιωτικές κλινικές, προχωρά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

    Από την επίσχεση εξαιρούνται οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01/12/2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ, «η επίσχεση αποτελεί ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που επιβάλλει η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ και η κατ' εξακολούθηση παραβίαση από τον Οργανισμό των συμβατικών του υποχρεώσεων».

    Σύμφωνα με τον ΣΕΚ, τα ληξιπρόθεσμα των ετών 2006-2011 ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. ευρώ είναι τα οφειλόμενα για το 2013 και πάνω από 80 εκατ. ευρώ για το 2014.

    [07] Eurostat: Στο 25,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο

    Στο 25,9% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2014, σημειώνοντας ελαφριά πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (26,1%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Εξάλλου, σταθερή στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2014 σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2013, η ανεργία ήταν 11,9%.

    Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,1% τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2013 η ανεργία στην ΕΕ ήταν 10,7%.

    [08] Πιερ Μοσκοβισί: Σε «σωστό δρόμο» οι συζητήσεις με την τρόικα

    Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί σύντομα το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι συνεχίζονται εντατικά οι διαβουλεύσεις για το θέμα της Ελλάδας και πρόσθεσε πως προς τον σκοπό αυτό, συνομίλησε χθες με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

    Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε «σωστό δρόμο» και εκτίμησε ότι υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση.

    Τόνισε, εξάλλου, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά για να υπάρξει σύγκλιση και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η λήψη των αναγκαίων αποφάσεων το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει η 8η Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup για την Ελλάδα. «Η Επιτροπή επιθυμεί να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα και στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα που θα της επιτρέψουν να ολοκληρώσει σύντομα το πρόγραμμα προσαρμογής» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

    Άφησε, τέλος, να εννοηθεί ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα θα γίνει μόλις περατωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 November 2014 - 13:30:26 UTC