Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε η ρύθμιση για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων επικίνδυνων κακοποιών
  • [02] Ματαίωση πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
  • [03] «Σοκαρισμένοι από την απόφαση του σώματος των ενόρκων»
  • [04] Υπό προσωρινή κράτηση ο Ζ. Σόκρατες

  • [01] Κατατέθηκε η ρύθμιση για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων επικίνδυνων κακοποιών

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και στις περιπτώσεις εγκλημάτων, των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει τη σύλληψη ή είναι αγνώστου διαμονής.

    Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία, το οποίο εισάγεται απόψε στην Ολομέλεια και αναμένεται αύριο να ψηφιστεί.

    [02] Ματαίωση πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    Σε ακυρώσεις 97 πτήσεων εσωτερικού και 65 πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου προχωρά η AEGEAN λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    Επιπλέον, η AEGEAN αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων του δικτύου εξωτερικού καθώς και σε 6 σκέλη πτήσεων του εσωτερικού της δικτύου. Παράλληλα η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του δικτύου της (34).

    [03] «Σοκαρισμένοι από την απόφαση του σώματος των ενόρκων»

    «Έλλειψη δικαιοσύνης», «ντροπή», διεφθαρμένο «σύστημα»: πολλοί Αμερικανοί αστέρες του κινηματογράφου, της μουσικής, αλλά και του αθλητισμού εξέφρασαν μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης την απογοήτευση και την αποστροφή τους μετά την απόφαση να μην προσαχθεί σε δίκη ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο, νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

    Ο θρυλικός παίκτης του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον δήλωσε «πολύ απογοητευμένος από την απόφαση» του σώματος των ενόρκων. «Πρέπει να εργαστούμε ώστε να σταματήσει η ανώφελη απώλεια μαύρων, νεαρών ανδρών. Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Φέργκιουσον» υπογράμμισε ο Μάτζικ Τζόνσον στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Ένας άλλος αστέρας του μπάσκετ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα σχέδιο, το οποίο έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου και εμφανίζει τον Μάικλ Μπράουν να περπατά αγκαλιασμένος με τον Τρέιβον Μάρτιν, τον νεαρό μαύρο των 17 ετών που σκοτώθηκε το 2012 από έναν εργαζόμενο σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στη Φλόριντα.

    «Ως κοινωνία, πώς μπορούμε να δράσουμε πιο σωστά και να αποτρέψουμε να επαναληφθούν ξανά και ξανά τέτοιου είδους συμβάντα;», διερωτήθηκε ο Τζέιμς, προσθέτοντας όμως ότι «η βία δεν αποτελεί λύση», αναφερόμενος στις ταραχές που σημειώθηκαν στο Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.

    Στο μεταξύ, ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον, δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC σήμερα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.

    Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον φόνο του Μπράουν, ο Ουίλσον είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι δεν εκτέλεσε τον νεαρό μαύρο στις 9 Αυγούστου, αλλά ότι φοβήθηκε για τη ζωή του στη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον πιο μεγαλόσωμο Μπράουν και ότι απλώς έκανε τη δουλειά του.

    [04] Υπό προσωρινή κράτηση ο Ζ. Σόκρατες

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, που συνελήφθη την Παρασκευή, τέθηκε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από μια μαραθώνια ανάκριση, ανακοίνωσε η πορτογαλική δικαιοσύνη.Ο Σόκρατες, 57 ετών, κατηγορείται «για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστή.

    Η απόφαση αυτή είναι «βαθιά άδικη και αδικαιολόγητη», αντέδρασε ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού Ζοάο Αραούζο, προτού ανακοινώσει ότι σκοπεύει να ζητήσει να ανακληθεί.

    Η σύλληψη του Σόκρατες, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011 και το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε αρκετές υποθέσεις, έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.

    Η δικαιοσύνη εξετάζει, μεταξύ άλλων, τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας απέκτησε το πολυτελές σπίτι του στο Παρίσι, το οποίο εκτιμάται ότι κοστίζει σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2014 - 21:30:23 UTC