Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Φ. Κουβέλη, ο Ν. Δένδιας
  • [02] Νέα συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το απόγευμα
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων, αύριο, στην Αθήνα
  • [04] Κατατέθηκε η τροπολογία για το νέο πρόγραμμα σπουδών στο Λύκειο
  • [05] Η ΕΕ θα διαθέσει 21 δισ. ευρώ για το νέο επενδυτικό της ταμείο
  • [06] Συνεχίζεται η μαραθώνια ανάκριση του Ζοζέ Σόκρατες
  • [07] «Έξυπνη» τσάντα αποτρέπει την κλοπή
  • [08] Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο διπλός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Σουν Γιανγκ

  • [01] Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Φ. Κουβέλη, ο Ν. Δένδιας

    Για τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Ακολούθησε ενημέρωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ από τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δόθηκε μία πλήρης εικόνα για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

    Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε ενδελεχή την ενημέρωση που είχε από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται την αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση λόγω και των τουρκικών προκλήσεων. Παρά το γεγονός ότι η χώρα διέρχεται αυτή την οικονομική κρίση, προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να αποτελέσει η οικονομική στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή.

    [02] Νέα συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το απόγευμα

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί, στις 6 το απόγευμα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων, αύριο, στην Αθήνα

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στην Αθήνα κτηνοτρόφοι από πολλές περιοχές της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να θέσουν ζητήματα που αφορούν στον κλάδο.

    Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, οι κτηνοτρόφοι έχει προγραμματιστεί να συγκεντρωθούν στις 9:30 το πρωί έξω από το κτίριο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στο υπουργείο στην Πλατεία Βάθη.

    Μεταξύ των ζητημάτων που θα θέσουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι η εξισωτική αποζημίωση, ο καταρροϊκός πυρετός, οι βοσκότοποι αλλά και οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας ποιμνιοστασίων.

    [04] Κατατέθηκε η τροπολογία για το νέο πρόγραμμα σπουδών στο Λύκειο

    Θέματα διάρθρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, αλλά και θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ρυθμίζει τροπολογία, που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, στη Βουλή. Μεταξύ των όσων προβλέπει η τροπολογία, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου προστίθεται και το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε ώρες εντός της πρωινής λειτουργίας να λειτουργούν τμήματα ειδικών μαθημάτων, ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών, για την προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος ορίζεται με υπουργική απόφαση έως την 1η Μαρτίου κάθε έτους και ισχύει για τις εξετάσεις του επόμενου έτους. Μάλιστα για ένα από τα μαθήματα αυτά, ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, ο συντελεστής ορίζεται ύστερα από πρόταση της ΑΔΙΠ.

    [05] Η ΕΕ θα διαθέσει 21 δισ. ευρώ για το νέο επενδυτικό της ταμείο

    Στο ποσό των 21 δισ. ευρώ θα ανέλθουν τα κεφάλαια που σχεδιάζει να εισφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο νέο ταμείο για τη χρηματοδότηση - μαζί με ιδιώτες - επενδυτικών προγραμμάτων, σύμφωνα μα δηλώσεις δύο αξιωματούχων της ΕΕ στο πρακτορείο Bloomberg. Το νέο ταμείο προβλέπεται να έχει 15πλάσια του μεγέθους του ισχύ και να αποτελέσει τη βάση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 300 δισ. ευρώ της ΕΕ, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή το σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί.

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας την επενδυτική πρωτοβουλία που θα έχει τριετή διάρκεια. Η Επιτροπή θα δεσμευθεί για τη διάθεση στο ταμείο ενός ποσού ύψους 16 δισ. ευρώ με τη μορφή εγγυήσεων, ενώ επιπλέον 5 δισ. ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η χορήγηση δανείων και εγγυήσεων για δάνεια καθώς και οι συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο και την έκδοση χρέους (επιχειρήσεων) θα περιλαμβάνονται στα εργαλεία του ταμείου, με στόχο να παρακινηθεί η ανάληψη κινδύνου από ιδιώτες επενδυτές και να υλοποιηθούν αποτελματωμένα επενδυτικά προγράμματα, σημειώνει το δημοσίευμα.

    [06] Συνεχίζεται η μαραθώνια ανάκριση του Ζοζέ Σόκρατες

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ύποπτος για φορολογική απάτη, συνεχίζει να ανακρίνεται σήμερα από ανακριτή του κεντρικού δικαστηρίου της Λισαβόνας, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του Ζοάο Αραούζο. «Eίναι καλά, το ηθικό του είναι πολύ καλό» δήλωσε ο Αραούζο στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το δικαστήριο, πριν προσθέσει ότι ο πελάτης του «προφανώς» απαντά στις ερωτήσεις του δικαστή Κάρλος Αλεξάντρ.

    Ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα μεταξύ 2005 και 2011, πέρασε και τρίτη νύχτα στο κελί του όπου επέστρεψε, μετά την ολοήμερη ανάκρισή του χθες από τον δικαστή στο σύγχρονο Μέγαρο της Δικαιοσύνης, που ο ίδιος είχε εγκαινιάσει ως πρωθυπουργός το 2009.

    Ο Σόκρατες που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας αμέσως μετά την άφιξή του από το Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καλείται να δώσει εξηγήσεις για ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων.

    Τρεις συνεργάτες του Σόκρατες επίσης συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας: ο επιχειρηματίας Κάρλος Σάντος Σίλβα, ο δικηγόρος Γκοντσάλο Τριντάλε Φερέιρα και ο σοφέρ του πρώην πρωθυπουργού Ζοάο Πέρνα.

    Η αστυνομία έχει διενεργήσει σειρά ερευνών, κυρίως στο σπίτι του Σόκρατες στη Λισαβόνα, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού.

    [07] «Έξυπνη» τσάντα αποτρέπει την κλοπή

    Μια «έξυπνη» τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της, μικρά συναρμολογούμενα σκάφη που κινούνται με αιολική ενέργεια και παρέχουν υπηρεσίες εναλλακτικού, θαλάσσιου περιηγητικού τουρισμού, ένα αυτοϊσορροπούμενο δίτροχο ηλεκτροκίνητο όχημα εφοδιασμένο με λογισμικό που το καλείς στο σημείο όπου βρίσκεσαι και έρχεται μόνο του (!) και μια διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding για τη χρηματοδότηση και συμμετοχή των πολιτών σε κοινωφελή έργα και δράσεις, είναι οι επιχειρηματικές ιδέες των τεσσάρων ομάδων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας «To biz or not biz» και προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του (στις 24 και 25 Νοεμβρίου), το οποίο θα αναδείξει και τον νικητή.

    Εκτός της καινοτομίας που χαρακτηρίζει τις ιδέες, υπάρχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που -όπως προκύπτει από τη συνομιλία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τους «εγκεφάλους» αυτών των ιδεών- σχετίζονται με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, μέχρι και την ελπίδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

    Η «έξυπνη» τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της

    Η 24χρονη Λίλια Ραντουκάν, τελειόφοιτη στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) συνέλαβε την ιδέα για την «έξυπνη» τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της. Η τσάντα θα περιέχει έναν εσωτερικό μηχανισμό με αισθητήρες που αντιλαμβάνεται και ξεχωρίζει το χέρι του ιδιοκτήτη, ενώ ειδοποιεί άμεσα, αν ξένο χέρι επιχειρήσει να εισβάλει στο εσωτερικό της τσάντας. Μάλιστα, είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να πατήσει κάποιο κουμπί ενεργοποίησης ώστε να είναι φιλικό και προς άτομα μεγάλης ηλικίας, πρόσθεσε.

    [08] Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο διπλός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Σουν Γιανγκ

    Σοκ στους φίλους του υγρού στίβου και γενικότερα του αθλητισμού προκάλεσε στην Κίνα η είδηση πως ο Σουν Γιανγκ «συνελήφθη» να έχει κάνει απαγορευμένες ουσίες. Ο Γιανγκ είναι διπλός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση και ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του αθλητισμού της Κίνας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ βρέθηκε ντοπαρισμένος σε δείγμα, που είχε δώσει τον περασμένο Μάιο και αποκλείστηκε τρεις μήνες από κάθε διοργάνωση. Ετσι εξηγείται και η μη συμμετοχή του από τους ασιατικούς αγώνες στο Ιντσέον της Νότιας Κορέας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 November 2014 - 11:30:33 UTC