Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ουδέποτε προγραμματίστηκε τηλεδιάσκεψη για σήμερα με την τρόικα, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών
  • [02] ΝΑΤΟ: Μετακίνηση δυνάμεων των αυτονομιστών προς τη γραμμή της κατάπαυσης του πυρός
  • [03] ΠΟΥ: Στους 5.459 οι νεκροί από τον Έμπολα
  • [04] Δεκατρείς νεκροί από τη χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

  • [01] Ουδέποτε προγραμματίστηκε τηλεδιάσκεψη για σήμερα με την τρόικα, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

    Διαψεύσθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από κύκλους του ΔΝΤ, ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε την αναβολή της σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε επίσημα.

    Σύμφωνα, επίσης, με το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και οι τηλεδιασκέψεις είναι μέρος αυτών.

    [02] ΝΑΤΟ: Μετακίνηση δυνάμεων των αυτονομιστών προς τη γραμμή της κατάπαυσης του πυρός

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατήγγειλε σήμερα από τη Λιθουανία τις μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων και τη μεταφορά στρατιωτικών εξοπλισμών από τη Ρωσία προς την Ουκρανία και επίσης μία μετακίνηση δυνάμεων στην Ουκρανία προς τη γραμμή της κατάπαυσης του πυρός.

    «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένους αριθμούς, όμως θέλω να πω ότι έχουμε παρατηρήσει μία στρατιωτική ενίσχυση. Έχουμε δει μια μετακίνηση δυνάμεων, εξοπλισμού, αρμάτων μάχης, πυροβολικού και σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων (να εισέρχονται) στην Ουκρανία» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα, στον πύργο ελέγχου του Καρμέλαβα, κοντά στο Κάουνας, την περιοδεία του στις χώρες της Βαλτικής.

    «Έχουμε επίσης παρατηρήσει μετακινήσεις δυνάμεων προς τη γραμμή από την οποία υποτίθεται ότι ξεκινά η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός» που τέθηκε σε ισχύ την 5η Σεπτεμβρίου, προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

    «Και επιπλέον έχουμε δει μετακινήσεις δυνάμεων προς τα δυτικά στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, καθώς το γεγονός αυτό υπονομεύει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ, αυτό πυροδοτεί τις συγκρούσεις και συμβάλλει σε νέες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός» συνέχισε ο ίδιος.

    [03] ΠΟΥ: Στους 5.459 οι νεκροί από τον Έμπολα

    Ο αριθμός των νεκρών από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία αυξήθηκε σε 5.459 επί συνόλου 15.351 κρουσμάτων σε οκτώ χώρες έως την 18η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, υπήρξαν 39 νέοι θάνατοι και 106 νέα κρούσματα εν συγκρίσει με τον προηγούμενο απολογισμό. «Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται εντατικά στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε» ανέφερε ο ΠΟΥ, αναφερόμενος στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί σκληρότερα από την επιδημία.

    Και τα έξι πρόσωπα που είναι γνωστό πως μολύνθηκαν από Έμπολα στο Μαλί απεβίωσαν, ενώ 327 πρόσωπα που ήλθαν σε επαφή μαζί τους και εκτέθηκαν στον ιό τελούν υπό παρακολούθηση στην πρωτεύουσα Μπαμακό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ στη Γενεύη.

    [04] Δεκατρείς νεκροί από τη χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

    Ο απολογισμός των θυμάτων της σφοδρής χιονοθύελλας που έχει σαρώσει την περιοχή του Μπάφαλο στις βορειοανατολικές ΗΠΑ αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και ανήλθε στους 13 νεκρούς, σύμφωνα με τις Αρχές που φοβούνται ότι την περιοχή θα πλήξουν πλημμύρες εξαιτίας της τήξης του χιονιού.

    Δύο ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους ενώ απομακρύνονταν από μία κατοικία η στέγη της οποίας ήταν έτοιμη να καταρρεύσει από το βάρος του χιονιού και ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κομητείας του Ίρι, Μαρκ Πόλονκαρζ.

    Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1,80 μέτρο στην περιοχή από την Τρίτη, μια ποσότητα μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη που γενικά πέφτει σε διάστημα 1 έτους. Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μπάφαλο, τον Μπάιρον Μπράουν, έχουν ήδη καθαριστεί σχεδόν 30.000 τόνοι χιονιού, δηλαδή η ποσότητα που μπορούν να μεταφέρουν 1.500 φορτηγά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 November 2014 - 19:30:23 UTC