Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νωρίτερα θα καταβληθούν φέτος οι συντάξεις Ιανουαρίου
  • [02] Ανοίγουν οι προσφορές για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
  • [03] ΤΑΙΠΕΔ: Εσοδα 1,34 εκατ. ευρώ από τη διάθεση τεσσάρων ακινήτων στην Πλάκα
  • [04] Eurobank: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει
  • [05] Μ. Ρέντσι: Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι απεργίες κατά της κυβέρνησής μου
  • [06] Ολυμπιακός-Βαλένθια 45-40 στο ημίχρονο

  • [01] Νωρίτερα θα καταβληθούν φέτος οι συντάξεις Ιανουαρίου

    Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν φέτος οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2015 έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνταξιούχοι στις συναλλαγές τους ενόψει των εορτών.

    Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου και οι συντάξεις των άλλων ταμείων στις 22 Δεκεμβρίου.

    «Το ασφαλιστικό σύστημα στέκεται πλέον γερά στα πόδια του» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Εργασίας και επισημαίνει ότι για δεύτερη φορά φέτος οι συντάξεις Ιανουαρίου προκαταβάλλονται τον Δεκέμβριο και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες.

    [02] Ανοίγουν οι προσφορές για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

    Στην τελική φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου βάσει της σύμβασης οι επενδυτές δεσμεύονται να υλοποιήσουν επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ μέσα στα τέσσερα πρώτα χρόνια.

    Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) οι τεχνικές και την Τρίτη οι οικονομικές προσφορές των ενδιαφερομένων. Προσφορές για τις δύο ομάδες έχουν καταθέσει οι κοινοπραξίες VINCI Airports S.A.S.-ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και CASA (Corporation America S.A.)-METKA Α.Ε.

    Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι αερολιμένες: Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας και στην δεύτερη ομάδα Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου. Η παραχώρηση των αεροδρομίων στους επενδυτές θα γίνει για 40 έτη και οι επενδύσεις που θα αφορούν έργα αναβάθμισης και ανακαίνισης υφιστάμενων εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε 20 μήνες από τη θέση της σύμβασης σε ισχύ, ενώ τα νέα έργα και οι επεκτάσεις (νέοι αεροσταθμοί, επεκτάσεις πίστας,κλπ) σε 48 μήνες.

    [03] ΤΑΙΠΕΔ: Εσοδα 1,34 εκατ. ευρώ από τη διάθεση τεσσάρων ακινήτων στην Πλάκα

    Ποσό 1,34 εκατ. ευρώ εισέπραξε το ΤΑΙΠΕΔ από τη διάθεση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στην Πλάκα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τα ακίνητα που βρίσκονται: επί της οδού Θρασύλλου 24 και Επιμενίδου (τιμή πώλησης 194.200 ευρώ), επί της οδού Θέσπιδος 24 και Στράτωνος (τιμή πώλησης 552.400 ευρώ), επί της οδού Θέσπιδος 16 (τιμή πώλησης 260.000 ευρώ) και επί της οδού Ραγκαβά 7 (τιμή πώλησης 330.000 ευρώ).

    Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το τίμημα ήταν υψηλότερο κατά 42% από τις τιμές εκκίνησης, ενώ, δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το Ταμείο προχώρησε στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Δημόσιο.

    [04] Eurobank: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει

    Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, η ελληνική οικονομία θα υπερκαλύψει την επίσημη πρόβλεψη για ποσοστιαία αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 0,6% για το 2014, αναφέρει η Eurobank στην εβδομαδιαία έκδοσή της "7 ημέρες οικονομία".

    Ωστόσο, όπως επισημαίνει, χρειάζεται χρόνος, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας. «Απαιτείται συνεργασία ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τα πιστωτικά ιδρύματα για την ενίσχυση των επενδύσεων. Το όφελος είναι κοινό και μακροπρόθεσμο», τονίζεται στην έκδοση, ενώ σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛ. ΣΤΑΤ, για το 3ο τρίμηνο του 2014, προβλέπεται ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης της τάξης του 1,74%.

    Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ, υπογραμμίζει η εβδομαδιαία έκθεση, η ελληνική οικονομία επέστρεψε στο μονοπάτι των θετικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης. Ήδη, από το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκε ετήσια ποσοστιαία αύξηση (yoy%) του πραγματικού ΑΕΠ κατά 0,41% και για το 3ο τρίμηνο αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής κατά 1,74%.

    [05] Μ. Ρέντσι: Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι απεργίες κατά της κυβέρνησής μου

    «Οι απεργίες κατά της κυβέρνησής μου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ενώ εμείς προσπαθούμε μόνον να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε ιταλικό ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

    Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ιταλία, σήμερα χωρίζεται στα δυο, ανάμεσα σε όσους δείχνουν μοιρολατρία και σε όσους θέλουν να κοιτάξουν μπροστά». «Θέλω να ευχηθώ, πάντως, ότι καλύτερο σε όσους στο παρελθόν δεν απέργησαν ποτέ, ενώ τώρα διαδηλώνουν συνέχεια» πρόσθεσε με νόημα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

    «Ο πρωθυπουργός μας μιλά μόνον με όσους του δίνουν δίκιο, και δεν καταλαβαίνει ότι αφού οι εργαζόμενοι γέμισαν τα συνδικάτα στις 25 του περασμένου Οκτωβρίου, και από την στιγμή που οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται θα έπρεπε, μάλλον, να εισακουσθούν τα δίκια των εργαζομένων αυτών» απάντησε η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο.

    Υπενθυμίζεται ότι για τις 12 Δεκεμβρίου, τα συνδικάτα Cgil, Uil και Ugl, προκήρυξαν πανεθνική απεργία κατά της οικονομικής πολιτικής της ιταλικής κυβέρνησης.

    [06] Ολυμπιακός-Βαλένθια 45-40 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2014 - 19:30:30 UTC