Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση να συναινέσει σε εκλογές την άνοιξη
  • [02] Φιλική και θετική χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου
  • [03] Τηλεδιάσκεψη Γκ. Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας
  • [04] «Πράσινο φως» στη συγχώνευση Τράπεζας Πειραιώς - Γενικής από το ΥΠΑΝ
  • [05] Η παχυσαρκία κοστίζει στη Βρετανία περισσότερο από ό,τι η τρομοκρατία και ο πόλεμος
  • [06] Οριστική η αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου

  • [01] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση να συναινέσει σε εκλογές την άνοιξη

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, σε νεότερη δήλωσή του σχετικά με το θέμα των εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζει ότι «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη». Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, προσθέτει ο κ. Σταθάκης, μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

    Στην πρωινή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει: «Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία, η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή Προέδρου».

    [02] Φιλική και θετική χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 40 λεπτά. Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο». Είπε ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ' όλους. Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός και υπενθύμισε ότι αύριο επίκειται η συνάντησή του με τον κ. Σημίτη. Τέλος, ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

    [03] Τηλεδιάσκεψη Γκ. Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας

    Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχουν το βράδυ (κατά πάσα πιθανότητα στις 20:00) ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη θα αποτελέσει την κατάληξη των σχεδόν καθημερινών επαφών των δύο πλευρών μέσω e-mails και εν πολλοίς, βάσει των αποτελεσμάτων της θα κριθεί εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ορίσουν ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

    [04] «Πράσινο φως» στη συγχώνευση Τράπεζας Πειραιώς - Γενικής από το ΥΠΑΝ

    Εγκρίθηκε, από το υπουργείο Ανάπτυξης, η συγχώνευση των ανωνύμων τραπεζικών εταιρειών «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία» με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 225501000 (πρώην ΑΡ.ΜΑΕ 6065 / 06 / Β / 86 / 04) και «Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 231401000 (πρώην ΑΡ. ΜΑΕ. 6073/06/Β/86/12), με εξαγορά της δεύτερης εταιρείας από την πρώτη, σύμφωνα με τις από 30-10-2014 αποφάσεις των έκτακτων γενικών συνελεύσεων των μετόχων τους. Η σχετική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος και δημοσιεύεται στη Διαύγεια θα καταχωρισθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) και ανακοίνωση της καταχώρισης να δημοσιευθεί στο Τεύχος ΑΕ-ΕΠΕ και Γ.Ε.ΜΗ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

    [05] Η παχυσαρκία κοστίζει στη Βρετανία περισσότερο από ό,τι η τρομοκρατία και ο πόλεμος

    Η παχυσαρκία επιβαρύνει την βρετανική οικονομία περισσότερο από την ένοπλη βία, τον πόλεμο και την τρομοκρατία κοστίζοντας στη χώρα σχεδόν 58,6 δισ ευρώ τον χρόνο, όπως διαπιστώνει έκθεση, την οποία επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Guardian.

    Η έρευνα, την οποία συνέταξε η εταιρεία McKinsey & Company, αποκαλύπτει ότι η παχυσαρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πληγή για την βρετανική οικονομία μετά το κάπνισμα, προκαλώντας ετήσια ζημία ίση με το 3% του ΑΕΠ.

    Περισσότεροι από 2,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο--ή σχεδόν το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού--είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι κι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί φθάνοντας σχεδόν στον μισό ενήλικο πληθυσμό ως το 2030, σύμφωνα με το ινστιτούτο McKinsey Global Institute (MGI)-- ερευνητικό βραχίονα της ομώνυμης εταιρείας, ο οποίος συνέταξε την έκθεση.

    Όπως επισημαίνει η δρ Άλισον Τέντστοουν, επικεφαλής διατροφολόγος της Public Health England (PHE), μίας υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, "σήμερα το 25% του έθνους είναι παχύσαρκο και το 37% υπέρβαρο. Αν μειώσουμε τα ποσοστά της παχυσαρκίας στα επίπεδα του 1993, όταν το 15% του πληθυσμού ήταν παχύσαρκο, θα αποφύγουμε πέντε εκατομμύρια κρούσματα ασθενειών και θα εξοικονομήσουμε μόνο για το ΕΣΥ επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2034".

    [06] Οριστική η αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου

    Οριστική μοιάζει πλέον η αναβολή των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων του προσεχούς Σαββατοκύριακου, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι εμμένει στην απόφασή της να μην ορίσει διαιτητές, ως αντίδραση στην επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής προεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος. Η ομοσπονδία είχε ζητήσει από τους εμπλεκόμενους φορείς, κυρίως τις ΠΑΕ, να συμφωνήσουν ότι θα σταματήσουν τις επικριτικές δηλώσεις και ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, ώστε να μην στοχοποιούνται τα στελέχη της. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συνέβη (το σχέδιο ανακοίνωσης της Σούπερ Λίγκας βρήκε αντίθετες αρκετές ομάδες, μεταξύ αυτών ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ), η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι «... μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ΄ Εθνική Κατηγορία)».

    «Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της Πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2014 - 13:30:28 UTC