Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λήξασα τη συζήτηση περί συνάντησης Αλ. Τσίπρα - Αντ. Σαμαρά
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Να σταματήσει το «τζόκερ» με την προεδρική εκλογή
  • [03] Νέα ηλεκτρονικά μέσα στην Ολυμπία Οδό
  • [04] Καταλήψεις στη Νομική του ΕΚΠΑ και στην πρυτανεία του ΕΜΠ
  • [05] Λειτουργούν και πάλι από σήμερα επίσημα, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λήξασα τη συζήτηση περί συνάντησης Αλ. Τσίπρα - Αντ. Σαμαρά

    Η αρνητική στάση του πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησαν, όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρήσει ως λήξαντα τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση.

    Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

    Σύμφωνα με το κλίμα που κυριάρχησε στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο εξής, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ρίξει όλο το βάρος στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για την όξυνση των προβλημάτων εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και θα πραγματοποιήσει εκστρατεία βουλευτών και κομματικών στελεχών για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 27 Νοεμβρίου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του έθεσαν μέλη του οργάνου σχετικά με τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στο εσωτερικό της χώρας, υπό το πρίσμα της κριτικής θεώρησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της πιθανής συνάντησής του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας, αναφέρουν κομματικές πηγές, απάντησε σημειώνοντας ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε την κυβέρνηση καθώς επιβεβαιώθηκε η πλήρης προσήλωσή της στο Μνημόνιο, ενώ σημείωσε ότι λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων του επομένου διαστήματος είναι αναγκαίο να υπάρξει ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να εξετάσει όλα τα σενάρια και την τακτική του κόμματος στα θέματα εκλογής Προέδρου και της νέας συμφωνίας που όπως ειπώθηκε, ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Τρόικα.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Να σταματήσει το «τζόκερ» με την προεδρική εκλογή

    Συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, για μία ώρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο επικεφαλής του ποταμιού εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να σταματήσει να παίζεται τζόκερ με την προεδρική εκλογή.

    «Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι «το Ποτάμι» υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

    Επίσης ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πρότεινε να γίνει τώρα συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες, να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.

    «Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» απάντησε μετά από σχετική ερώτηση ενώ παράλληλα είπε ότι ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε δυναμικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

    Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα ενώ η ατζέντα θα καθοριστεί και από τις διαθέσεις της άλλης πλευράς.

    [03] Νέα ηλεκτρονικά μέσα στην Ολυμπία Οδό

    Μια άλλη πλευρά του έργου, αυτή της εκτεταμένης χρήσης τεχνολογίας αιχμής, παρουσίασε η Ολυμπία Οδός στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και έξυπνες πόλεις», που πραγματοποιείται από 19-22 Νοεμβρίου στην Πάτρα από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με την ITS Ελλάς και την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

    Στελέχη της Λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού πρόβαλαν την εικόνα του έργου στο άμεσο μέλλον, παρουσιάζοντας τα συστήματα που θα διαθέτει με την ολοκλήρωσή του ο νέος αυτοκινητόδρομος Αθηνών- Πατρών. Συγκεκριμένα, ο αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (Intelligent Transportation Systems) σε όλο το μήκος του, με σκοπό την καθημερινή διαχείριση της κυκλοφορίας και την άμεση μετάδοση πληροφοριών από τον δρόμο προς στα δύο Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και από αυτά προς τους οδηγούς και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης Επιπλέον, οι 29 σήραγγες του έργου (συνολικού μήκους 25 χλμ, με τη μεγαλύτερη εξ? αυτών μήκους 4χλμ) θα διαθέτουν πρόσθετο εξοπλισμό για την έγκαιρη ανίχνευση και ανταπόκριση σε περιστατικά εντός και κατά μήκος των προσεγγίσεων των σηράγγων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ενσωμάτωση του συνόλου του εξοπλισμού, ανοικτού δρόμου και σηράγγων, θα επιτυγχάνεται μέσω ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης αυτοκινητοδρόμου (Motorway ManagementSystem), με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή διαθεσιμότητα και την εκτεταμένη χρήση αυτοματισμών που επιτρέπουν τη συντομότερη και ολοκληρωμένη καταγραφή και επεξεργασία των δεδομένων, καθώς και την ταχεία ανίχνευση και αντίδραση σε περίπτωση συμβάντος.

    [04] Καταλήψεις στη Νομική του ΕΚΠΑ και στην πρυτανεία του ΕΜΠ

    Επεκτείνεται το κύμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, που ξεκίνησε από την Κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής. Σε κατάληψη προχωρούν και οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου νωρίτερα διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

    Οι καταλήψεις συνδέονται με την πρόταση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές αποφάσεις για καταλήψεις, αποχή από μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που τους αφορούν. Στόχος της πρότασης είναι να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές. Από την πλευρά μερίδας των φοιτητών, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

    [05] Λειτουργούν και πάλι από σήμερα επίσημα, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως

    Εγκαίνια στην παλιά τους διεύθυνση, έκαναν σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, τα οποία είχαν καταργηθεί επί Νίκου Δένδια, αλλά επανιδρύθηκαν πριν από λίγους μήνες με απόφαση του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

    Από σήμερα, λοιπόν, επαναλειτουργούν οι δύο νευραλγικές υπηρεσίες στο κτίριο της οδού Λεωχάρους 4, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε εσωτερικά και παράλληλα αναβαθμίστηκε η υλικοτεχνική υποδομή, για να ανταποκριθούν καλύτερα στην αστυνόμευση της ιδιαίτερα νευραλγικής περιοχής της πρωτεύουσας.

    Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνεται ότι «με την επαναλειτουργία των υπηρεσιών αυτών αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα βελτιώνεται αισθητά η εξυπηρέτηση των πολιτών».

    Ο κ. Κικίλιας για την επαναλειτουργία του Τμήματος Ακρόπολης δήλωσε:

    «Υλοποιώντας τη δέσμευση που έδωσα λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, από σήμερα δύο σημαντικές Υπηρεσίες, το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, ενισχύουν ουσιαστικά την καθημερινή ασφάλεια των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας. Επαναλαμβάνω ότι στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς όφελος του πολίτη, για να αισθάνεται ασφαλής όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας, όλο το χρόνο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 2014 - 19:30:24 UTC