Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φανατικοί χρήστες κινητών τηλεφώνων παραμένουν οι Έλληνες
  • [02] Χιλιάδες οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
  • [03] Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ
  • [04] Ο δήμαρχος της Ρώμης πλήρωσε πάνω από 1.000 ευρώ για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • [05] Νετανιάχου: Να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ
  • [06] Στη Μαργαρίτα Μαντά το βραβείο σκηνοθεσίας στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καϊρου

  • [01] Φανατικοί χρήστες κινητών τηλεφώνων παραμένουν οι Έλληνες

    Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα, όπου οι συνδέσεις ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια (15,2 εκατ. για την ακρίβεια!), γεγονός που καταδεικνύει ότι κάθε κάτοικος διαθέτει περισσότερους από έναν αριθμό τηλεφώνου. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια η αναλογία αυτή ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι συνδέσεις είχαν προσεγγίσει τα είκοσι εκατομμύρια.

    Ταυτόχρονα, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους, εγκαθιστούν όλο και περισσότερους σταθμούς βάσης (κεραίες) με στόχο την ασύρματη τηλεφωνική κάλυψη, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της επικράτειας, γεγονός που αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ εταιριών και κατοίκων περιοχών, που καταγγέλλουν ότι κινδυνεύει η υγεία τους λόγω της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

    Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης, με θέμα: ?Νομικά ζητήματα από την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας?, που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

    [02] Χιλιάδες οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

    Τις 3.000 έφτασαν οι αιτήσεις υποβολής για συμμετοχή στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, έως το μεσημέρι της Τρίτης.

    Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας «www.energo-eke.gr».

    Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων.

    Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο ο κωδικός taxis net και ο ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

    [03] Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ

    Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ από μία πλαϊνή πόρτα ενώ η αστυνομία εμπόδισε άλλους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κτίριο την ώρα που η ένταση κλιμακώνεται ξανά, έπειτα από μία περίοδο ηρεμίας.

    Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου δικαστικοί κλητήρες ξήλωσαν τμήμα του καταυλισμού που είχαν στήσει οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονταν επί σχεδόν 2 μήνες, αν και άφησαν ακέραιο το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού τους.

    Είναι η πρώτη φορά που οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε ένα κεντρικό δημόσιο κτίριο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες πολλών πολιτικών αναλυτών που είχαν προβλέψει ότι το ανυποχώρητο αυτό κίνημα υπήρχαν ενδείξεις ότι τελικά καταλαγιάζει.

    [04] Ο δήμαρχος της Ρώμης πλήρωσε πάνω από 1.000 ευρώ για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

    Ο αμφιλεγόμενος δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσiο Μαρίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι διευθέτησε τις οφειλές του -οι οποίες συνολικά ανέρχονταν σε 1.021,52 ευρώ- για βεβαιωμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στις οποίες είχε υποπέσει και απέρριψε την απαίτηση της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί λόγω του σάλου που προκλήθηκε.

    Ο Μαρίνο, εκλεγμένος δήμαρχος της λεγόμενης Αιώνιας Πόλης με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD), επικρίθηκε έντονα όταν αποκαλύφθηκε ότι του είχε επιβληθεί σωρεία προστίμων διότι έμπαινε με το κόκκινο Fiat Panda του σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία χωρίς ειδική άδεια του δήμου, την οποία πάντως κανονικά ο δήμαρχος της Ρώμης δικαιούται να του χορηγείται.

    Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το προσωπικό του Μαρίνο είχε αργήσει περίπου 3 μήνες να ανανεώσει την ετήσια άδεια, αλλά και ότι τα πρόστιμα ακυρώθηκαν διότι το δημαρχικό αυτοκίνητο εξακολουθούσε, παρότι δεν είχε έγκυρη άδεια, να μπορεί να μπαίνει στις περιοχές ελεγχόμενης κυκλοφορίας.

    [05] Νετανιάχου: Να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ

    "Ανθρώπινα κτήνη" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τους Παλαιστίνιους που επιτέθηκαν νωρίτερα σήμερα σε μια συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ και σκότωσαν τέσσερις πιστούς.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος από τις "κραυγές αγαλλίασης και χαράς" ορισμένων Παλαιστίνιων όταν πληροφορήθηκαν την επίθεση. Πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή να κατεδαφιστούν τα σπίτια των δύο δραστών.

    Ο Νετανιάχου κατήγγειλε το "κύμα τρομοκρατίας" στην Ιερουσαλήμ διακηρύσσοντας για άλλη μια φορά ότι θα επιδείξει αποφασιστικότητα. "Βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός κύματος τρομοκρατίας εναντίον της Ιερουσαλήμ" είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    [06] Στη Μαργαρίτα Μαντά το βραβείο σκηνοθεσίας στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καϊρου

    Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε η Μαργαρίτα Μαντά, για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της με τίτλο «Για πάντα», στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καϊρου που ολοκληρώθηκε σήμερα με ταινία λήξης την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, στο πλαίσιο αφιερώματος του Φεστιβάλ στον ελληνικό κινηματογράφο.

    Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καϊρου, συμμετείχαν 15 διεθνείς παραγωγές από 18 χώρες, η επιλογή των οποίων έγινε από το νέο πρόεδρο του Φεστιβάλ και γνωστό Αιγύπτιο κριτικό κινηματογράφου, Σαμίρ Φαρίντ.

    Η ιστορία της ταινίας «Για πάντα» , σε σενάριο Μαργαρίτας Μαντά, εκτυλίσσεται ανάμεσα σε δύο μοναχικούς ανθρώπους που ζουν σε μια πόλη που αργοπεθαίνει από έλλειψη αγάπης, την Αθήνα. Οι πρωταγωνιστές (Άννα Μάσχα και Κώστας Φιλίππου) θα συναντηθούν στην αυγή μιας καινούργιας, φωτεινής μέρας.

    Η ταινία είναι αφιερωμένη στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, αφού η Μαργαρίτα Μαντά, υπήρξε βοηθός του επί σειρά ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2014 - 21:30:25 UTC