Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. Βενιζέλος:« Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε θερμό επεισόδιο»
  • [02] Κ.Παπούλιας:«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία»
  • [03] Τριήμερη απεργία των δικηγόρων από 19-21 Νοεμβρίου
  • [04] Δύο προσαγωγές στη ΓΑΔΑ για την απαγωγή της 27χρονης
  • [05] Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν Αμερικανό όμηρο
  • [06] Η«Τσαρίνα του μπαλέτου» Σβετλάνα Ζαχάροβα, τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής

  • [01] Ε. Βενιζέλος:« Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε θερμό επεισόδιο»

    «Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία» τόνισε στην εφημερίδα «Real news» o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και επισήμανε:«κάνουμε κινήσεις άμεσες ώστε να αποτρέπουμε τις κλιμακώσεις, γιατί δεν έχει βοηθήσει ποτέ την περιοχή και την Ελλάδα η στρατιωτική κλιμάκωση. Ο κ. Βενιζέλος προσθέτει: «Είναι άλλο να λες ότι έχω αμυντικό θώρακα, ότι έχω μια αποτρεπτική ισχύ και αν χρειαστεί θα τη χρησιμοποιήσω και άλλο να μπαίνεις μέσα σε κρίσεις, οι οποίες δεν έχουν προοπτική, δεν έχουν στρατηγικό πλαίσιο και ενίοτε προκαλούν βλαπτικές καταστάσεις, οι οποίες δυστυχώς παγιώνονται και παγώνουν».

    [02] Κ.Παπούλιας:«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία»

    Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, στη σκιά των κινητοποιήσεων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι πύλες του Πολυτεχνείου είναι ανοιχτές από χθες και αύριο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί 7.000 αστυνομικοί, ενώ εντείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από το Πολυτεχνείοαναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.

    Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς «να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων».

    «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου. Γιατί όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται αθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν», τονίζει σε μήνυμα του για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από το Πολυτεχνείοαναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.

    [03] Τριήμερη απεργία των δικηγόρων από 19-21 Νοεμβρίου

    Τριήμερη προειδοποιητική απεργία, από την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 21 ,αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση χθες, μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή.Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε επίσης ταυτόχρονη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων κάθε Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας την Τρίτη και

    συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, με πρόσκληση σε συμμετοχή των εκπροσώπων των Ενώσεων των δικαστικών λειτουργών και των κοινωνικών φορέων.

    Η συντονιστική επιτροπή σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:«Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται -δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική. Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι - στην πλειονότητά τους - ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας».

    Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα Δικαιοσύνης».

    [04] Δύο προσαγωγές στη ΓΑΔΑ για την απαγωγή της 27χρονης

    Δύο άνδρες ελληνικής υπηκοότητας προσήχθησαν στις πρωινές ώρες στην Ασφάλεια Αττικής και εξετάζονται για την υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου, πριν από τρεις εβδομάδες στην Κυψέλη, την οποία τελικά οι δράστες άφησαν ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες ομηρείας αφού πήραν ως λίτρα 82.500 ευρώ.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι προσαχθέντες είναι 48 και 53 ετών και φέρονται ως ύποπτοι ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της απαγωγής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένονται εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιθανόν να υπάρξουν ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

    [05] Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν Αμερικανό όμηρο

    Με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε πέρσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία, για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Από τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει άλλους τέσσερις Δυτικούς ομήρους που κρατούσαν.

    Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους, δείχνει έναν μασκοφόρο άνδρα, όρθιο δίπλα σε ένα κομμένο κεφάλι, να δηλώνει ότι αποκεφάλισε τον Κάσιγκ.Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία. Οι γονείς του Κέισινγκ είχαν εκλιπαρήσει μέσω βίντεο τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν το γιο τους.

    [06] Η«Τσαρίνα του μπαλέτου» Σβετλάνα Ζαχάροβα, τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής

    Η πρίμα μπαλαρίνα ή αλλιώς «Τσαρίνα του μπαλέτου» - όπως την έχουν αποκαλέσει επίσημα τα διεθνή ΜΜΕ- Σβετλάνα Ζαχάροβα, έρχεται για μία ακόμη φορά να μαγέψει το κοινό της Αθήνας, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο γκαλά χορού, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 11,12 και 13 Δεκεμβρίου.

    Στο ξεχωριστό αυτό «Christmas Gala», η ταλαντούχα χορεύτρια των Bolsoi, θα παρουσιάσει κάποιες πρωτοπόρες, μοντέρνες κινησιολογικές εκδοχές αλλά κυρίως την κλασική παράδοση, καθώς δεν θα λείπουν τα διάσημα έργα που την ανέδειξαν και εκτόξευσαν την φήμη της, όπως ο Κουρσάρος και η Λίμνη των Κύκνων.

    Η Σβετλάνα Ζαχάροβα φέρει τον τίτλο «Honored Artist of Russia» από τον Ιούνιο του 2005 τίτλος ο οποίος απονέμεται σε πολύ σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ρωσίας, ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας» το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες μετά από πολύ γόνιμη παρουσία στο χώρο της Τέχνης.

    Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Μέγαρο, γίνεται από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη) και οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: διακεκριμένη ζώνη: 100 ευρώ, Α' ζώνη: 78 ευρώ, Β' ζώνη: 58 ευρώ, Γ' ζώνη: 40 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό: 32 ευρώ (στη Γ' Ζώνη).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 November 2014 - 11:30:31 UTC