Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Δημοκρατίας» κατηγορεί την κυβέρνηση, ο Π. Σκουρλέτης
  • [02] «Κόκκινα» δάνεια - 100 δόσεις: Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες
  • [03] Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • [04] Με ένταση ανάμεσα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στον συνήγορο του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, έκλεισε η σημερινή διαδικασία
  • [05] Καταργείται η προσωποκράτηση για χρέη - Αλλαγές στους πλειστηριασμούς ακινήτων
  • [06] Διακόπηκε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • [07] Γαλλία: Η καταζητούμενη τίγρης δεν είναι... τίγρης, σύμφωνα με τις Αρχές
  • [08] Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά των πολιτικών Ρέντσι
  • [09] Λίγες ώρες ζωής μένουν στο Philae. Οι επιστήμονες καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις πριν την εκπνοή των μπαταριών του

  • [01] Για «επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Δημοκρατίας» κατηγορεί την κυβέρνηση, ο Π. Σκουρλέτης

    «Έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Δεν μπορεί να βγαίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και να αναφέρεται, με τον τρόπο, την ένταση και του ύφος που αναφέρθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, λέγοντάς της ότι είναι με τους τρομοκράτες. Εδώ δεν υπάρχει εισαγγελέας;» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της έντασης να κάνει αντιπερισπασμό και πρόσθεσε: «Με στόχευση, απλά και μόνο, να μεταθέσει την συζήτηση αλλού... Αλλά προσέξτε, δεν είναι απλώς μια τακτική. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Δημοκρατίας. Πολύ δε περισσότερο, αποτελεί πρόκληση σε αυτό τον τόπο που έχει γνωρίσει την εφτάχρονη δικτατορία, την επέτειο του Πολυτεχνείου να μιλάνε με τον τρόπο που μιλάνε, να βάζουν τον κ. Φορτσάκη να καλεί προληπτικά να καταλάβουν τα ΜΑΤ τις σχολές και να απαγορεύουν τις φοιτητικές συνελεύσεις. Γιατί καμία κατάληψη δεν είχε γίνει, το γνωρίζετε πολύ καλά... Εμείς είμαστε υπέρ του δικαιώματος οι φοιτητές να κάνουν συνελεύσεις. Πού ακούστηκε αυτό το πράγμα; Είναι πρόκληση για τη Δημοκρατία. Αυτά γίνονται μόνο επί Σαμαρά. Ποτέ άλλοτε κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε αυτά τα πράγματα». Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές, λέγοντας: «Απολύτως το πιστεύω. Έχει φανεί. Ο κ. Σαμαράς δεν έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Φορτσάκη τη προηγούμενη φορά; Ο κ. Σαμαράς δεν μίλησε προς τη νεολαία, λέγοντας πως είναι ανάγωγα θρασίμια; Αυτού του είδους η φρασεολογία, αυτού του είδους το ύφος, πραγματικά δεν έχουν σχέση με την μεταπολιτευτική Ελλάδα. Είναι ακροδεξιό ολίσθημα αυτό».

    Σε ότι αφορά την αλλαγή στη ρύθμιση για τις δόσεις στην εφορία μίλησε για άτακτη υποχώρηση απέναντι στην τρόικα και συμπλήρωσε: «Καταρρέει η κυβέρνηση, συνθλίβεται. Γιατί από τη μια υπάρχουν οι δεσμεύσεις της τρόικας, τις οποίες της έχει αποδεχθεί, έχει συνομολογήσει όλα αυτά που γίνονται σήμερα. Τα 19 προαπαιτούμενα δεν προέκυψαν ως δια μαγείας, δεν ξύπνησε μια μέρα η τρόικα και έβαλε στο τραπέζι 19 προαπαιτούμενα. Τα γνώριζε όλα πολύ καλά. Και από την άλλη πλευρά, βεβαίως, υπάρχει η λαϊκή κατακραυγή». «Να ξέρετε κάτι. Ότι, ως προς τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις μνημονιακές λογικές, το κράτος επί ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ασυνέχεια. Τομή θα είναι. Τομή υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

    [02] «Κόκκινα» δάνεια - 100 δόσεις: Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες

    Ψηφίστηκαν κατόπιν ονομαστικών ψηφοφοριών στην Ολομέλεια της Βουλής, οι τροπολογίες για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, και για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

    Η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 83, ενώ «παρών» δήλωσαν 13 βουλευτές.

    Η τροπολογία για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, υπερψηφίστηκε από 147 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 112, ενώ «παρών» δήλωσαν 2 βουλευτές.

    Πιο αναλυτικά, υπέρ των τροπολογιών, τάχθηκαν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - αν και από το ΠΑΣΟΚ, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Μιχάλης Κασσής, ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Κατά των τροπολογιών τάχθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ.

    Η ΔΗΜΑΡ, υπερψήφισε την τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», παρά τις ενστάσεις που είχε εκφράσει κατά τη συζήτησή της, ενώ καταψήφισε την τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές - αν και ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε «παρών» στην πρώτη τροπολογία.

    Η Χρυσή Αυγή, δήλωσε «παρών» στην τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ καταψήφισε εκείνη για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Οι ψήφοι των ανεξάρτητων βουλευτών παρουσιάζουν διαφοροποίηση: Ο Οδυσσέας Βουδούρης και η Ραχήλ Μακρή, καταψήφισαν και τις δύο τροπολογίες, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε «παρών» και στις δύο. Σειρά βουλευτών (Σπ. Λυκούδης, Π. Τατσόπουλος, Β. Οικονόμου, Γ. Ψαριανός, Β. Καπερνάρος, Χ. Αηδόνης και Γ. Νταβρής) υπερψήφισαν την τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» και καταψήφισαν εκείνη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ άλλοι (Γ. Κουράκης, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης) καταψήφισαν την τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές και δήλωσαν «παρών» σε κείνη για τα «κόκκινα δάνεια».

    [03] Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών, εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών διοικητικών υπαλλήλων. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από τις 12 το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόφαση των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να κλείσουν τα ιδρύματα και να αναθέσουν τη φύλαξή τους στην αστυνομία.

    Αφορμή στάθηκαν τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών όταν ομάδα νεαρών επιχείρησε να μπει στη σχολή για να την καταλάβει, αλλά εμποδίστηκαν από τους άντρες της αστυνομία.

    Εξαιτίας της πορείας η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται με δυσκολία καθώς κλείνουν οι δρόμοι απ' όπου διέρχεται.

    [04] Με ένταση ανάμεσα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στον συνήγορο του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, έκλεισε η σημερινή διαδικασία

    Με ένταση έκλεισε η σημερινή διαδικασία στη δευτεροβάθμια δίκη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Για άλλη μια φορά η «κόντρα» ανάμεσα στην πλευρά του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού και αυτήν του εξαδέλφου του και άλλοτε στενότατου συνεργάτη του, Νίκου Ζήγρα, εκδηλώθηκε στο δικαστήριο, με αφορμή την εξέταση της ένστασης για την παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας που έχει υποβάλει η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, με την ένσταση διατυπώνουν τη θέση τους ότι η παραγραφή του βασικού αδικήματος, αυτού της δωροδοκίας, εξαλείφει το αξιόποινο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο συνήγορος του απόντος σήμερα, από τη δίκη, Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης τάχθηκε υπέρ της εισήγησης του εισαγγελέα Έδρας, που ζήτησε να απορριφθεί η ένσταση. Ο υπερασπιστής του Νίκου Ζήγρα προκάλεσε την έκρηξη του πρώην υπουργού, όταν σχολίασε μία φράση του εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλου. Στην καταληκτική του φράση για την ένσταση ο κ. Παγορόπουλος είπε πως το δικαστήριο ή θα παρανομήσει, απορρίπτοντας την ένσταση ή θα πρέπει να αφήσει τον πρώην υπουργό να φύγει. Ο κ. Γκαρίπης σχολιάζοντας τη θέση του συναδέλφου του, είπε αναφερόμενος στον πρώην υπουργό: «Τι να κάνει να φύγει; Να κάτσει εδώ να δικαστεί... να λάμψει η αλήθεια». Ο πρώην υπουργός, εκνευρισμένος, αφού «απάντησε» στον ίδιο τον κ. Γκαρίπη αποκαλώντας τον «πρακτοράκι» και «γελοίο», συνέχισε αναφερόμενος και στον απόντα εξάδελφό του: «Είναι συκοφάντης, μετατοπίζει τις ευθύνες αλλού. Δεν υπάρχει τσίπα εδώ για ορισμένους». Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση, την ερχόμενη Τρίτη.

    [05] Καταργείται η προσωποκράτηση για χρέη - Αλλαγές στους πλειστηριασμούς ακινήτων

    Στη δημοσιότητα έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, νομοσχέδιο με το οποίο επέρχονται καινοτομίες στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Από τις πλέον καινοτόμες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, είναι ότι καταργείται η προσωποκράτηση για αστικά και εμπορικά χρέη για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας γίνεται μια προσπάθεια επιτάχυνσης και αποτελεσματικότερης εκδίκασης των πολιτικών υποθέσεων, που αποτελούν τροχοπέδη και στις επενδύσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, καταργούνται οι δίκες στο ακροατήριο και όλη η διαδικασία θα γίνεται εγγράφως (εκτός κι αν κρίνει ο δικαστής πως απαιτείται εξέταση μαρτύρων ενός από κάθε πλευρά) και θα διαρκεί από την κατάθεση της αγωγής μέχρι την έκδοση της απόφασης περίπου 6- 8 μήνες, δηλαδή στο 1/3 του χρόνου, που απαιτείται σήμερα για την έκδοση πρωτόδικης απόφασης. Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι δεν καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη.

    Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας προβλέπει δύο μόνο στάδια για την εκδίκαση των αστικών διαφορών: Πρώτο είναι της κατάθεσης της αγωγής και το δεύτερο της έκδοσης της απόφασης.

    Παράλληλα, η διαδικασία στο ακροατήριο, με την εξέταση των μαρτύρων, τις αντεγκλήσεις και τις πολλές αναβολές, καταργείται, καθώς πλέον προβλέπεται πως όλη η διαδικασία, ή το μεγαλύτερο μέρος της, θα διεξάγεται μόνον εγγράφως.

    Εξάλλου, οι αλλαγές που επιφέρει ο νόμος στο στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης, ουσιαστικά καταργούν ή τουλάχιστον αφήνουν στη κρίση των δικαστηρίων την προσωποκράτηση για ιδιωτικές διαφορές. Δηλαδή, το δικαστήριο όπου θα οδηγηθεί ο οφειλέτης θα κρίνει αν είναι σε θέση να πληρώσει και θα προστατεύει τους οικονομικά αδύναμους από τη φυλάκιση. Δηλαδή, η διάταξη καταργεί την προσωποκράτηση για αστικά και εμπορικά χρέη για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το μέτρο παραμένει μόνο σε ισχύ για εκείνους που, ενώ διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα ικανοποίησης του αντιδίκου τους, δεν το κάνουν εσκεμμένα, αποκρύπτοντας τα οικονομικά μέσα τους ή αρνούνται να συμμορφωθούν προς δικαστικές αποφάσεις.

    Επίσης, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές και στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε μια προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά είπε «να εξουδετερώσουμε τα κοράκια».

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο όλες οι πράξεις κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης θα συγκεντρώνονται σε μια πράξη (ανακοπή) για την άσκηση της οποίας προβλέπονται πλέον μόνο δύο στάδια, ένα πριν και ένα μετά τον πλειστηριασμό. Παράλληλα, προβλέπεται συγκεκριμένος προσδιορισμός του πλειστηριασμού το αργότερο εντός 8 μηνών από την ημέρα της κατάσχεσης, ενώ απλοποιείται και το σύστημα υποβολής προσφορών στον πλειστηριασμό. Αναφορικά με τις τιμές των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό, αυτές θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, στο δεύτερο στάδιο θα είναι στο 1/2 και μετά στο 1/3. Ακόμη, ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι οι πλειστηριασμοί συντόμως θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα εξασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια και το αποκλεισμό της χειραγώγησης.

    [06] Διακόπηκε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Διακόπηκε απότομα, σήμερα το μεσημέρι, η εκδήλωση που γινόταν στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, για τον εορτασμό της 41ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα φοιτητών εισήλθε στην αίθουσα, λίγο πριν από τις 12:30, και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο να μιλήσει ο καθηγητής του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, Δημήτριος Βεργίδης, ο οποίος συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου τον Νοέμβριο του 1973.

    Ύστερα από λίγη ώρα η εκδήλωση διακόπηκε και όσοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα αποχώρησαν.

    [07] Γαλλία: Η καταζητούμενη τίγρης δεν είναι... τίγρης, σύμφωνα με τις Αρχές

    Το ζώο για το οποίο έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, κοντά στο Παρίσι, δεν είναι τίγρης αλλά κάποιο αιλουροειδές άλλου είδους, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές, αφού ανέλυσαν τα αποτυπώματά του.

    «Η παρουσία μιας τίγρης έχει πλέον αποκλειστεί» ανέφερε η νομαρχία επικαλούμενη τα συμπεράσματα των ειδικών του γαλλικού οργανισμού για την άγρια ζωή.

    «Το αιλουροειδές (...) αναζητείται ακόμη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [08] Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά των πολιτικών Ρέντσι

    Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδηλώσεις σε είκοσι πέντε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι. Στις κινητοποιήσεις λαμβάνουν μέρος φοιτητές, εποχικοί εργαζόμενοι και μέλη των αριστερών «συνδικάτων βάσης» Usb, Usi και Cobas. Οι σημερινές διαδηλώσεις οργανώθηκαν για να αμφισβητηθούν η μεταρρύθμιση του εργασιακού που προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2015, αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης τον τομέα της παιδείας. Περίπου δέκα εργαζόμενοι στην Ρώμη κατάφεραν πριν από λίγο να ανέβουν στο Κολοσσαίο και να ξεδιπλώσουν ένα πανό το οποίο γράφει «όχι στην μεταρρύθμιση του εργασιακού και στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών». Παράλληλα κατά την διάρκεια πορείας, νέοι πέταξαν αυγά και καπνογόνα προς την κατεύθυνση της εισόδου του κεντρικού κτηρίου του υπουργείου Οικονομικών, στην ιταλική πρωτεύουσα. Στη Νάπολη, διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τον «περιφερειακό» της πόλης, ενώ στην Πάδοβα της βόρειας Ιταλίας οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκρούσθηκαν με την αστυνομία μπροστά στο πανεπιστήμιο. Στο Μιλάνο, ακούστηκαν στην «κοινωνική απεργία» των αριστερών συνδικάτων συνθήματα όπως «με επισφαλή εργασία δεν υπάρχει μέλλον» και «όχι στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όχι στην αποδυνάμωση της δημόσιας παιδείας». Σήμερα διαδηλώνουν κατά των οικονομικών επιλογών της ιταλικής κυβέρνησης και οι εργάτες του τομέα του μετάλλου του κεντροαριστερού συνδικάτου Fiom Cgil. Με κινητοποίηση σε κεντρική πλατεία του Μιλάνου, ζητούν από την κυβέρνηση ουσιαστικότερες προσπάθειες για να σταματήσουν δεκάδες μεγάλες βιομηχανίες να θέτουν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα.

    [09] Λίγες ώρες ζωής μένουν στο Philae. Οι επιστήμονες καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις πριν την εκπνοή των μπαταριών του

    Το μικρό ρομπότ Philae «εργάζεται αδιάκοπα» στην επιφάνεια του κομήτη Tchouri, ενώ δεν έχει πλέον παρά λίγες ώρες ζωής με την μπαταρία του, καθώς η λειτουργία των ηλιακών πάνελ επηρεάζεται επειδή βρίσκεται στη σκιά ενός βράχου. Οι επιστήμονες της Γαλλικής Διαστημικής Υπηρεσίας θα κληθούν να αποφασίσουν σήμερα εάν θα επιχειρήσουν μία επικίνδυνη επιχείρηση αγκίστρωσης του ρομπότ στο έδαφος πριν εκπνεύσουν οι μπαταρίες του, προσπάθεια που μπορεί να προκαλέσει την αναπήδησή του και την εκτίναξή του στο Διάστημα. Σύμφωνα με την Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία (CNES) , το Philae έχει ήδη συλλάξει πληθώρα στοιχείων που θα χρειασθεί καιρός για να αναλυθούν.

    «Καλημέρα Γη! Πέρασα μία πολύ δραστήρια νύκτα στον κομήτη. Βρίσκομαι και πάλι σε επαφή με την ομάδα μου» έγραψε το ρομπότ στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Παρά την άβολη στάση του, με το ένα πόδι στο αέρα και πεσμένο στη μία του πλευρά, το Philae βρίσκεται σε επικοινωνία με την Rosetta και πραγματοποιεί ραδιογραφίες του εσωτερικού του κομήτη, μελέτες του μαγνητικού του πεδίου, παίρνει φωτογραφίες του εδάφους και αναλύει σύνθετα μόρια της επιφανείας Tchouri.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2014 - 13:30:26 UTC