Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία
  • [02] Εκστρατεία αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης
  • [03] Ονομαστική ψηφοφορία την Παρασκευή για τις 100 δόσεις
  • [04] Πορεία φοιτητικών και πολιτικών οργανώσεων
  • [05] Νεκρός ο 67χρονος ύποπτος για τη δολοφονία 40χρονης στην Κυνουρία
  • [06] Ελεύθεροι οι εθνικιστές που επιτέθηκαν σε Αμερικανούς ναύτες στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

    Τη βεβαιότητα ότι η κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην επιτροπή της ΝΔ που θα επεξεργαστεί την πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει άλλωστε το Σύνταγμά μας.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ένας επιπλέον λόγος για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία που θα αφαιρούσε, αν την διέκοπταν, από τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από την ελληνική νεολαία, το δικαίωμα στη νέα εποχή που ζούμε, να αναπτύξουν ελεύθερα τα όνειρά τους και με τη βοήθεια ενός μεταρρυθμιστικού σύγχρονου, καινοτόμου, καινούργιου Συντάγματος.

    Η αλλαγή του Συντάγματος είναι η κορυφαία μεταρρύθμιση, το επιστέγασμα όλων των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων, αυτών που έχουν ήδη γίνει κι αυτών που προγραμματίζονται από δω και στο εξής, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ώστε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Ελλάδα να έχει αλλάξει εντελώς και πρόσωπο και σελίδα και δυναμική. Και να αποκτήσει νέα εθνική ορατότητα. Χωρίς την ομίχλη της αστάθειας, των κλυδωνισμών και της ακυβερνησίας».

    Συνέδεσε δε τη διαδικασία της αναθερώρησης με την συναίνεση: «Αυτό λοιπόν, είναι και ένα αληθινό πεδίο συναίνεσης: Να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά».

    [02] Εκστρατεία αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης

    Προτάσσοντας, σύμφωνα με τη θέση του, το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης και επιδιώκοντας να αυξήσει το δικό του πολιτικό και κοινωνικό βάθος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να οξύνει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης για τη «μη διαπραγμάτευση» με την τρόικα και παράλληλα, μέσω των περιφερειακών συνδιασκέψεων, να διευρύνει την επιρροή του και να συγκροτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

    Παρουσιάζοντας την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος του έτους, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι βάση εκκίνησης του πολιτικού σχεδίου του κόμματός του είναι η διαπίστωση ότι, σήμερα έχουν διαμορφωθεί δύο προτάσεις ενώπιον του λαού, υπάρχει πραγματικός διπολισμός που συγκροτείται στη βάση αντιτιθέμενων σχεδίων και προτάσεων πάνω στα οποία καλείται να τοποθετηθεί ο λαός. Και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, θα είναι προς όφελος του τόπου, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την ενωτική του πολιτική, καθώς οι περιφερειακές συνδιασκέψεις θα εξελιχθούν σε ευρύτερα πολιτικά και κοινωνικά φόρα, με στόχο να συγκροτηθούν τα περιφερειακά κυβερνητικά προγράμματα του κόμματος, αλλά και να διευρυνθεί η πολιτική συμμαχιών. Έτσι, στις συνδιασκέψεις θα προσκληθούν αντιμνημονιακά κόμματα, προσωπικότητες, επιμελετήρια, κοινωνικές οργανώσεις, πολιτικές κινήσεις και πνευματικοί άνθρωποι να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους. Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι το κύριο βάρος θα πέσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι συγκλίσεις ή αποκλίσεις θα προκύψουν μέσα από αυτή την διαδικασία και δεν θα πρόκειται για μια στενή κομματική διαδικασία προσέγγισης συμμάχων, αλλά μια διαδικασία παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι προσκλήσεις θα υπάρξουν προς ΚΚΕ, οικολόγους, ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ, παρά τις διαφωνίες, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι εκκρεμεί μια συνάντηση μεταξύ Τσίπρα -Κουβέλη, από το καλοκαίρι, όταν υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.

    [03] Ονομαστική ψηφοφορία την Παρασκευή για τις 100 δόσεις

    Με ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κριθεί στη Βουλή η τύχη της σημερινής τροπολογίας με την οποία εξαιρείται ο ΕΝΦΙΑ και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

    Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.

    [04] Πορεία φοιτητικών και πολιτικών οργανώσεων

    Πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τηδιαμαρτυρία τους για το «κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών» και τη «χρήση βίας από την αστυνομία».

    Η απογευματινή πορεία είχε, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι διοργανωτές της, χαρακτήρα «απάντησης» στα όσα έγιναν το πρωί, έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών, με τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενόψει της επετείου της «17 Νοέμβρη», τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, τα κτίρια των οποίων φρουρούνται από αστυνομικούς.

    Στην απογευματινή πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η Ανταρσύα, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ. Το «παρών» έδωσαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα Τρία Έψιλον.

    Για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.

    [05] Νεκρός ο 67χρονος ύποπτος για τη δολοφονία 40χρονης στην Κυνουρία

    Νεκρός βρέθηκε σήμερα, περίπου στις 2.00 μετά το μεσημέρι, ο 67χρονος που αναζητούσαν οι αρχές και φέρεται να είχε εμπλοκή στη δολοφονία της 40χρονης, η οποία εντοπίστηκε προχθές το βράδυ στη Βασκίνα Κυνουρίας.

    Ο 67χρονος βρέθηκε σε απόσταση διακοσίων περίπου μέτρων από το σημείο που είχε βρεθεί νεκρή η 40χρονη, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο. Η σορός του μεταφέρεται για νεκροψία-νεκροτομή στο νοσοκομείο Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του.

    Ο σύζυγος της 40χρονης έχει δηλώσει στον τοπικό Τύπο ότι ο 67χρονος παρενοχλούσε την άτυχη γυναίκα, γεγονός που είχαν αναφέρει στις αρχές, οι οποίες τού είχαν κάνει συστάσεις.

    [06] Ελεύθεροι οι εθνικιστές που επιτέθηκαν σε Αμερικανούς ναύτες στην Κωνσταντινούπολη

    Δώδεκα μέλη μιας τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης, που συνελήφθησαν χθες Τετάρτη αφού επιτέθηκαν εναντίον τριών Αμερικανών ναυτών σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ούτε καν να ανακριθούν, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Χθες πολλά μέλη της υπερεθνικιστικής οργάνωσης Ένωση Τουρκικής Νεότητας περικύκλωσαν τους ναύτες, που ανήκουν σε έναν αμερικανικό στόλο που έχει σταθμεύσει στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, τους αποκάλεσαν «δολοφόνους», τους πέταξαν κόκκινη μπογιά, ενώ προσπάθησαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους με σάκους.

    «Γιάνκηδες, πηγαίνετε σπίτια σας!», «Φύγετε από τη χώρα μας!» φώναζαν οι δράστες.

    Η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση δώδεκα εξ αυτών. Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καν να ανακριθούν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 November 2014 - 19:30:24 UTC