Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Πρ. Παυλόπουλο για τη συνταγματική αναθεώρηση
  • [02] Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γ. Γεωργαντάς
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα
  • [04] Ο μικρός Δημήτρης παρακολουθεί από κοντά την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη
  • [05] Άντληση 1,137 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων
  • [06] Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση κοντά στο Τορίνο, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας
  • [07] Η Μαδρίτη θα ασκήσει δίωξη κατά του προέδρου της Καταλονίας για τη διεξαγωγή της συμβουλευτικής ψηφοφορίας
  • [08] Βρέθηκε τάφος και σκελετός νεκρού στην Αμφίπολη

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Πρ. Παυλόπουλο για τη συνταγματική αναθεώρηση

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο και του ανέθεσε καθήκοντα προέδρου- συντονιστή της επιτροπής βουλευτών της ΝΔ για την επεξεργασία της πρότασης του κυβερνώντος κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Αύριο το απόγευμα, στις 18:00, στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ στη Βουλή, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής, στην οποία θα παραστεί και ο Αντώνης Σαμαράς.

    [02] Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γ. Γεωργαντάς

    Ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς, ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού.

    Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, Δανιήλ.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα

    Την εντατικοποίηση των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να είναι έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση, καθώς «ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

    Αποσαφηνίζοντας τη στάση του ως προς την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα, ούτε τίποτα από όσα αυτή τη στιγμή, σε διάφορα μέτωπα, επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα». Πρόσθεσε, επίσης, διευκρινίζοντας παλαιότερη δήλωσή του ότι «συνέχεια του κράτους δεν σημαίνει συνέχεια του μνημονίου» και επανέλαβε τη θέση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

    Στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αυτή την τελευταία θέση ο κ. Σαμαράς, διεκδικεί να την κατοχυρώσει εις το διηνεκές.

    Προβάλλοντας ιδιαίτερα τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «με τη σταθερή του πορεία, την όσμωσή του με το λαικό κίνημα, τις αναλύσεις και τις ιδέες του έχει καταστεί η μοναδική εγγύηση δημοκρατικής ομαλότητας και αλλαγής, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της και θα διαπραγματευθεί με αποφασιστικότητα».

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη, η αξιωματική αντιπολίτευση να εργαστεί το επόμενο διάστημα για να επιταχύνει τις εξελίξεις, να έρθει σε πιο στενή επαφή με τον λαό, να εξηγήσει το πρόγραμμά του και να δώσει το τελικό, αποφασιστικό χτύπημα στον φόβο και την αβεβαιότητα. Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πατήσει γερά στο θέμα των συμμαχιών, «χωρίς επιπολαιότητες και χωρίς φοβίες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [04] Ο μικρός Δημήτρης παρακολουθεί από κοντά την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη

    Έλληνας μαθητής, της Στ' τάξης δημοτικού, είναι μεταξύ των τυχερών που παρακολουθούν ζωντανά σήμερα την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

    Ο Δημήτρης Γρύλλης, εκπροσωπώντας το δημοτικό σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, είναι μεταξύ των τυχερών επισκεπτών, καθώς και Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, που βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας και παρακολουθούν το όχημα Philae το οποίο μεταφέρει το διαστημικό σκάφος Rosetta σε μια προγραμματισμένη προσεδάφιση στην περιοχή Agilkia του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Εκεί, η διαστημική συσκευή θα συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

    «Ο Δημήτρης είναι ενθουσιασμένος και παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα γίνονται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγάπη Βαβουράκη, διευθύντρια του δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Από το πρωί οι μαθητές του σχολείου μέσα από τους διαδραστικούς πίνακες που υπάρχουν στις τάξεις, αλλά και γιγαντοοθόνης, παρακολουθούν κατά τη διάρκεια συνδέσεων τα όσα διαδραματίζονται στο διάστημα... «Είναι εμπειρία ζωής για τον Δημήτρη» υπογραμμίζει η κ. Βαβουράκη, συμπληρώνοντας όμως, ότι «όλοι οι μαθητές του σχολείου είναι ενθουσιασμένοι και συμμετέχουν στη διαδικασία».

    [05] Άντληση 1,137 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων

    Ποσό ύψους 1.137,5 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η δημοπρασία αφορούσε ποσό ύψους 875 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,70%, χωρίς μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων ομολόγων.

    Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,113 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,41 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των βασικών διαπραγματευτών αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

    [06] Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση κοντά στο Τορίνο, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας

    Ένας άνδρας 70 ετών έχασε την ζωή του εξαιτίας κατολίσθησης και ένας ακόμη τραυματίσθηκε σοβαρά στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο, η οποία πλήττεται από συνεχείς βροχοπτώσεις.

    Χθες, στην περιοχή της Λιγουρίας, στην βορειοδυτική Ιταλία, άλλοι δυο ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους, λόγω κατάρρευσης του σπιτιού στο οποίο ζούσαν, μετά από κατολίσθηση.

    Η λίμνη Ματζιόρε, στο Πεδεμόντιο, έχει υπερχειλίσει στο ύψος της τοποθεσίας Παλάντσα και οι πυροσβέστες έχουν πραγματοποιήσει ήδη δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων που δεν μπορούσαν να εξέλθουν των σπιτιών και των αυτοκινήτων τους, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

    Η κατάσταση είναι κρίσιμη και στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι, όπου σειρά χειμάρρων έχει σπάσει τα φράγματα. Η περιφέρεια διέθεσε ένα εκατομμύριο ευρώ για την παροχή των πρώτων άμεσων βοηθειών προς τους πολίτες και την αποκατάσταση των μεγαλύτερων ζημιών στις οδικές αρτηρίες.

    [07] Η Μαδρίτη θα ασκήσει δίωξη κατά του προέδρου της Καταλονίας για τη διεξαγωγή της συμβουλευτικής ψηφοφορίας

    Η Ισπανία θα διώξει τον Καταλανό πρόεδρο Αρτούρ Μας για «ανυπακοή και ατιμία», αφού αψήφησε μια δικαστική απόφαση που απαγόρευε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ισπανική αυτή περιφέρεια με θέμα την ανεξαρτητοποίησή της, δήλωσαν σήμερα δικαστικές πηγές, κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι ο Μας δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.Οι πηγές αυτές επεσήμαναν ότι η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση και η δίωξη ενδέχεται να ασκηθεί αργότερα σήμερα ή αύριο Πέμπτη.

    Στο μεταξύ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαρακτήρισε τη συμβολική ψηφοφορία που διεξήχθη την Κυριακή στην Καταλονία «μεγάλη αποτυχία του σχεδίου των υπέρμαχων της ανεξαρτητοποίησης», καθώς δύο στους τρεις Καταλανούς δεν ψήφισαν.Η ψηφοφορία αυτή «έδειξε τη μεγάλη αποτυχία του σχεδίου των υπέρμαχων της ανεξαρτητοποίησης», δήλωσε ο Ραχόι στις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Μαδρίτη.

    [08] Βρέθηκε τάφος και σκελετός νεκρού στην Αμφίπολη

    Τάφος και σκελετός βρέθηκαν στο τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος με διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία φερέτρου, μέσα και έξω από το οποίο εντοπίσθηκαν οστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 2014 - 13:30:29 UTC