Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα
  • [02] Μ. Σάλλας: Έτοιμες οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [03] Ελεγκτικό Συνέδριο: Αναγκαία η βελτίωση των κρατικών εισπρακτικών μηχανισμών
  • [04] Νεκροί βρέθηκαν οι δυο ηλικιωμένοι που αγνοούνταν στη Γένοβα
  • [05] «Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο» στο Μουσείο Μπενάκη
  • [06] Βράβευση της Κ. Περιστέρη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

    Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg o επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας στo κανάλι RTLZ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που λήγει στο τέλος του έτους και δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν και το υφιστάμενο.

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει στο τέλος του έτους. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου.

    Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει με ένα σταθερό και κατ' αρχήν ανεξάρτητο τρόπο και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ένα πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά.

    Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα δεν είναι ακόμα σε πολύ ισχυρή θέση, αλλά και ότι η οικονομία δεν έχει γίνει ακόμα πολύ ανταγωνιστική καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

    [02] Μ. Σάλλας: Έτοιμες οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

    Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο να αρχίσουν την εφαρμογή του νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια, αμέσως μετά την ψήφισή του από τη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σημείωσε επίσης ότι συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια. Ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε στη σύσκεψη λέγοντας ότι συζητήθηκε η πορεία μετά τα «stress tests» των τραπεζών «που ήταν πολύ επιτυχής εξέλιξη και ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας». Είπε ακόμη ότι συζητήθηκε η οικονομική ανάπτυξη υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένο πως για την επόμενη χρόνια προβλέπεται ανάπτυξη της τάξης του 2 έως 3%, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημειώνοντας ότι οι Τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70 χιλιάδων ή των 100 χιλιάδων ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

    Στη σύσκεψη μετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των τραπεζών Δημήτρης Ματζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική) και Χρήστος Μεγάλου (Eurobank).

    [03] Ελεγκτικό Συνέδριο: Αναγκαία η βελτίωση των κρατικών εισπρακτικών μηχανισμών

    Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας, παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τη διαδήλωση, όπως λέγεται, του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου για το περασμένο έτος.

    Όπως επισημαίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο στη διαδήλωσή του, είναι αναγκαία η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους, όπως αναγκαίος είναι και ο επαναπροσδιορισμός του καθεστώτος επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων.

    Ακόμη, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι πραγματικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανέρχονται σε 133.726.068.519,09 ευρώ, παρουσιάζοντας απόκλιση κατά 10,31%, που οφείλεται στις αυξημένες ανάγκες για δαπάνες πλέον των προβλέψεων, και κυρίως για: α) εξοφλήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προηγούμενων ετών, ιδίως μέσω επιχορηγήσεων σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και νοσηλευτικά ιδρύματα και β) στην αποπληρωμή χρεολυσίων βραχυπρόθεσμων τίτλων εσωτερικού (εντόκων γραμματίων).

    [04] Νεκροί βρέθηκαν οι δυο ηλικιωμένοι που αγνοούνταν στη Γένοβα

    Νεκροί βρέθηκαν οι δυο ηλικιωμένοι 65 και 77 ετών, οι οποίοι αγνοούνταν στο Λέιβι της Λιγουρίας, έξω από την Γένοβα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.

    Το σπίτι τους κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε σε κοντινή βουνοπλαγιά. Οι άνδρες της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας βρήκαν τα πτώματα του ηλικιωμένου ζευγαριού εντελώς καλυμμένα από την λάσπη, σε απόσταση λίγων μέτρων από την κατοικία του.

    Ο περιφερειάρχης της Λιγουρίας, Κλάουντιο Μπουρλάντο, δήλωσε ότι ενισχύεται στην περιοχή η παρουσία στρατιωτών οι οποίοι συνδράμουν τους πυροσβέστες και τους άνδρες και γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας στην παροχή άμεσης βοήθειας.

    Τόσο στο Κιάβαρι, όσο και στην Γένοβα, τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά και κατά την αυριανή ημέρα, ενώ η επιφυλακή θα παραμείνει στο «κόκκινο» μέχρι αύριο το απόγευμα.

    [05] «Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο» στο Μουσείο Μπενάκη

    Την έκθεση «Ο Φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο» εγκαινιάζει αύριο η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο Μουσείο Μπενάκη, της οδού Κουμπάρη. Μια έκθεση πρωτοποριακή γιατί σκιαγραφεί τον κύκλο ανθρώπων που υποστήριξαν τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο τις περίπου τέσσερις δεκαετίες που έζησε στο Τολέδο, αφότου έφυγε από τη γενέτειρά του, την Κρήτη, το 1567 και μετά την παραμονή του στην Ιταλία.

    Ο «ιστός φιλίας» και ο πνευματικός περίγυρος του 16ου αιώνα που αναγνώρισε τη δημιουργία του Έλληνα στο Τολέδο δεν ήταν και ιδιαίτερα πυκνός, σύμφωνα με τους μελετητές του έργου του και επιμελητές της έκθεσης -ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, Ρίτσαρντ Κέιγκαν και ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Νίκος Χατζηνικολάου.

    Εκτός από την οικογένειά του, ο περίγυρος αυτός αποτελείται από πάτρωνες, πελάτες, παραγγελιοδότες και λόγιους, τους οποίους μάς «συστήνει» η έκθεση μέσα από σπάνια έγγραφα της εποχής που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες δεκαετίες και μέσα από λιγοστά πορτρέτα πελατών του διά χειρός Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή φιλοτεχνημένα από ζωγράφους της εποχής του.

    Από τα «διαμάντια» της έκθεσης είναι σίγουρα η χειρόγραφη εξουσιοδότηση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου προς τον γιο του, Χόρχε Μανουέλ, να συντάξει τη διαθήκη του, έγγραφο που φέρει την «τρεμουλιαστή» υπογραφή του Θεοτοκόπουλου και δύο Ελλήνων του Τολέδο, του Διογένη Παραμονάρη και του Κωνσταντίνου Φωκά, με ημερομηνία 31 Μαρτίου 1614, λίγες μέρες πριν ο μεγάλος ζωγράφος πεθάνει.

    [06] Βράβευση της Κ. Περιστέρη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

    Τιμητική πλακέτα στην αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, για το επιτελούμενο στην Αμφίπολη, ανασκαφικό έργο, επίδωσε το Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη πρώτη τακτική του συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Ροδολίβος, έδρα του δήμου Αμφιπόλεως.

    «Εγώ είμαι μια απλή αρχαιολόγος που κάνω το καθήκον μου. Αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη να έχουμε μια καταπληκτική ανασκαφή, μια οικουμενική ανασκαφή που παρόμοιά της δεν υπάρχει. Αυτό και μόνο δίνει χαρά σε όλους μας όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά φαντάζομαι και σε όλους τους άλλους πολίτες τη χώρας μας, αλλά και της υφηλίου» δήλωσε η προϊσταμένη της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη.

    Ο Προέδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας στην αρχαιολόγο, είπε ότι «η σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ δίνει και ένα μήνυμα που ούτως ή άλλως από μόνη της το εκπέμπει, μέσα από τα σπλάχνα της , η Μακεδονική Γή. Ένα μήνυμα προς αυτούς , τους ποικιλώνυμους, που θέλουν να παραχαράξουν τη ιστορία, του τόπου μας την ελληνικότητα της Μακεδονίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 November 2014 - 19:30:29 UTC