Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτιμος προσκεκλημένος στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Podemos, ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Γ. Καρατζαφέρης: Δεν παραιτούμαι από την ηγεσία του ΛΑΟΣ
  • [03] Ένοχοι οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για τις φωτιές της Ηλείας
  • [04] Κομισιόν: Πρόοδος στα «προαπαιτούμενα» για την επιστροφή της τρόικας
  • [05] Αναστέλλονται 2.734 συντάξεις με εσφαλμένο ΑΦΜ
  • [06] Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων προβλέπει απόφαση του ΥΠΑΝ
  • [07] Στις 25 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ - ΣΕΠ

  • [01] Επίτιμος προσκεκλημένος στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Podemos, ο Αλ. Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, τη Μαδρίτη όπου θα μιλήσει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο ιδρυτικό συνέδριο των Podemos.

    Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στη Φλωρεντία όπου θα μιλήσει στο συνέδριο του Transform Europe! με τον γενικό τίτλο «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία» και συγκεκριμένο στον θεματικό κύκλο «Η Ευρώπη, η λιτότητα, η τρόικα, η κρίση της σοσιαλδημοκρατίας και η σχέση με τα συνδικάτα».

    [02] Γ. Καρατζαφέρης: Δεν παραιτούμαι από την ηγεσία του ΛΑΟΣ

    «Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι» διαμήνυσε με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφορικά με την υπόθεση των off-shore και τις καταγγελίες για εμπλοκή του στα εξοπλιστικά.

    Πρόσθεσε δε, ότι δεν ανατποκρίνονται στις προθέσεις του ερμηνείες που δόθηκαν ότι θα παραιτηθεί. «Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος. Τέλος, τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [03] Ένοχοι οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για τις φωτιές της Ηλείας

    Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για τις φωτιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 36 άνθρωποι. Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Χαράλαμπο Καφύρα, που τότε ήταν νομάρχης Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλο, πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, Σοφία Νικολοπούλου, κάτοικο Παλαιοχωρίου και Παναγιώτη Τσούρα, δασοφύλακα Μίνθης. Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον τότε διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεσταίνων, Νίκο Μιχαλόπουλο. Το δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίασή του και συσκέπτεται επί των ποινών.

    [04] Κομισιόν: Πρόοδος στα «προαπαιτούμενα» για την επιστροφή της τρόικας

    Το τελευταίο Eurogroup συζήτησε με θετικό τρόπο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

    Εξάλλου, τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε προτίθεται να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κ. Αντρέεβα είπε ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα, όπως στον προϋπολογισμό του 2015, τα «κόκκινα» δάνεια, την είσπραξη των φόρων και άλλες πηγές δημοσίων εσόδων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, οι επαφές με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται, ενώ -όπως είπε- δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, η οποία θα επιστρέψει μόλις υπάρξει πρόοδος στα παραπάνω θέματα.

    Σημείωσε ακόμη ότι ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί χαιρέτησε την άποψη που εξέφρασαν οι ελληνικές Αρχές για την άμεση αντιμετώπιση βασικών θεμάτων με στόχο τη βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας.

    [05] Αναστέλλονται 2.734 συντάξεις με εσφαλμένο ΑΦΜ

    Στην προσωρινή αναστολή καταβολής 2.734 συντάξεων όλων των ασφαλιστικών φορέων προχωρούν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, έπειτα από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Το μέτρο αποφασίστηκε γιατί ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων περίπου 4,5 εκατ. συντάξεων με τη Γενική Γραμματεία Δημoσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι στις συγκεκριμένες συντάξεις οι αναγραφόμενοι Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου ήταν λάθος.

    Με εντολή του υπουργού Εργασίας θα ακολουθήσει έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για σφάλματα ή προσπάθειες φοροδιαφυγής.

    Οι συντάξεις αυτές αντιστοιχούν στο 0,06% του συνόλου των συντάξεων ενώ το ποσό που καταβάλλεται για την πληρωμή τους είναι συνολικού ετήσιου ύψους 17,8 εκατ. ευρώ.

    Από το σύνολο των συντάξεων με εσφαλμένο ΑΦΜ που εντοπίσθηκαν από τις διασταυρώσεις, οι 750 καταβάλλονται από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, 588 από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) 209 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και οι υπόλοιπες από διάφορους ασφαλιστικούς φορείς.

    [06] Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων προβλέπει απόφαση του ΥΠΑΝ

    Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον «κώδικα δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες», που αναμένεται να εκδοθεί αύριο σε ΦΕΚ.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα αυτό ότι θα είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή τιμών για τις προσφορές και ότι θα ιδρυθεί ηλεκτρονικό μητρώο καταγγελιών για τις προσφορές, ενώ σε ό,τι αφορά στις εκπτώσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται τέσσερις φορές το χρόνο.

    Μείωση τιμών άνω του 15% αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης από την εφαρμογή του κώδικα ενώ υπογραμμίζεται ότι οι προσφορές αφορούν όλα τα βιομηχανικά είδη εκτός τροφίμων, οπότε στα τμήματα των σούπερ μάρκετ που αφορούν βιομηχανικά είδη θα γίνονται προσφορές.

    Ωστόσο, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) εξέφρασε την απογοήτευσή τηςγια τον νέο κώδικα δεοντολογίας. Δεν ανακοινώθηκαν οι συμφωνημένες αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές που περίμενε ο εμπορικός κόσμος «αφού για άλλη μια φορά επικράτησε η λογική των εκπροσώπων των ολιγοπωλιακών συμφερόντων», σχολιάζει η Συνομοσπονδία.

    [07] Στις 25 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ - ΣΕΠ

    Στις 25 Νοεμβρίου θα συζητηθεί τελικά από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (θυγατρική εταιρεία της COSCO), που αφορά την αναβάθμιση του δυτικού προβλήτα ύψους 230 εκατ. ευρώ.

    Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης μιλώντας προς τους μετόχους δήλωσε ότι ο Οργανισμός δεν φέρνει κανένα εμπόδιο στη συμφωνία του φιλικού διακανονισμού και ότι αυτό που ήταν να πράξει ήταν να φέρει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα, προκειμένου η διαδικασία να εγκριθεί από τους μετόχους. Τόνισε επίσης ότι έπειτα από αίτημα του βασικού μετόχου, που είναι το ΤΑΙΠΕΔ, (κατέχει το 74,14% των μετοχών του Οργανισμού), το θέμα θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση των μετόχων στις 25 του μήνα.

    Σημειώνεται ότι στο θέμα του φιλικού διακανονισμού παρουσιάστηκε «εμπλοκή» καθώς η κινεζική πλευρά ΣΕΠ- COSCO φέρεται να αντιδρά στη μία από τις δύο παρεμβάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον φιλικό διακανονισμό, η οποία αφορά το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

    Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε σήμερα το θέμα της εκλογής των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που εξελέγησαν πρόσφατα (σσ. εκπρόσωπος δήμου Πειραιά, ο δήμαρχος, Ι. Μώραλης και ο Αθανάσιος Λιάγκος, εκπρόσωπος των μετόχων). Το θέμα του φιλικού διακανονισμού συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και στη συνάντηση που είχε χθες στον ΟΛΠ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης, Βαρβιτσιώτης με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Ανωμερίτη. Η συμφωνία του φιλικού διακανονισμού, αν εγκριθεί τελικά από τους μετόχους του Οργανισμού, θα πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τη Βουλή και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 November 2014 - 13:30:23 UTC