Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γ. Γεωργαντάς
  • [02] Εβδομήντα πέντε κτίρια κρίθηκαν «προσωρινά μη κατοικήσιμα» στην Αιγιάλεια
  • [03] Μειωμένα κατά 50% τα αναδρομικά των ενστόλων και των δικαστικών
  • [04] Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
  • [05] Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ
  • [06] Το Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής
  • [07] Νικητής ο Ατρόμητος στο μίνι-ντέρμπι

  • [01] Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γ. Γεωργαντάς

    Νέος υφυπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο νέος υπουργός είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει επί σειρά ετών υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς.

    Γεννημένος το 1967, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012, ενώ μέχρι τον διορισμό του στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς και Γραμματέας στο προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

    [02] Εβδομήντα πέντε κτίρια κρίθηκαν «προσωρινά μη κατοικήσιμα» στην Αιγιάλεια

    Ξεκίνησαν σήμερα στην Αιγιάλεια, από κλιμάκια μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, οι έλεγχοι κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τη σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι 75 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν προσωρινά ως μη κατοικήσιμα, μέχρι να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης. Όσον αφορά τους ενοίκους των σπιτιών που κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας ανέφερε ότι ο δήμος θα μεριμνήσει, ώστε να βρεθεί λύση για τηστέγασή τους.

    Στο μεταξύ όπως ανέφερε ο Θανάσης Παναγόπουλος έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 750 αιτήματα για ελέγχους κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά όπως εκτίμησε, ο αριθμός αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

    [03] Μειωμένα κατά 50% τα αναδρομικά των ενστόλων και των δικαστικών

    Μειωμένα κατά 50% θα είναι τα αναδρομικά που θα καταβληθούν στους ενστόλους και στους δικαστικούς, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των αποδοχών τους για το διάστημα από 1.8.2012 έως 30.6.2014 βάσει της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό προβλέπεται σε προσθήκη-τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σημειώνεται ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας δεν καθιστούν εφικτή την καταβολή όλου του ποσού των αναδρομικών. Κάτι τέτοιο, επισημαίνει, θα επιβάρυνε σημαντικά το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2014 και θα έθετε σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του 2015, αφού το συνολικό κόστος από την πλήρη κάλυψη των αναδρομικών θα ανέρχονταν σε 829,4 εκατ ευρώ.

    [04] Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαίδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 100 δόσεις.

    Με τη δημοσίευση της απόφασης ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών, η οποία θα γίνεται με ηλεκτρονικές διαδικασίες, μέσω του TAXIS net, σε ειδική εφαρμογή που προβλέπεται ότι θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη. Έτσι, μέσω αυτής οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση.

    Στην απόφαση περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, τα χρέη που μπορούν να ρυθμιστούν κ.ά. Προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις του για τα προηγούμενα έτη.

    Όπως διευκρινίζεται, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένα ή ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Οκτωβρίου του 2014.

    Αναλυτικότερα πρόκειται για:

    -Βεβαιωμένες οφειλές ως την 1 Οκτωβρίου του 2014 που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

    -Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία δεν τηρείται.

    -Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου του 2014 οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή και την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ

    [05] Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ

    Επιστολή προς τους οφειλέτες στην οποία αναφέρονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την ένταξη τους στη νέα ρύθμιση, απέστειλε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

    Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, το δικαίωμα υπαγωγής στο νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών ασκείται έως τις 31/3/2015, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση υπαγωγής αποτελεί η πιστοιημένη καταβολή τως εισφορών του Σεπτεμβρίου 2014 και η συνεπής και εμπρόθεσμη καταβολή των μηνιαίων τρεχουσών εισφορών των προηγούμενων της υπαγωγής μηνών .

    Οι βασικοί όροι της νέας ρύθμισης που περιλαμβάνονται στην επιστολή του ΙΚΑ είναι οι εξής:

    Α. Για ληξιπρόθεσμες κύριες οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ:

    Ρύθμιση μέχρι 100 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης πρόσθετων τελών 20%.

    Β. Για ληξιπρόθεσμες κύριες οφειλές μέχρι 1.000.000 ευρώ:

    - Εφάπαξ καταβολή της κύριας οφειλής με διαγραφή των πρόσθετων τελών.

    - Ρύθμιση της οφειλής σε 12 έως 72 δόσεις με έκπτωση από 90% έως 30% επί των πρόσθετων τελών, αναλόγως του αριθμού των δόσεων που επιλέγονται.

    Γ. Για ληξιπρόθεσμες κύριες οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ:

    Υπό τον όρο της ένταξης στη ρύθμιση του ν.4152/13 όλου του υπόλοιπου ποσού οφειλής, δύναται να ενταχθεί στη ρύθμιση των 12-72 δόσεων τμήμα οφειλής 1.000.000 ευρώ. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 31/3/2015.

    Δ. Για οφειλέτες ενταγμένους σε εξυπηρετούμενα υφιστάμενα σχήματα ρυθμίσεων:

    - Με αίτηση που θα υποβληθεί έως τις 31/3/2015, μπορούν να υπαχθούν για οφειλές έως 1.000.000 ευρώ ή για τμήμα οφειλής έως 1.000.000 ευρώ στη νέα ρύθμιση των 12-72 δόσεων, και μέχρι 100 δόσεων για κύρια οφειλή έως 15.000 ευρώ

    ή

    - Οι ήδη ενταγμένοι στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» μπορούν να παραμείνουν στη ρύθμιση απολαμβάνοντας τα πρόσθετα ευεργετήματα που παρέχει ο νέος νόμος (επιπλέον έκπτωση 20% επί των προσαυξήσεων κ.λπ. και αναδρομικός υπολογισμός επιτοκίου 4,56%).

    [06] Το Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής

    Σπάνιοι θησαυροί της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης θα ζωντανέψουν επί σκηνής σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια αυθεντικά κοστούμια που προέρχονται από τα περίφημα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι. Πρόκειται για τη νέα μεγάλη παραγωγή του Κρατικού Ακαδημαϊκού Χοροθεάτρου της Μόσχας «Γκζελ» που έρχεται και πάλι στην Αθήνα μετά από τέσσερα χρόνια. Βασισμένη στην ιστορία των λαών της Ρωσίας η παράσταση θα ανέβει στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 30 Νοεμβρίου (στις 16:00 και 20:00).

    Ενσωματώνοντας τη λαϊκή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, το Χοροθέατρο Γκζελ αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως τις χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζελ με τα λευκά και γαλάζια σχέδια που κατασκευάζονται στην ομώνυμη περιοχή κοντά στη Μόσχα, τα ζωγραφισμένα στο χέρι λακαριστά κουτιά Πάλεχ και Φεντόσκινο (η τέχνη των οποίων ανάγεται στον 18ο αιώνα), τα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα από σμάλτο φινίφτ και τα χρυσοκέντητα προϊόντα Τορζόκ.

    [07] Νικητής ο Ατρόμητος στο μίνι-ντέρμπι

    Ο Ατρόμητος ήταν ο νικητής στο μίνι ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα, καθώς με χατ τρικ του Ναπολεόνι (23΄, 44΄, 55΄) και γκολ του Καραμάνου (18΄) νίκησε στο Περιστέρι τον Αστέρα Τρίπολης 4-3 (30΄ πέναλτι Πάρα, 80΄ Μπαράλες, 90΄+ Φερνάντες) και έφτασε την αρκαδική ομάδα στην έκτη θέση της κατάταξης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 November 2014 - 21:30:23 UTC