Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφέθηκε ελεύθερη από τους απαγωγείς της 27χρονη φοιτήτρια, μετά την καταβολή λύτρων
  • [02] Επανακυκλοφορία και αλλαγές σιδηροδρομικών δρομολογίων
  • [03] Βόλτα στη Λεωφόρο Νίκης και για μεσημεριανό ... δωρεάν μπριάμ
  • [04] Η Γερμανία γιορτάζει την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου
  • [05] Προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά της συμβολικής ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

  • [01] Αφέθηκε ελεύθερη από τους απαγωγείς της 27χρονη φοιτήτρια, μετά την καταβολή λύτρων

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 27χρονης φοιτήτριας που είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 31 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Οι δράστες σήμερα το πρωί άφησαν ελεύθερη τη φοιτήτρια, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι συγγενής παράγοντα του ποδοσφαίρου, στην περιοχή της Κυψέλης. Οι δράστες αρχικά επικοινώνησαν με τον πατέρα της 27χρονης και ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ για να την απελευθερώσουν. Ωστόσο, τελικά δέχτηκαν να την απελευθερώσουν με την καταβολή 82.000 ευρώ και η κοπέλα επέστρεψε στους οικείους της υγιής.

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση πραγματοποιεί η Ασφάλεια Αττικής.

    [02] Επανακυκλοφορία και αλλαγές σιδηροδρομικών δρομολογίων

    Eπανακυκλοφορούν από σήμερα 6 δρομολόγια που είχαν ανασταλεί λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Πειραιάς - Αθηνα- Αφίδνες -Οινόη -Χαλκίδα και αντίστροφα, όπως ανακοινώθηκε. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ισχύσουν αλλαγές στις ώρες αναχώρησης και άφιξης των δρομολογίων ορισμένων αμαξοστοιχιών, στο τμήμα Πειραιάς - Αθήνα - Αφίδνες - Οινόη - Χαλκίδα και αντίστροφα, τις καθημερινές Δευτέρα εως και Παρασκευή. Οι αμαξοστοιχίες δεν θα κυκλοφορούν Σαββατα, Κυριακές και αργίες.

    [03] Βόλτα στη Λεωφόρο Νίκης και για μεσημεριανό ... δωρεάν μπριάμ

    Βόλτα στην άδεια από οχήματα Λεωφόρο Νίκης είχαν τη δυνατότητα να κάνουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς ενώ όσοι το τόλμησαν, αγνοώντας το ψιλόβροχο, δοκίμασαν και ένα γευστικό μπριάμ που τους πρόσφεραν μέλη της Ένωση Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης «Με-Νου για 5.000» που οργάνωσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Feedback. Με στόχο την προώθηση της πεζής μετακίνησης, την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ήπιων μέσων κυκλοφορίας, αλλά και την απόλαυση μιας βόλτας στο κέντρο, ο δήμος Θεσσαλονίκης «παρέδωσε», για μία ακόμα Κυριακή, στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, την Λεωφόρο Νίκης που παραμένει κλειστή μέχρι τις 5 το απόγευμα.

    Παράλληλα, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, εθελοντές σε ένα μάθημα καταπολέμησης της σπατάλης, ετοίμασαν και μοίρασαν νόστιμο μπριάμ με «κακομούτσουνα» λαχανικά, όπως στραβά καρότα και «άσχημες» πατάτες και κολοκυθάκια που πιθανότατα, λόγω εμφάνισης, θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Υπολογίζεται ότι το γεύμα θα επαρκέσει για 5.000 πολίτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν δωρεάν ένα πιάτο μπριάμ, σαλάτα και φρουτοσαλάτα.

    [04] Η Γερμανία γιορτάζει την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

    Η Γερμανία γιορτάζει σήμερα την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, με σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν όταν περίπου 8.000 μπαλόνια αφεθούν στον αέρα το βράδυ για να φωτίσουν τον ουρανό πάνω από το Βερολίνο. Η Φιλαρμονική και η χορωδία του Βερολίνου θα παίξει την «Ωδή στη Χαρά» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, τον ύμνο της ενότητας και της ειρήνης της Ευρώπης. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα προεδρεύσει των εορταστικών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν παραστάσεις μουσικών καλλιτεχνών, όπως ο βετεράνος του γερμανικού ροκ Ούντο Λίντενμπεργκ, ο σταρ της γερμανικής τέκνο Πάουλ Καλκμπρένερ, ο οποίος μαζί με τον Βρετανό Πίτερ Γκάμπριελ θα μετάσχουν το βράδυ σε συναυλία στην ιστορική Πύλη του Βρανδεμβούργου. Η Μέρκελ θα εγκαινιάσει μεγάλη έκθεση στο Bernauer Strasse Memorial για το Τείχος του Βερολίνου, στον δρόμο που μέσα σε μια νύχτα χωρίστηκε στα δύο, όταν το τείχος υψώθηκε ξαφνικά τον Αύγουστο του 1961 για να σταματήσει τη μαζική έξοδο των Ανατολικογερμανών προς τη Δύση.

    Σε αντίθεση με την 20η επέτειο, φέτος κανένας εν ενεργεία αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης δεν προσκλήθηκε, προκειμένου να αποδοθεί καλύτερα φόρος τιμής στον λαό. Ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, 83 ετών, που συνέβαλε σημαντικά στην επανένωση της Γερμανίας, μετείχε το Σαββατοκύριακο στις εκδηλώσεις, όπως και ο πρώην ηγέτης του πολωνικού συνδικάτου Αλληλεγγύη, Λεχ Βαλέσα.

    «Στην Ευρώπη έχουν υψωθεί ήδη νέα τείχη και η ΕΕ φαίνεται ανίκανη να τα αντιμετωπίσει» δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο εφετινό Συνέδριο του Ινστιτούτου για την Πολιτιστική Διπλωματία του Βερολίνου, το οποίο διοργανώνεται παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την Πτώση του Τείχους.

    [05] Προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά της συμβολικής ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

    Πολλές προσφυγές έχουν κατατεθεί κατά της συμβολικής ψηφοφορίας που διεξάγεται σήμερα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας- μία εκ των οποίων στρέφεται εναντίον του προέδρου της περιφέρειας αυτής στη βορειοανατολική Ισπανία- με τις οποίες ζητείται η σύλληψη των διοργανωτών της ψηφοφορίας και το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων. Το μικρό κεντρώο κόμμα UpyD κατέθεσε σήμερα στη Βαρκελώνη μία προσφυγή για «μη συμμόρφωση και παράβαση καθήκοντος» εναντίον του προέδρου της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, και δύο στελέχων της κυβέρνησής του, τους υπουργούς Παιδείας, Ιρένε Ριχάου και Εσωτερικών, Ραμόν Εσπαδαλέρ, σύμφωνα με το έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στην προσφυγή ζητείται «η εκκένωση και το κλείσιμο» από τις δυνάμεις ασφαλείας «των σχολείων και άλλων δημοσίων κτιρίων όπου διεξάγεται η διαβούλευση», η «κατάσχεση κάθε υλικού» που χρησιμοποιείται για την ψηφοφορία όπως και η «σύλληψη και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των αυτουργών, των συνεργών τους και άλλων υπευθύνων» που οργάνωσαν αυτήν την ψηφοφορία. «Η ψηφοφορία (...) αντίκειται, με κατάφωρο και προφανή τρόπο, στην απόφαση αναστολής που εξέδωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο» καταγγέλλει το UPyD. Η ξενοφοβική οργάνωση της Καταλανίας Πλατφόρμα για την Καταλονία ανακοίνωσε επίσης σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι κατέθεσε μία προσφυγή κατά του «αδικήματος της πολιτικής ανυπακοής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 November 2014 - 13:30:24 UTC