Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Νόμος η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και πρέπει να εφαρμοστεί
  • [02] Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επιθέσεις στη Βαγδάτη και στη Ράμαντι
  • [03] Διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων στη Ρώμη

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Νόμος η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και πρέπει να εφαρμοστεί

    Η διάταξη με την οποία δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών των πολιτών σε 100 δόσεις, αποτελεί νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοσθεί χωρίς καθυστερήσεις αναφέρει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η διάταξη αυτή ψηφίστηκε μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πολύμηνες προσπάθειες της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές να εκδώσουν άμεσα την εγκύκλιο εφαρμογής της.

    Όσον αφορά τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η διάταξη που έρχεται στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί κανονικά.

    [02] Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επιθέσεις στη Βαγδάτη και στη Ράμαντι

    Οι βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, οι οποίες διαπράχθηκαν σήμερα στο Ιράκ, στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και στην πόλη Ράμαντι, δυτικά, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον είκοσι ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πέντε στρατιωτικών, σύμφωνα με την αστυνομία και ιατρικές πηγές.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές.

    Μερικές ώρες μετά τις επιθέσεις, ο τηλεοπτικός σταθμός αλ Χάνταθ μετέδωσε ότι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στοχοθέτησαν μια συνάντηση ηγετών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ, και ότι πιθανόν στη συνάντηση αυτή συμμετείχε ο ηγέτης του ΙΚ, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι.

    Δεν ήταν διαθέσιμα στελέχη των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας για να σχολιάσουν τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο αλ Αραμπίγια της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ο στρατός των ΗΠΑ επίσης δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

    [03] Διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων στη Ρώμη

    Πανιταλική διαδήλωση των δημοσίων υπαλλήλων που είναι εγγεγραμμένοι στα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil Cisl και Uil βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη.

    Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα, οργανώθηκε για να γίνει και πάλι σαφής η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία αποφάσισε το «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, για πέμπτη συνεχή χρονιά.

    «Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία» δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο.

    «Σήμερα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων» πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, 'Αννα Μαρία Φουρλάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 November 2014 - 17:30:26 UTC