Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αναλλοίωτη η αρχή της συναντίληψης
  • [02] Επιχείρηση διάσωσης 58χρονου πεζοπόρου στον Όλυμπο
  • [03] Ο εισαγγελέας απέρριψε την κατηγορία κατά του ντράμερ των AC/DC
  • [04] «Πράσινο φως» από το δικαστήριο για τη συνέχιση της απεργίας των μηχανοδηγών, στη Γερμανία
  • [05] Εορταστικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους
  • [06] ΕΕ και ΗΠΑ συστήνουν στον Τόνι Άμποτ να είναι «προσεκτικός» απέναντι στον Βλ. Πούτιν
  • [07] Κομβικός ο ρόλος του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης για τη συνεργασία των πολιτιστικών φεστιβάλ της Ευρώπης

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αναλλοίωτη η αρχή της συναντίληψης

    Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη θα έχει σήμερα στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδος και Κύπρου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά και του Προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Σώματος. Πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

    Χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι «η αρχή της συναντίληψης και η αρχή του συντονισμού Αθηνών και Λευκωσίας ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, σταθερός πυλώνας και παντός καιρού». Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλούσε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι στηρίζει την απόφαση του Κυπρίου Προέδρου να αναστείλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες. Στηρίζουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις δικοινοτικές συνομιλίες, έως ότου συντρέξουν κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Τουρκία επέλεξε πολιτική, που «δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο». Παρακολουθούμε, ανέφερε, με σύνεση και νηφαλιότητα την κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα η τουρκική πλευρά να εργαστεί προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών.

    Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η Τουρκία επεχείρησε να ακολουθήσει πρακτική κλιμάκωσης της έντασης. Η Τουρκία, είπε, επιλέγει αυτή την ώρα να δυναμιτίσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη, που «Κύπρος και Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες εργάζονται για να οικοδομήσουν στην εύφλεκτη περιοχή μας.

    [02] Επιχείρηση διάσωσης 58χρονου πεζοπόρου στον Όλυμπο

    Εντοπίστηκε ο 58χρονος που είχε πέσει χθες σε δύσβατη χαράδρα στην περιοχή του Ολύμπου, έξω από την Καλλιπεύκη Λάρισας. Οι διασώστες ανέσυραν τον ορειβάτη, τον οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο 58χρονος μαζί με άλλα τρία άτομα πήγε στην περιοχή για πεζοπορία. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, έπεσε σε χαράδρα, βάθους 500μ. Αμέσως, κάποιος από τα άλλα άτομα, τηλεφώνησε στις Αρχές, που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

    Η επιχείρηση διάσωσης, συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύχτας, ενώ τις προσπάθειες των Πυροσβεστών δυσχέραιναν οι καιρικές συνθήκες και η περιορισμένη ορατότητα, εξαιτίας ομίχλης στην περιοχή.

    [03] Ο εισαγγελέας απέρριψε την κατηγορία κατά του ντράμερ των AC/DC

    Με εισαγγελική απόφαση κατέπεσε η κατηγορία κατά του ντράμερ του θρυλικού ροκ συγκροτήματος AC/DC Φιλ Ραντ ότι προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει δύο ανθρώπους τον Σεπτέμβριο καθώς ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας δεν πείστηκε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να συνηγορούν σε αυτό. «Αυτό το κατηγορητήριο για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ποτέ δεν θα μπορούσε να στηριχτεί» ανέφερε ο δικηγόρος του διάσημου μουσικού. «Η γνώμη του εισαγγελέα ήταν ότι οι κατηγορίες δεν μπορούν να στηριχτούν και αποσύρθηκαν μέσα σε 24 ώρες από την πρώτη εμφάνιση του κ Ραντ στο δικαστήριο» είπε ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι ο θρυλικός ντράμερ έχει υποστεί «ανυπολόγιστη ζημία από την περιττή και επιζήμια δημοσιότητα που απορρέει από τη σύλληψη και την αναφορά μια σοβαρής κατηγορίας η οποία ποτέ δεν ήταν δικαιολογημένη».

    Ο συνήγορος του Φιλ Ραντ δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία δεν ζήτησε τη γνώμη του εισαγγελέα πριν από την σύλληψη του ντράμερ στην πόλη Ταουράνγκα της βόρειας Νέας Ζηλανδίας. Εντούτοις για τον Φιλ Ραντ εξακολουθούν να ισχύουν οι κατηγορίες για απειλή κατά της ζωής τρίτων και για κατοχή ναρκωτικών (κάνναβης και μεθαμφεταμίνης). Γεννημένος στην Αυστραλία, ο Ραντ εγκαταστάθηκε στην Ταουράνγκα το 1983 όταν εκδιώχθηκε από το συγκρότημα. Το 1994, έγινε και πάλι μέλος των AC/DC, αλλά παρέμεινε στη Νέα Ζηλανδία όπου διατηρεί εστιατόριο. Το 2010 καταδικάστηκε για κατοχή κάνναβης και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Οι AC/DC πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ έπειτα από πέντε χρόνια στις 2 Δεκεμβρίου.

    [04] «Πράσινο φως» από το δικαστήριο για τη συνέχιση της απεργίας των μηχανοδηγών, στη Γερμανία

    Το διαιτητικό δικαστήριο της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη με απόφαση του έκρινε ότι η γενική απεργία των μηχανοδηγών που έχει παραλύσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μπορεί να συνεχιστεί προς το παρόν, απορρίπτοντας το αίτημα της διεύθυνσης της Deutsche Bahn. Η εταιρεία διαχείρισης των γερμανικών σιδηροδρόμων κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας μια δικαστική απόφαση με την οποία θα υποχρεωνόταν το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς να σταματήσει την απεργιακή κινητοποίηση.

    Η τετραήμερη απεργία από το σιδηροδρομικό συνδικάτο GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher) έχει προκαλέσει σχεδόν ολική ακινητοποίηση των τρένων στη Γερμανία προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών. Τα αιτήματα του συνδικάτου GDL αφορούν αύξηση των μισθών, μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών.

    [05] Εορταστικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους

    Ένα εορταστικό Σαββατοκύριακο αρχίζει στο Βερολίνο για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους, στις 9 Νοεμβρίου 1989, το οποίο πρόκειται να κορυφωθεί την Κυριακή με μια μεγάλη «λαϊκή γιορτή» που έχει στόχο να σηματοδοτήσει αυτό το ιστορικό γεγονός, προοίμιο της γερμανικής Επανένωσης ένδεκα μήνες αργότερα. Περί τα δύο εκατομμύρια επισκεπτών, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, αναμένονται στην επανενωμένη πρωτεύουσα. Όμως μια ιστορική απεργία στους σιδηροδρόμους, η οποία πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, υπάρχει κίνδυνος να αναστατώσει τα σχέδια αυτά.

    «Τείχος της ντροπής» στη Δύση, «αντιφασιστική προστασία» στην Ανατολή, αυτό το μήκους άνω των 150 χλμ. οικοδόμημα υψώθηκε το 1961 από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Θύμα της περεστρόικα του σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και υπό την ειρηνική πίεση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, θα πέσει τελικά 28 χρόνια μετά, στις 9 Νοεμβρίου 1989. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου 1990, επισημοποιήθηκε η Επανένωση της Γερμανίας.

    Στο επίκεντρο των εορτασμών, που φέρουν τον τίτλο «Το θάρρος της ελευθερίας», είναι η Πύλη του Βραδεμβούργου, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Σύμβολο της διαίρεσης και μετά της ενότητας της πόλης και της Γερμανίας, το οικοδόμημα που φέρει το περίφημο τέθριππο άρμα βρισκόταν στην ανατολική πλευρά του Τείχους, σε μια ουδέτερη ζώνη.

    [06] ΕΕ και ΗΠΑ συστήνουν στον Τόνι Άμποτ να είναι «προσεκτικός» απέναντι στον Βλ. Πούτιν

    Να είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του, όσον αφορά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρονται να συνέστησαν στον Τόνι Άμποτ ξένοι ηγέτες. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είχε πει ότι θα αντιμετωπίσει «κατά μέτωπο» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψη του τελευταίου, την ερχόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία, για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20. Σε ερώτηση, που είχει γίνει στον κ. 'Αμποτ από τους δημοσιογράφους για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το θέμα της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους όταν συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη, εκείνος σε ελεύθερη απόδοση είπε «θα τον πιάσω απ' τον γιακά».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, η Ουάσιγκτον και το Τόκιο συνέστησαν στον κ. 'Αμποτ να είναι «προσεκτικός». Εξάλλου και ο Ολλανδός πρωθυπουργός που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αυστραλία συνέστησε στην Καμπέρα να σταματήσει τις επιθέσεις στη Μόσχα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, ΗΠΑ, Ιαπωνία και ΕΕ συνέστησαν στην Αυστραλία ως οικοδέσποινα να καλωσορίζει τον κ. Πούτιν και «να μην βαλκανοποιήσει τη σύνοδο G20». Όλα άρχισαν όταν καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών και έχασαν τη ζωή τους 298 άτομα, μεταξύ των οποίων και 38 πολίτες της Αυστραλίας.

    [07] Κομβικός ο ρόλος του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης για τη συνεργασία των πολιτιστικών φεστιβάλ της Ευρώπης

    Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης επελέγη ως κομβικός πάροχος του προγράμματος EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe, το οποίο είναι μια νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα που δημιουργείται αυτή τη χρονική περίοδο με στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά, πολιτιστικά φεστιβάλ. Εξάλλου, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος, η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα παρέλαβε από την TUV AUSTRIA HELLAS την πιστοποίηση ISO 20121, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων, παραστάσεων και εκθέσεων.

    Λαμβάνοντας μέρος στο EFFE, τα φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν σημαντικά τις διασυνδέσεις τους ανάμεσα σε καλλιτέχνες, διευθυντές φεστιβάλ, εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορείς χάραξης πολιτικής. Μέσω του δικτύου αυτού τα φεστιβάλ θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν νέα προγράμματα, εξαιρετικά καλλιτεχνικά ταλέντα και νέες ευκαιρίες για συνεργασία. Στόχος του EFFE είναι να διευρύνει την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση ως προς το τι συμβαίνει στον κόσμο των φεστιβάλ. Το Ίδρυμα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, έχει ήδη απευθυνθεί και ενημερώσει έναν ευρύτατο αριθμό πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φεστιβάλ της χώρας και ήδη έχουν εγγραφεί 25 ελληνικά φεστιβάλ, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί και η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του EFFE, με την Ελλάδα να έρχεται στην 6η θέση διεθνώς, καταδεικνύοντας έτσι το αυξημένο ενδιαφέρον των ελληνικών φεστιβάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 November 2014 - 7:30:28 UTC