Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για πολλά σκοτεινά σημεία που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά εξυπηρετούν τη διαπλοκή, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση για τα
  • [02] Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Υπέβαλε την παραίτησή του ο Γιώργος Στύλιος
  • [04] Κατατέθηκε από τη ΔΗΜΑΡ επίκαιρη επερώτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση
  • [05] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] Απόψε η «χρυσή» κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
  • [07] «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή μας» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

  • [01] Για πολλά σκοτεινά σημεία που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά εξυπηρετούν τη διαπλοκή, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

    Για πολλά «σκοτεινά σημεία» στη νομοθετική παρέμβαση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια για τα επιχειρηματικά δάνεια και την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων, λίγο πριν αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνει λόγο το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται «για απολύτως τραπεζοκεντρικές λύσεις, που δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά εξυπηρετούν τη διαπλοκή, τους τραπεζίτες και τις πελατειακές σχέσεις».

    Η εκτενής ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής υπογραμμίζει ότι οι ρυθμίσεις του κ. Δένδια, που διαφημίζεται ότι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, αποτελούν έναν ακόμη πρόχειρο σχεδιασμό, χωρίς καμιά πιθανότητα επιτυχίας, γι' αυτό και διάλεξαν να κατατεθούν ως εκπρόθεσμη τροπολογία για να μη συζητηθεί επαρκώς στη Βουλή.

    Τα χαρακτηριστικά του νομοθετήματος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι πρόκειται για οριζόντια μέτρα, που δεν θα προσφέρουν καμία ανακούφιση στους πραγματικά αδύνατους και στους μη έχοντες, εκχωρείται η πλήρης δικαιοδοσία στις τράπεζες για τη διαχείριση όχι μόνο του χρέους, αλλά και του σχεδιασμού του παραγωγικού χάρτη της χώρας, ενώ μεταφέρει τα βάρη από τις διαγραφές, που θα προσδιορισθούν από τις τράπεζες, στους Άλληνες φορολογούμενους.

    [02] Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Στ. Θεοδωράκης

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, έπειτα από την ολοκλήρωση της 45λεπτης συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, πρότεινε τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, αφού προηγουμένως η παρούσα Βουλή, εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, αλλάξει ο εκλογικός νόμος και συμφωνηθεί πατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, θέση στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

    Προτείνοντας τον συγκεκριμένο χρόνο επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα.

    Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία. «Θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120- 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται», τόνισε.

    Νωρίτερα, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια, παρουσία των δημοσιογράφων, είχε πει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος.

    Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διατάξεις για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια και να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ' άρθρο ανά πάσα στιγμή.

    Για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως αν δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα την πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών». Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε για τις καταλήψεις στα σχολεία και κάλεσε γονείς, καθηγητές και μαθητές να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο. «Να φύγουν από τα σχολεία ο κομματικός ζυγός, που ήταν πασοκικός, νεοδημοκρατικός και τώρα συριζαϊκός», είπε.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα, για την ενίσχυση της παραγωγής και τις εξαγωγές, καθώς, όπως είπε, «καλή η κουβέντα για τα δάνεια, αλλά η Ελλάδα θα πάψει να έχει δεσμεύσεις όταν παράγει».

    [03] Υπέβαλε την παραίτησή του ο Γιώργος Στύλιος

    Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, υπέβαλε πριν από λίγο ο Γιώργος Στύλιος. «Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκε λάθος ερμηνεία. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και να προωθώ τα συμφέροντα της Άρτας» δήλωσε ο παραιτηθείς.

    Διαβάστε επίσης: Λ. Κανέλλη: Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο , Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» συμπεριφορά του Γ. Στύλιου

    [04] Κατατέθηκε από τη ΔΗΜΑΡ επίκαιρη επερώτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

    Επίκαιρη επερώτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη.

    Με την επίκαιρη επερώτηση καλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης να απαντήσει γιατί δεν έχει δρομολογήσει, ήδη, τη συνταγματική αναθεώρηση, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ένα και πλέον έτος από τη λήξη της απαγορευτικής πενταετίας και γιατί δεν έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να επιτευχθεί συναίνεση.

    [05] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 3.000 φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Η πορεία των διαδηλωτών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, οι συγκεντρωθέντες σταμάτησαν μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή.

    Λίγο πριν την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν ολιγομελής ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε νεράτζια προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο προαύλιο της βουλής, ενώ οι Αρχές απομάκρυναν τους εύζωνους από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Το επεισόδιο, ωστόσο, δεν έλαβε έκταση και λίγο αργότερα οι δρόμοι, που είχαν κλείσει, δόθηκαν στην κυκλοφορία.

    Εξάλλου, πορεία πραγματοποίησε και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οργάνωση φοιτητών και μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Η πορεία των περίπου 500 διαδηλωτών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έκανε μια στάση στη Βουλή και διαλύθηκε στο ύψος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    [06] Απόψε η «χρυσή» κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ

    Τα 17 εκατ. ευρώ που έχει φτάσει το τζακ ποτ του Τζόκερ θα διεκδικήσουν απόψε όλοι όσοι καταθέσουν τα δελτία συμμετοχής τους στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ μέχρι τις 20:30. Από νωρίς σήμερα, άτομα όλων των ηλικιών σπεύδουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ για να καταθέσουν έστω κι ένα δελτίο με την ελπίδα να είναι αυτοί οι τυχεροί που θα μαντέψουν τους 5+1 αριθμούς που θα τους χαρίσουν το αστρονομικό ποσό των 17 εκατ. ευρώ. Η κλήρωση για τα τουλάχιστον 17 εκατ. ευρώ που έφτασε το ποσό του Τζόκερ, ύστερα από 15 συνεχόμενα τζακ ποτ, θα γίνει απόψε στις 21:00 και είναι αυτή που θα αναδείξει τον ή τους τυχερούς, εκτός βέβαια κι αν επαναληφθεί η «αστοχία» των τελευταίων κληρώσεων και προκύψει ένα νέο τζακ ποτ. Τα 17 εκατ. ευρώ που μοιράζει απόψε το παιχνίδι του ΟΠΑΠ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του Τζόκερ. Το ρεκόρ παραμένει στον Απρίλιο του 2010 όταν είχαν μοιραστεί σε τρεις τυχερούς, έπειτα από 14 τζακ ποτ, 19,2 εκατ. ευρώ. Το επόμενο μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ από το Τζόκερ είναι 14 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράστηκαν επίσης τρεις τυχερούς το 2006, ενώ τον Ιανουάριο του 2009 ένας υπερτυχερός είχε κερδίσει 11 εκατ. ευρώ, που παραμένει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο ποσό που έχει πάρει ένας μόνο παίκτης.

    [07] «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή μας» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

    «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή μας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπάν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. «Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες, και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να της το αναγνωρίζουμε. Παράλληλα, νομίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Όχι όπως παλιά, όχι με τον ίδιο μηχανισμό. Πάντως η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να τη στηρίζει», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 November 2014 - 15:30:23 UTC