Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Μίνιμουμ συναίνεσης - Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για εκλογές
  • [02] Νέα κριτήρια για την αποδοτικότητα των ιδιωτικών κλινικών, ανακοίνωσε ο Μ.Βορίδης
  • [03] Επαναλειτουργεί το μουσικό σχολείο Πειραιά
  • [04] Τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας
  • [05] Τα «Υπόγεια Ρεύματα» γιορτάζουν τα 20 χρόνια της παρουσίας τους στη μουσική σκηνή
  • [06] Άμεσα σωστικά έργα έχουν ξεκινήσει σε κτίρια του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι
  • [07] Εμβολιασμοί των κόκκινων αλεπούδων για την αντιμετώπιση της λύσσας

  • [01] Κ. Παπούλιας: Μίνιμουμ συναίνεσης - Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για εκλογές

    Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συμφωνία της ημερομηνίας εθνικών εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς και για να διερευνηθεί η δυνατότητα απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η εκλογή του να γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτές οι δύο κινήσεις θα ήταν ένα μήνυμα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν διαφορετικά σχέδια για τη χώρα, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να συνεννοούνται. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» τόνισε.

    [02] Νέα κριτήρια για την αποδοτικότητα των ιδιωτικών κλινικών, ανακοίνωσε ο Μ.Βορίδης

    Η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι ιδιωτικές κλινικές προς τους ασφαλισμένους και η αποδοτικότητά τους, θα αποτελούν στο εξής καθοριστικούς παράγοντες για την κατανομή των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης, ώστε «να διασφαλιστούν συνθήκες ανταγωνισμού».

    «Παρότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα κατανομής κονδυλίων, όπως διαμορφώνεται με την Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, θα ενδιαφέρει άμεσα τους ασθενείς και χρήστες υπηρεσιών υγείας στις ιδιωτικές κλινικές», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

    Οι δείκτες αξιολόγησης θα καθορίζονται στην αρχή κάθε έτους, με βάση τα εκκαθαρισμένα και αποδεκτά από τον ΕΟΠΥΥ στοιχεία του προηγούμενου έτους. Θα υπολογίζονται με διαφορετικό συντελεστή και θα αφορούν την ποιότητα νοσηλευτικού έργου των κλινικών, τις επανεισαγωγές, την επάρκεια ιατρικών ειδικοτήτων, τη βαρύτητα των περιστατικών που αντιμετωπίζει κάθε κλινική, τις υποδομές αυξημένες φροντίδας και τον εξοπλισμό.

    [03] Επαναλειτουργεί το μουσικό σχολείο Πειραιά

    Επαναλειτουργεί από σήμερα το μουσικό σχολείο Πειραιά, μετά την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, συνεργεία εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση των ζημιών στο σχολείο, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου να λειτουργούν όλες οι εγκαταστάσεις του.

    [04] Τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

    Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη και στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενόψει της επικείμενης συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Η διάσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και κατά τη διάρκειά της εξετάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εργασιακά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, ευθυγραμμίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά πρότυπα, θέση με την οποία συντάχθηκε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας κατά την πρόσφατη συνάντηση της Γενεύης. Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επιμέρους αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, που ισχύει από το 1982, σε επιμέρους ζητήματα, όπως είναι οι συνδικαλιστικές άδειες και η χρηματοδότηση των συνδικάτων, εφόσον υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

    [05] Τα «Υπόγεια Ρεύματα» γιορτάζουν τα 20 χρόνια της παρουσίας τους στη μουσική σκηνή

    Ένα από τα πιο γνωστά κι εμβληματικά ροκ συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών, τα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, κλείνουν φέτος τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου. Γιορτάζοντας αυτήν την επέτειο, το συγκρότημα κυκλοφορεί ένα διπλό άλμπουμ -δύο βινύλια στην ουσία- με τίτλο «20», στο οποίο ξαναπροτείνει τις 20 μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκτελέσεις-διασκευές. Παράλληλα, ετοιμάζει ακόμη έναν δίσκο με πρωτότυπα τραγούδια, συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία.

    Με την ευκαιρία της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς, δύο από τα μέλη του συγκροτήματος, ο «παλαιός» Γρηγόρης Κλιούμης (κιθάρα-φωνή) και ο «νεότερος» Μάριος Τσάγκαρης (πλήκτρα), παραχώρησαν ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας για τη δουλειά τους και τις άλλες βλέψεις του συγκροτήματος, αναπολούν την ιστορία του σχήματος και δίνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

    [06] Άμεσα σωστικά έργα έχουν ξεκινήσει σε κτίρια του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι

    Άμεσα σωστικά έργα σε κτίρια του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω φθορές, έχει ξεκινήσει η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Αττικής (ΕΝΜΑ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Οινοποιείο και την Οικία Αρχικηπουρού, καθώς και για τη στέγη του Κοιμητηριακού Ναού της Αναστάσεως, που έχει αρχίσει η αλλαγή της. Επίσης, με τα χρήματα που έχουν εκταμιευθεί για τις άμεσες παρεμβάσεις, ύψους περίπου 70.000 ευρώ, προβλέπεται να γίνουν σωστικά έργα στο Δασονομείο, στο Ξυλουργείο, στο Σιδηρουργείο και στο Κτίριο Προσωπικού. Ανάλογα με τα κονδύλια, τα έργα θα επεκταθούν και σε άλλα κτίρια του ιστορικού πυρήνα.

    Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, το σωματείο που δραστηριοποιείται για την προστασία και ανάδειξη του χώρου, με ανακοίνωσή του χαιρέτισε θερμά αυτές τις πρωτοβουλίες, αναφέροντας ότι «η πολιτεία μετά από χρόνια αδιαφορίας λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και διάσωσης του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου», τονίζοντας ότι θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια. «Είναι πλέον σαφές ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ο μοναδικός από τους 10 και πλέον φορείς του δημοσίου τομέα που παράγει ουσιαστικό έργο στο πρώην Βασιλικό Κτήμα», συμπλήρωσε ο Σύλλογος, που μεταξύ άλλων ενημέρωσε ότι «από τη στιγμή που απομακρυνθούν τα υλικά κατάρρευσης από το κτίριο του Οινοποιείου, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου είναι έτοιμος να αναθέσει τη μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η αρχιτεκτονική μελέτη θα γίνει από το αρχιτεκτονικό γραφείο Altera Pars με αποκλειστική χρηματοδότηση του Συλλόγου».

    [07] Εμβολιασμοί των κόκκινων αλεπούδων για την αντιμετώπιση της λύσσας

    Εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων με τη ρίψη εμβολίων-δολωμάτων, θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 10-16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της λύσσας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων θα γίνει από αέρος με τη χρήση αεροπλάνων ή ελικοπτέρων. Τα εμβόλια δολώματα έχουν παραλληλόγραμμο σχήμα, είναι καφέ χρώματος (μοιάζουν με σοκολάτα), φέρουν στην επιφάνειά τους ειδική σήμανση - προειδοποίηση να μην αγγίζονται και έχουν μυρωδιά ψαριού. Στο εσωτερικό τους περιέχουν μια πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο σε υγρή μορφή.

    Οι ρίψεις εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές. Παρόλα αυτά, άτομα ή κατοικίδια ζώα μπορεί να έρθουν σε επαφή με τα δολώματα αυτά στη διάρκεια περιπάτων ή άλλων δραστηριοτήτων στη φύση. Επίσης υπάρχει περίπτωση εμβόλια να πέσουν, να παρασυρθούν ή να μεταφερθούν από ζώα στα όρια κατοικημένης περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 November 2014 - 15:30:24 UTC