Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Εργασίας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [02] Oγκώδες το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
  • [03] Αμερικανικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους
  • [04] Μπράνσον: Θα συνεχισθεί το πρόγραμμα τουριστικών διαστημικών πτήσεων της Virgin
  • [05] Νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος
  • [06] Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

  • [01] Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Εργασίας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Συνάντηση με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, της γενικής γραμματέως του υπουργείου, 'Αννας Στρατινάκη, του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου, του γενικού γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Τάσου Αναστασάτου, και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενης από τους Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Πρωτόπαπα, Γιώργο Κουτρουμάνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κατά την οποία συζητήθηκε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα της τρόικας που άπτονται θεμάτων του υπουργείου Εργασίας.

    Όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του Ασφαλιστικού, συμπληρώνοντας πως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι διοικητικού και όχι οικονομικού χαρακτήρα κινήσεις, που δεν θα αφορούν δηλαδή το ύψος των συντάξεων και τα όρια ηλικίας. Επιπλέον, παραμένει σταθερά η αρνητική θέση σε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Αναφορικά με το λοκ άουτ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να υπάρξει εκλογίκευση της ισχύουσας διαδικασίας που αφορά σε πρόβλεψη συγκεκριμένου άρθρου του αστικού κώδικα. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο εάν αποδεδειγμένα ο εργοδότης διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του και δεν πληρώσει τους εργαζόμενους, τότε οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, διαδικασία που όμως διαρκεί περίπου δύο χρόνια. Η εκλογίκευση της σχετικής διαδικασίας συνίσταται στο ότι προτείνεται η επιτάχυνση αυτής της δικαστικής διαδικασίας.

    Σχετικά με τον συνδικαλιστικό νόμο, κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και δεν υπήρξε κατάληξη σε πρόταση εκ μέρους των συμμετεχόντων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η τρόικα ζητεί δραστική μείωση των συνδικαλιστικών αδειών, αλλαγή του τρόπου απόφασης των απεργιών (να λαμβάνεται η απόφαση για απεργία από το 50+1% των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα). Αυτό δεν συζητείται καν, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Επιπλέον, η τρόικα ζητεί και άρση της προστασίας των συνδικαλιστών.

    [02] Oγκώδες το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

    Ολοκληρώθηκε,αργά το μεσημέρι, το ογκώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ), στην Αθήνα.

    Κεντρικός ομιλητής ήταν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι πως η εργατική τάξη μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση αρνούμενη να «ζει με ψίχουλα» και λέγοντας «όχι στην μοιρολατρία και την υποταγή» διεκδικώντας την «ζωή της ολόκληρη»,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Υπάρχουν δυνάμεις στην εργατική τάξη να ηγηθούν του αγώνα, υπάρχουν και νέες δυνάμεις έτοιμες να κάνουν το βήμα» είπε ο κ. Πέρρος.

    Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ σημείωσε ότι στο προηγούμενο διάστημα υπήρξε διασπορά αποπροσανατολισμού και προβοκάτσιας, από επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες. «Δεν τους πέρασε, καθώς πάνω από 1000 οργανώσεις εργαζομένων, με μεγάλο μέρος από αυτές να μην ανήκουν στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, πήραν μέρος στο συλλαλητήριο», είπε.

    «Καλούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα να δυναμώσουν τους δεσμούς τους με το ταξικό κίνημα» συνέχισε καλώντας, ταυτόχρονα, σε αγώνα δίχως ανάπαυλα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου.

    Τόνισε επίσης, ότι η δράση και οι αγώνες του Π.Α.ΜΕ θα συνεχιστούν και μετά την απεργία αυτή.

    Ο κ. Πέρρος υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας «γερής υποδομής για να πάει το κίνημα της εργατικής τάξης μπροστά», επισημαίνοντας ότι πάνω απ όλα χρειάζονται γερά μαχητικά σωματεία με δημοκρατικές λειτουργίες και όχι σωματεία-μηχανισμοί.

    Ανέφερε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας για την οποία μιλούν η κυβέρνηση και διάφοροι άλλοι, δεν αφορά της εργατική τάξη, αλλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ για τους εργαζόμενους η ανάκαμψη αυτή θα σημαίνει «πιο άγριες συνθήκες ζωής».

    «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πλειοδοτούν για τα ψίχουλα» είπε , τονίζοντας ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι διεκδικητικό στην περίοδο της ανάκαμψης.

    Προς επίρρωση των θέσεών του, ο κ. Πέρρος ανέφερε ότι το πλουσιότερο 1% στην Ελλάδα κατείχε πριν την κρίση το 54,1% του πλούτου, ποσοστό που ήταν 48,6% το 2007, ενώ αυξήθηκε σε 56,1% το 2014.

    «Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο και σε μας πρέπει να επιστρέφει» είπε ο κ. Πέρρος προσθέτοντας ότι τα «επιθετικά αιτήματα της εργατικής τάξης πρέπει να βασίζονται στην αναπλήρωση των απωλειών» που υπέστη, και να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, καθώς και το χρέος το οποίο δεν δημιούργησε η εργατική τάξη.

    [03] Αμερικανικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

    Αμερικανικά μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν από χθες, Παρασκευή, πέντε επιθέσεις εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κομπάνι της Συρίας και άλλες πέντε στο Ιράκ, ανακοινώθηκε σήμερα από την Κεντρική Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

    Τα πλήγματα στο Κομπάνι "εξουδετέρωσαν ή κατέστρεψαν" εννέα θέσεις μάχης και ένα κτίριο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση (Centcom). Στο Ιράκ, οι πέντε αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν ένα όχημα του Ισλαμικού Κράτους νοτιοδυτικά του Φράγματος της Μοσούλης και έπληξαν τέσσερα οχήματα και τέσσερα κτίρια που χρησιμοποιούνταν από τους τζιχαντιστές κοντά στο Αλ Κάιμ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ, χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Τουρκία σε ένδειξη υποστήριξης προς τους κούρδους μαχητές στο πολιορκημένο από τους τζιχαντιστές Κομπάνι.

    Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP).

    Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Περίπου 15.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε μια ειρηνική πορεία και διαλύθηκαν ήρεμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

    Στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 1.000 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων κούρδοι πολιτικοί, διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

    Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν φωτογραφίες του φυλακισμένου αρχηγού των κούρδων ανταρτών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τραγουδούσαν τραγούδια αφιερωμένα στη δόξα του, προχώρησαν στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

    [04] Μπράνσον: Θα συνεχισθεί το πρόγραμμα τουριστικών διαστημικών πτήσεων της Virgin

    Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic Ρίτσαρντ Μπάνσον δήλωσε σήμερα ότι θα επιμείνει στο σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις μετά τη μοιραία συντριβή ενός τουριστικού διαστημοπλοίου στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους δύο πιλότους του.

    Ο Μπράνσον, ο οποίος θα επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, χαρακτήρισε το δυστύχημα "συντριπτική απώλεια", η οποία όμως δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.

    "Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του", ανέφερε στον ιστότοπό του ο βρετανός επιχειρηματίας.

    "Το διάστημα είναι δύσκολο -- αλλά αξίζει τον κόπο", πρόσθεσε. "Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί".

    Ο Μπράνσον αναμένεται να φθάσει στον τόπο της συντριβής σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

    "Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει", δήλωσε προς το BBC ο Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος έχει αγοράσει εισιτήριο για μια διαστημική πτήση της Virgin Galactic. "Όταν σκεφτείς τις πτήσεις πριν από 100 χρόνια, γίνονταν δυστυχήματα".

    Ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ και ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για ένα διαστημικό ταξίδι.

    [05] Νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

    Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Μετά από αρκετό «ψάξιμο», η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του νεαρού τεχνικού, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

    «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

    Το who is who του Έλληνα κόουτς

    Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου του 1967. Άρχισε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία 19 ετών από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

    Το 1997 πήγε στον ΠΑΟΚ και το 1999 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Φλεβαράκη.

    Υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού αρχικά ως άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας και μετέπειτα των Πίνι Γκέρσον και Παναγιώτη Γιαννάκη.

    Ως άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009 με την Εθνική Ελλάδος ενώ ήταν άμεσος συνεργάτης του Λιθουανού τεχνικού και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

    [06] Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι στα Χανιά μεταξύ του τοπικού Πλατανιά και του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Κρήτης είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 November 2014 - 16:30:28 UTC