Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κ. Καραμανλή
  • [02] Ν. Δένδιας: Στόχος να διευκολύνουμε τον πολίτη και το επιχειρείν
  • [03] Πτώση 2,67% στο χρηματιστήριο

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κ. Καραμανλή

    Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία, βρέθηκαν στην ατζέντα του γεύματος που είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σε κεντρικό ξενοδοχείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

    [02] Ν. Δένδιας: Στόχος να διευκολύνουμε τον πολίτη και το επιχειρείν

    Tην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα Επιμελητήρια που προωθεί μεταξύ άλλων και τις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

    Αυτό ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες εγγραφής στο ΓΕΜΗ, την κατάθεση εμπορικού σήματος και κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας, όπως και τη δημιουργία νέας πλατφόρμας δημοσίων συμβάσεων. Η παρουσίαση έγινε σήμερα, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια και τους αρμόδιους υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμο Γιακουμάτο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, καθώς και τους γενικούς γραμματείς Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό και Βιομηχανίας και Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου.

    Όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στη συνέντευξη: «μέσα στο συνολικό πλάνο ενεργειών του υπουργείου είναι η προσπάθεια να διευκολύνουμε τον πολίτη και το επιχειρείν. Να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή τους. Προχωράμε σε μια σειρά από διευκολύνσεις που αφορούν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών διαδικασιών και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, όπως και στην κατάθεση των σημάτων, την ευρεσιτεχνία και το βιομηχανικό ντιζάιν, αλλά και στα θέματα των δημοσίων συμβάσεων».

    [03] Πτώση 2,67% στο χρηματιστήριο

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, οι τιμές των μετοχών και παρά την αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης προς τις 970 μονάδες, η αγορά υποχώρησε προς τα επίπεδα των 930 μονάδων.

    Στο επίκεντρο ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές της ΔΕΗ , της Ελλάκτωρ και της ΕΧΑΕ. Αντιθέτως στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Coca Cola HBC και της Folli Follie.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 933,11 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,67%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 44 μονάδων, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 973,91 μονάδες(+1,59%) και κατώτερη στις 930,26 μονάδες (-2,97%).

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 159,10 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2014 - 16:30:23 UTC