Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο, αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: H Ελλάδα στέλνει υποβρύχιο και φρεγάτα στην Ανατολική Μεσόγειο
  • [03] Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Κομπάνι
  • [04] Ανωμοτί κατάθεση έδωσε στην εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου
  • [05] Παρουσία αστυνομικών ο επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • [06] Τρίωρη στάση εργασίας, αύριο, σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
  • [07] Μεγάλη πτώση σημείωσαν τον Αύγουστο οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία
  • [08] Ζητούμενο το σχέδιο για την ανάπτυξη, σημειώνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
  • [09] Έτοιμη δηλώνει η Ρωσία για να αναλάβει την τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
  • [10] Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο, αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει αύριο, στις 14:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θα συζητήσουν για όλα τα τρέχοντα θέματα.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: H Ελλάδα στέλνει υποβρύχιο και φρεγάτα στην Ανατολική Μεσόγειο

    Η τουρκική προκλητικότητα και η προφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

    Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική και τόνισε: «Και βεβαίως υπάρχει πλήρης συντονισμός και ανάλυση και σχεδιασμός σε βάθος, με απόλυτη ψυχραιμία, με βάση αναφοράς το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το δίκαιο της θάλασσας». Για μας, η ύπαρξη, η διεθνής νομική προσωπικότητα, η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας- επισήμανε- είναι η βάση για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, όχι μόνο της ελληνοκυπριακής αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό από τουρκικής πλευράς.

    Σε ερώτηση αν η Ελλάδα στέλνει στην περιοχή πολεμικά πλοία, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα- μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ από τις αρχές της δεκαετίας του '50. Είμαστε πάνω από 62 χρόνια μέλος του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της και μετέχει σε διεθνείς αποστολές. Υπάρχουν διεθνείς αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου στις οποίες μετέχει η Ελλάδα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο ή με την επιχείρηση στη Μεσόγειο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Άρα, υπάρχει σταθερή ναυτική παρουσία της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό γίνεται για τους λόγους που είπα και είναι μια πραγματικότητα την οποίαν όλοι πρέπει να τη λάβουν υπόψη τους».

    Πρόσθεσε ότι «υπάρχει πολύ σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας στην αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο και μας ζητήθηκε από πλευράς ΟΗΕ, λόγω και της κρίσης στην περιοχή, να έχουμε αναβαθμισμένη παρουσία σε επίπεδο ενδεχομένως (με την παρουσία) φρεγάτας και μετέχουμε στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ με υποβρύχιο».

    [03] Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Κομπάνι

    Δραματική έκκληση για την παροχή διεθνούς βοήθειας στους Σύρους πρόσφυγες στο Κομπάνι, απευθύνει με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία έχει μεταβεί στην πόλη της τουρκο-συριακής μεθορίου με αντιπροσωπεία του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η κ. Βαλαβάνη, που συνοδεύεται από τον Β. Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει ότι το πρωί έφτασαν στο Κομπάνι περί τα 40 αυτοκίνητα που μετέφεραν Ιρακινούς Κούρδους αντάρτες - «πεσμεργκά» για να πολεμήσουν και αυτοί ενάντια στους τζιχαντιστές. Οι πολίτες είχαν βγει στους δρόμους για να τους προϋπαντήσουν ως απελευθερωτές.

    Σε ερώτηση για τους πρόσφυγες που έχουν περάσει στην Τουρκία, η κ. Βαλαβάνη σημειώνει:«Έχουν περάσει, το τελευταίο διάστημα, περίπου 190.000 κάτοικοι από το συριακό Κομπάνι και τα γύρω χωριά και διαμένουν σε στρατόπεδα. Οι 110.000 έχουν φύγει από την περιοχή και διαμένουν στα 22 στρατόπεδα που έχει δημιουργήσει η τουρκική κυβέρνηση σε όλη τη χώρα για τη φιλοξενία των 1,5 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων, που έχουν περάσει στην Τουρκία από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Έχουν μείνει στην περιοχή κάπου 80.000 πρόσφυγες που ζούν στο Σουρούτς, μια πόλη 35.000 κατοίκων. Φανταστείτε τι κατάσταση επικρατεί... Μόλις 7.000 διαμένουν σε κρατικά στρατόπεδα φιλοξενίας που είναι μεν πιο οργανωμένα, αλλά έχουν τεράστιες ανάγκες. Οι υπόλοιποι είναι στους δρόμους ή σε ιδιωτικούς χώρους. Οι τοπικές Αρχές πρέπει ναετοιμάζουν καθημερινά κάπου 90.000 μερίδες τροφής για τη σίτιση των προσφύγων, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Ο κυβερνήτης της περιοχής μας έδωσε επίσης μια λίστα με χιλιάδες φάρμακα, που χρειάζονται επειγόντως οι πρόσφυγες.

    Ο δήμος της πόλης που ελέγχεται από το ΗDP κάνει ό,τι μπορεί αλλά η περίθαλψη των προσφύγων είναι πέρα από τις δυνατότητές του και έρχεται και χειμώνας. Οι ανάγκες είναι μια θάλασσα» σημειώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κομπάνι είναι χωρισμένο στα δύο, η μισή πόλη ανήκει στην Τουρκία και η άλλη μισή στη Συρία. Η γραμμή των συνόρων διέρχεται μέσα από τα σπίτια. «Στο τουρκικό τμήμα η ζωή συνεχίζεται ας πούμε κανονικά, αν και η στρατοχωροφυλακή δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει, ή να βγει, αν δεν είναι μόνιμος κάτοικος. Στο συριακό τμήμα της πόλης δεν υπάρχουν πλέον άμαχοι κάτοικοι, αλλά μόνον 2.000 Κούρδοι μαχητές που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που έχουν αναπτυχθεί στα γύρω υψώματα και σφυροκοπούν συνεχώς με βαρέα όπλα την πόλη. Βλέπουμε παντού μαύρο καπνό να ανεβαίνει από διάφορα σημεία του συριακού τμήματος της πόλης. Λόγω των συγκρούσεων οι τουρκικές Αρχές δεν επιτρέπουν σε ξένες αντιπροσωπείες να περάσουν στην άλλη πλευρά του Κομπάνι γιατί δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά τους. Χθες το βράδυ, όμως, οι σύντροφοι από το κουρδικο κόμμα HDP μας πήγαν σε ένα διπλανό χωριό και περάσαμε σε απόσταση μόλις 600 μέτρων από το συριακό Κομπάνι. Είδαμε ένα απίστευτο θέαμα: μέχρι τα σύνορα υπάρχει μια τεράστια άδενδρη έκταση, όπου ήταν αναμμένες πολλές μικρές φωτιές. Τις ανάβουν άνθρωποι από την περιοχή, αλλά και άλλοι που έχουν καταφθάσει από διάφορες περιοχές της Τουρκίας και κάθονται γύρω τους μέχρι να χαράξει. Στόχος τους είναι από τη μία πλευρά να παρακολουθούν στη διάρκεια της νύχτας τα σύνορα μήπως και οι τζιχαντιστές εξαπολύσουν επίθεση και από την άλλη να δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τους Κούρδους μαχητέςμ που πολεμούν τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. Για το ηθικό των Κούρδων μαχητών παίζουν οι φωτιές αυτές τεράστιο ρόλο» τονίζει η κ. Βαλαβάνη.

    [04] Ανωμοτί κατάθεση έδωσε στην εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου

    Κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων, έδωσε στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, στο πλαίσιο έρευνας για τη μη παράδοση εκ μέρους δημάρχων στοιχείων για την αξιολόγηση και επανέλεγχο συμβάσεων υπαλλήλων. Ο δήμαρχος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

    Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων, ο δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, δήλωσε πως «πρόκειται για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».

    Ο κ. Ρούσσος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα που ανέκυψε χθες κατά τη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι, υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ.

    Για το θέμα μάλιστα, ρωτήθηκε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία είπε: «Εγώ πιστεύω στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση '41-'44. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν να οικειοποιείται τους αγώνες άλλων. Ο αγώνας των Ελλήνων, με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο, έγινε κατά του ξένου κατακτητή και όχι κατά του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό, το στηλιτεύω».

    Στον δήμαρχο γνωστοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους η δήλωση της κ. Βούλτεψη, εκείνος απάντησε: «δεν έχει καμιά σημασία», ενώ αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του δήμου για την 28η Οκτωβρίου, είπε: «Έγινε μια πάρα πολύ ωραία συναυλία, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Παίξαμε αποσπάσματα από το "'Αξιον Εστί" και είδα δεκάδες ανθρώπους να κλαίνε από συγκίνηση, αυτό είναι το πραγματικό νόημα αυτής της μέρας. Η Εθνική Αντίσταση νομιμοποιήθηκε το 1982, παρόλο που είχαμε σαν χώρα τα περισσότερα θύματα. Οι αγωνιστές της εποχής εκείνης σύρθηκαν στις εξορίες και αποκαταστάθηκαν 40 χρόνια μετά. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή που ήταν παράνομη η εθνική αντίσταση. Δεν θα το πετύχουν. Αυτό που ακούστηκε στην παρέλαση ήταν μια ρωσική μελωδία που έχει χρησιμοποιηθεί και ως ύμνος του ΕΑΜ. Η μουσική υποτίθεται πως ηρεμεί τα πνεύματα, κάποιοι όμως δεν ηρεμούν με τίποτα».

    Ο συνήγορος του κ. Ρούσσου, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Βούλτεψη είπε: «Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών: Καλύτερα θα κάνουν να σιωπούν».

    Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

    Οι κλήσεις στηρίζονται στα στοιχεία που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές- επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

    [05] Παρουσία αστυνομικών ο επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον Δήμο Θεσσαλονίκης

    Παρουσία αστυνομικών πραγματοποιείται σήμερα ο επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Ο έλεγχος γίνεται στο γραφείο προσωπικού, στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Επιπλέον, εννέα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων πέρασαν το πρωί το «κατώφλι» της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμως Κακάλη, μετά την κλήση που έλαβαν για «ειρηνική λύση διαφοράς».

    «Δώσαμε εξηγήσεις στην εισαγγελία, μας έκανε συστάσεις και μας είπε πως το θέμα έληξε αφού δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Επίσης, μας ενημέρωσε πως αν ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος να καλέσει την αστυνομία», ανέφερε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κώστας Ξανθόπουλος.

    Οι εργαζόμενοι, την περασμένη εβδομάδα, είχαν εμποδίσει τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να πραγματοποιήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

    [06] Τρίωρη στάση εργασίας, αύριο, σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

    Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείων τους, για τις συγκεκριμένες ώρες έχει προγραμματισθεί γενική συνέλευση, με θέμα την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    [07] Μεγάλη πτώση σημείωσαν τον Αύγουστο οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία

    Οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν περισσότερο από 26% μέσα σ' ένα χρόνο μέχρι τον Αύγουστο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 που ξέσπασε η οικονομική κρίση, σύμφωνα με δεδομένα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και υπογραμμίζουν την επίδραση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

    Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία τον Αύγουστο ήταν ύψους 2,3 δισεκ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 26,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, ανακοίνωσε το Γραφείο Στατιστικών. Στην περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση κατά 16,6%, στα 20,3 δισεκ. ευρώ.

    Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην ΕΕ, αλλά οι εξαγωγές της προς τη Ρωσία είχαν ήδη μειωθεί κατά 5,2% το 2013, αφού είχαν σημειώσει σημαντική άνοδο στο διάστημα 2010-2012.

    [08] Ζητούμενο το σχέδιο για την ανάπτυξη, σημειώνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

    «Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές κι ευρωπαϊκό περιβάλλον, σαν να είναι "πάνω σε κινούμενη άμμο"» σημειώνει στο εισαγωγικό της σημείωμα η τριμηνιαία έκθεση, περιόδου Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2014, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους, της Βουλής. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ίδια έκθεση, «συμπτωματικό της ρευστής κατάστασης είναι, επίσης, ότι δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για την εποχή μετά το τρέχον "μνημόνιο" (που τελειώνει το 2014)».

    Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «το μείζον σήμερα είναι η ανάπτυξη που εστιάζει στην καινοτομία και παραγωγικότητα και, συναφώς στην αναδιάρθρωση της παραγωγής και όχι στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε καταστήματα εστίασης κλπ». Στο πλαίσιο αυτό, στην έκθεση σημειώνεται: «Κάθε σχέδιο ανάπτυξης προϋποθέτει ένα σαφές σχέδιο διανομής κι επομένως, μέτρα αναδιανομής αυτόν το σκοπό πρέπει να υπηρετούν. Αναδιανομή για την ανάπτυξη επιβάλλει μια βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση, όπως άλλωστε έχουν αναγνωρίσει οι μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις. Επίσης, κοινωνική πολιτική σε σαθρά οικονομικά θεμέλια δεν γίνεται».

    Όπως επισημαίνεται, «στο ζήτημα της ανάπτυξης προβάλλονται διαφορετικές αντιλήψεις, που όμως, δεν εξηγούνται ούτε τεκμηριώνονται επαρκώς. Έτσι, από τη μια μεριά, η έμφαση στον ρόλο των ιδιωτικών επενδύσεων τείνει να παραβλέψει τη σημασία σταθερών κανόνων του παιχνιδιού, ποιοτικής "διακυβέρνησης" και καλά επιλεγμένων κρατικών επενδύσεων σε υποδομές και από την άλλη, η πεποίθηση ότι το κράτος είναι η λύση, παραβλέπει τις ιστορικές εμπειρίες εδώ και αλλού. Κατά τη γνώμη μας κάθε κυβέρνηση, επιζητώντας την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε κράτος και αγορά θα πρέπει να λάβει υπόψη (α) τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εμπειρίες, (β) τον μη αμφισβητούμενο πυρήνα της εξελισσόμενης συναίνεσης στην Ευρώπη και (γ) τις ιδιαιτερότητες μιας οικονομίας, όπως η ελληνική, που είναι παγιδευμένη σε φαύλους κύκλους. Σε διαφορετική διατύπωση: το τέλος του "μνημονίου" και η έξοδος στις αγορές για δανεισμό δε σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δε βαρύνεται από σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα ούτε ότι δεν υπάρχει εξίσου μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν με την εφαρμογή ενός πειστικού αναπτυξιακού προγράμματος, που όμως δεν υπάρχει ή δεν έχει ανακοινωθεί».

    Όπως τονίζεται στην ίδια έκθεση, «σε ένα τέτοιο πλαίσιο εθνικών πρωτοβουλιών την περίοδο μετάβασης από τη σταθεροποίηση στην διατηρήσιμη ανάπτυξη εκτιμούμε, ότι η συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι απολύτως απαραίτητη. Ένα νέο πρόγραμμα που θα στόχευε στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης θα έπρεπε πρωτίστως να είναι δική μας υπόθεση. Ωστόσο, η σύνταξη ενός αξιόπιστου αναπτυξιακού προγράμματος πρέπει να στηρίζεται σε φθηνούς πόρους που προέρχονται από τον ΕΜΣ, ΕΚΤ και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

    [09] Έτοιμη δηλώνει η Ρωσία για να αναλάβει την τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

    Η Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αναλάβει την τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, εάν η NASA το ζητήσει, μετά την έκρηξη κατά την εκτόξευση του αμερικανικού πυραύλου.

    "Εάν λάβουμε αίτημα για την επείγουσα τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ) με αμερικανικό φορτίο μέσω δικού μας σκάφους, θα το ικανοποιήσουμε. Αλλά, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα", δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ο επικεφαλής του προγράμματος των επανδρωμένων πτήσεων της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos Αλεξέι Κρασνόφ.

    Ο πύραυλος Antares, της αμερικανικής εταιρείας Orbital Sciences, που μετέφερε το διαστημικό σκάφος Cygnus με προμήθειες και εξοπλισμό για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του. Πρόκειται για το πρώτο ατύχημα που συμβαίνει σε πρόγραμμα της NASA από τότε που η αμερικανική διαστημική υπηρεσία στράφηκε προς τον ιδιωτικό τομέα για την τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

    [10] Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη

    Το ασημένιο κύπελλο, που απονεμήθηκε στον μαραθωνοδρόμο των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρο Λούη, θα φιλοξενείται έως τον Μάρτιο στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης.

    Η επίσημη παρουσίαση του εκθέματος έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου της ελβετική πόλης, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου, που πραγματοποιείται εκεί.

    Το κύπελλο, ταυτόσημο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και σύμβολο της ολυμπιακής ιδέας, θα παραμείνει στο Ολυμπιακό Μουσείο για έξι μήνες, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να το θαυμάσουν από κοντά και να πληροφορηθούν την ιστορία του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2014 - 12:30:32 UTC