Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι πάνω από τα συμφέροντα των κομμάτων
  • [02] Μ. Βορίδης: Θα υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου
  • [03] Μέχρι την Κυριακή έτοιμες οι καταστάσεις με τις ζημιές και τους πληγέντες από την πλημμύρα
  • [04] Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Η Γαλλία κινδυνεύει να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ
  • [05] Κούρδοι μαχητές σκότωσαν τρεις Τούρκους στρατιώτες
  • [06] Πήρε βαθμό ο Εργοτέλης
  • [07] Πρώτο «τρίποντο» για τον Λεβαδειακό

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι πάνω από τα συμφέροντα των κομμάτων

    Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι πάνω από τα συμφέροντα των κομμάτων, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα κι επεσήμανε πως το Ποτάμι δεν θα εντάξει ως οργανωμένα στελέχη δημάρχους, ενώ υπογράμμισε πως χρειάζεται να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη για να ορθοποδήσει η χώρα .

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως νιώθει σαν στο σπίτι του στην Καλαμάτα, την οποία χαρακτήρισε «παράδεισο της χώρας» και δήλωσε στον δήμαρχο πως είναι σύμμαχός του, εξηγώντας πως «το Ποτάμι θέλει να περιορίσει το ρόλο των κομμάτων». Το Ποτάμι είπε, «είναι ένα κόμμα που δεν θέλει η Ελλάδα να ζει σ' ένα κομματικό ζυγό» και τόνισε πως στο Ποτάμι «δεν θα εντάξουμε ως οργανωμένα στελέχη μας δημάρχους».

    [02] Μ. Βορίδης: Θα υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου

    «Ας πει ο κ. Τσίπρας κάτι απλό: Ό,τι η Ελλάδα, ως κράτος που έχει συνέχεια, όπως λέει, θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της σε κάθε περίπτωση . Και τότε ανοίγει πράγματι δρόμος συνεννόησης» δηλώνει στη Real news ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

    Προσθέτει ότι «και μόνο η σκέψη ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποκλείει το δανεισμό της χώρας από τις αγορές και μας γυρνά στην "αγκαλιά" του έκτακτου μηχανισμού στήριξης» ρίχνοντας ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντίδραση των αγορών , προσφάτως.

    Τονίζει πως η χώρα χρειάζεται ένα «εθνικό μνημόνιο , ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση». Πάντως αναφέρει ότι «πρόωρες εκλογές με την έννοια της διάλυσης της Βουλής με πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν πρόκειται να υπάρξουν» ενώ σημειώνει «για το αν θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία, εκτιμώ πως "ναι" ».

    [03] Μέχρι την Κυριακή έτοιμες οι καταστάσεις με τις ζημιές και τους πληγέντες από την πλημμύρα

    Ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές που έχουν γίνει στους δήμους που επλήγησαν από τη χθεσινή κακοκαιρία θα έχει έως αύριο το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός .

    Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος βρίσκεται σε επαφή με την Πυροσβεστική, η οποία συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών στους 8 δήμους και αναμένεται να την ολοκληρώσει μεχρι αργά σήμερα το βράδυ. Πρόκειται για τους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αγ. Ι Ρέντη - Νίκαιας και Πειραιά.

    Ο κ. Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάθε δήμο. Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.

    Αυτή ήταν και η δέσμευση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

    Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή με δύο φόρμες - μια για τα κινητά και μια για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.

    [04] Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Η Γαλλία κινδυνεύει να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, εκτιμά, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro, πως η Γαλλία «κινδυνεύει να βρεθεί στην κατάσταση την οποία έχει γνωρίσει η Ελλάδα» και να αναγκαστεί «να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

    Ο πρώην Αρχηγός του Κράτους από το 1974 έως το 1981, προτείνει, με την υποστήριξη του Χέλμουτ Σμιτ, καγκελάριου της Γερμανίας την ίδια περίοδο, να σχηματιστεί γύρω από το ευρώ μία «ομοιογενής ομάδα» δέκα χωρών που θα έχουν τους ίδιους κανόνες όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τα δημοσιονομικά, την οποία αποκαλεί "Europa".

    Παρά το αυξημένο χρέος, εξηγεί, «σήμερα προστατευόμαστε από τα πολύ χαμηλά επιτόκια, όμως αυτό είναι προσωρινό. Η Fed (σ.σ. η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκιά της όταν ο συνδυασμός των περιστάσεων το επιτρέψουν, πιθανόν σε 18 μήνες (...). Εκείνη την ημέρα, η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην κατάσταση της Ελλάδας. Οι δημόσιες αρχές θα οδηγηθούν στο να ζητήσουν τη βοήθεια του ΔΝΤ».

    Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, «ο μηχανισμός της Ευρώπης αποσυναρμολογήθηκε με το γαλλικό ?Όχι? στο δημοψήφισμα του 2005. Όμως οι δημοσκοπήσεις το πιστοποιούν: μία μεγάλη πλειονότητα των συμπατριωτών μας δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψουν το ευρώ! Θα πρέπει να στηριχθούμε σε αυτή την υποστήριξη της κοινής γνώμης για να ξαναβρούμε το νήμα του αρχικού ευρωπαϊκού σχεδίου, μαζί με εκείνους, από τους γείτονές μας, που το επιθυμούν πολύ. Και να αφήσουμε τους άλλους να ζήσουν τη ζωή τους».

    [05] Κούρδοι μαχητές σκότωσαν τρεις Τούρκους στρατιώτες

    Κούρδοι μαχητές σκότωσαν σήμερα τρεις τούρκους στρατιώτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σε ένα ακόμα πλήγμα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στους αντάρτες.

    Τρία μέλη της "αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης", ένας όρος που χρησιμοποιεί ο στρατός για να περιγράψει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), πυροβόλησε τους στρατιώτες που έφεραν πολιτική περιβολή, ανέφερε σε δήλωση ο στρατός. Οι στρατιώτες αγόραζαν ηλεκτρικά καλώδια για τη στρατιωτική θέση στην οποία υπηρετούσαν, ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Την Παρασκευή (χθες), στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις αντάρτες του PKK, όταν μαχητές της εκτός νόμου οργάνωσης πυρπόλησαν δύο οχήματα και ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική επαρχία Καρς και πυροβόλησαν στρατιώτες οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

    [06] Πήρε βαθμό ο Εργοτέλης

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Περιστερίου, ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη που ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, σημείωσε ο Λαζαρίδης στο 51`, ενώ για τους Κρήτες ισοφάρισε ο Χαλκιαδάκης στο 78`.

    [07] Πρώτο «τρίποντο» για τον Λεβαδειακό

    Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος κι έχανε τις ευκαιρίες στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, ο Λεβαδειακός ήταν όμως η ομάδα που πήρε τη νίκη με 1-0 χάρις στο γκολ του Γιακουμάκη, ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας σε αυτή την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο πρώτο τρίποντο της φετινής περιόδου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 October 2014 - 18:30:25 UTC