Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδείνωση του καιρού, με κρύο, συννεφιά και βροχή, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία
  • [02] Δολοφονία 30χρονου, στον Πειραιά
  • [03] Σήμερα βγαίνει από το νοσοκομείο ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης
  • [04] Ο γιατρός που πάσχει από Έμπολα, στις ΗΠΑ, είχε περάσει από ενισχυμένους ελέγχους στο αεροδρόμιο Κένεντι
  • [05] Άστεγοι και πολλοί από αυτούς άρρωστοι, ένα εκατ. άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ

  • [01] Επιδείνωση του καιρού, με κρύο, συννεφιά και βροχή, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία

    Με κρύο ξημέρωσε σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης. Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η συννεφιά, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

    Στους 8 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, και τις Σέρρες. Στους 7 βαθμούς, με συννεφιά και υγρασία 79%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο και στους 9 στη Λάρισα. Στους 5 βαθμούς, με βροχή και υγρασία 93% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι.

    [02] Δολοφονία 30χρονου, στον Πειραιά

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν έως στιγμής, τα αίτια της δολοφονίας 30χρονου άνδρα, που βρέθηκε τη νύχτα νεκρός σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου επί της οδού Σκλαβούνου 20 στην Καλλίπολη του Πειραιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στην πλάτη πιθανόν από μαχαίρι. Για την ώρα η αστυνομία, δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [03] Σήμερα βγαίνει από το νοσοκομείο ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

    Εξιτήριο από το νοσοκομείο των Βρυξελλών αναμένεται να πάρει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπος, Βίκτωρα Παπαδόπουλο. Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Παπαδόπουλος, η κατάσταση της υγείας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος πέρασε τη νύχτα σε ειδικό ωτορινολαρυγγολογικό νοσοκομείο των Βρυξελλών, εξελίσσεται ομαλά. Οι θεράποντες γιατροί, ανέφερε, του συνέστησαν ξεκούραση μετά τη συνεχόμενη ρινορραγία και την ψηλή αρτηριακή πίεση, που παρουσίασε χθες.

    [04] Ο γιατρός που πάσχει από Έμπολα, στις ΗΠΑ, είχε περάσει από ενισχυμένους ελέγχους στο αεροδρόμιο Κένεντι

    Ο γιατρός της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που διαγνώσθηκε στη Νέα Υόρκη θετικός στον ιό Έμπολα, είχε φθάσει στις 17 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι και είχε περάσει από τους ειδικούς, ενισχυμένους ελέγχους που προβλέπονται για τους ταξιδιώτες από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται περισσότερο από το θανατηφόρο ιό, δήλωσαν χθες, Πέμπτη, αξιωματούχοι. Από τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο Ασθενειών (CDC) ανακοινώθηκε πως ο ασθενής, ο οποίος είχε εργασθεί με ασθενείς του Έμπολα στη Γουινέα, "υποβλήθηκε (κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK) στον διευρυμένο έλεγχο στον οποίο υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ' αυτές τις χώρες".

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προσπάθησε να καθησυχάσει τους Νεοϋορκέζους λέγοντας πως είναι ασφαλείς από τον Έμπολα, μολονότι αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως ο δρ. Κρεγκ Σπένσερ είχε μετακινηθεί στην πόλη με το μετρό και ένα ταξί και είχε επισκεφθεί μια αίθουσα μπόουλινγκ στην περίοδο αφότου επέστρεψε από τη Γουινέα και μέχρι που εμφάνισε τα συμπτώματα. Το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε στην είδηση για το κρούσμα του Έμπολα μετά την ανακοίνωσή της αργά χθες, Πέμπτη. Ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση 9 μονάδων ή 0,45% ενώ το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ.

    [05] Άστεγοι και πολλοί από αυτούς άρρωστοι, ένα εκατ. άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Μια οποιαδήποτε νύχτα του έτους, περίπου 400.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και 600.000 στις ΗΠΑ τη βγάζουν όπως - όπως στον δρόμο, καθώς είναι άστεγοι και πολλοί από αυτούς άρρωστοι. Συνολικά, μέσα στο έτος έως 4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί βιώνουν την οδυνηρή εμπειρία του να είναι κανείς άστεγος και ο αριθμός τους κάθε χρόνο αυξάνεται. Μάλιστα, όλο και περισσότερα παιδιά και ολόκληρες οικογένειες μένουν άστεγες. Τα δυσάρεστα στοιχεία περιέχονται σε μεγάλο αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Lancet», το οποίο -όπως αναφέρει το περιοδικό- έχει ως στόχο να αναδείξει την κρυφή αλήθεια για την υγεία των αστέγων στις ανεπτυγμένες και πιο πλούσιες χώρες, εκεί δηλαδή που το πρόβλημα θα έπρεπε να είναι συγκριτικά μικρότερο, αλλά δεν είναι.

    «Οι άστεγοι είναι οι πιο άρρωστοι στην κοινωνία μας» τονίζουν οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σίνα Φεϊζέλ και επισημαίνουν το υψηλό ποσοστό αλκοολισμού και χρήσης ναρκωτικών μεταξύ των αστέγων, καθώς επίσης λοιμωδών νόσων, καρδιοπαθειών και άλλων χρονίων παθήσεων και ψυχικών διαταραχών. «Οι άστεγοι γερνούν δεκαετίες πριν τον υπόλοιπο πληθυσμό, εξαιτίας της κακής υγείας τους» τονίζει η κ. Φεϊζέλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 October 2014 - 6:30:24 UTC