Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίδραση Ελλάδας στις δηλώσεις περί «δύο κρατών» στην Κύπρο
  • [02] Χ. Φίσερ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία
  • [03] Μήνυμα του Κ. Παπούλια με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις
  • [04] Την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Βουλή
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε μέρα που περνά με τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό είναι μια μέρα χαμένη για τη χώρα και τους πολίτες της
  • [06] Με τον γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού συναντήθηκε ο πρωθυπουργός
  • [07] Συναντήσεις Θ. Φορτσάκη με υπαλλήλους και φοιτητές, οι οποίοι θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους
  • [08] Bloomberg: Η χρηματοπιστωτική Prudential Financial δεν πούλησε ελληνικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα
  • [09] Ελπίδες για την παρασκευή εμβολίου κατά του Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους
  • [10] Με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις των Δημητρίων

  • [01] Αντίδραση Ελλάδας στις δηλώσεις περί «δύο κρατών» στην Κύπρο

    Τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι, αν δεν έχουν και οι Τουρκοκύπριοι δικαίωματα στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου 9 της ΑΟΖ του νησιού, τότε «πρέπει να συζητηθεί το σενάριο των δύο κρατών». Για «αναφορές σε διχοτομικά σενάρια, ενδεικτικές των πραγματικών τουρκικών προθέσεων» έκαναν λόγο, κυβερνητικές πηγές, ενώ σε μήνυμά του προς τον Κύπριο ομόλογό του, Ν. Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, χαρακτήρισε «παράνομη και προκλητική» την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, από την Τουρκία.

    Διαβάστε επίσης: Μήνυμα του Κ. Παπούλια με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις, Ενδεικτικές των τουρκικών προθέσεων, οι αναφορές Νταβούτογλου σε διχοτομικά σενάρια, σχολιάζει η κυβέρνηση , Αχμέτ Νταβούτογλου: Να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών

    [02] Χ. Φίσερ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία

    Με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Χάινς Φίσερ συναντήθηκε ο πρωθυπουργος Αντώνης Σαμαράς, στο Μεγαρο Μαξιμου.

    Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα και οι δυο ηγέτες συζήτησαν εφόλης της ύλης, σε παρά πολύ καλό κλίμα.

    Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για την Ελλαδα και θυμήθηκε ότι στο σχολείο είχε διδαχτεί κλασική παιδεία και την αρχαία ελληνική ιστορία. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ Σαμαράς και Φίσερ συζήτησαν για τα θέματα της οικονομίας και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας για τη μεγάλη πρόοδο της χώρας στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα. Και οι δυο έκαναν ειδική αναφορα στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή αυστριακών τουριστών στην Ελλαδα.

    Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ενημέρωσε, απο την πλευρά του, για την κατάσταση στη χώρα του και για τις προσπάθειες του αυστριακού κράτους να κρατήσει τα ελλείμματα κάτω από 3%. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τις προσπαθείες της Ελλάδας.

    Συμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Φίσερ ότι κάνουμε τα τελευταία βήματα για να βγούμε απο την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω απο έξι χρόνια και πως έχουμε κάνει τις περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αναφερθηκε στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τις οποίες ο κ. Φισερ αναγνώρισε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρισκεται σε θετική πορεία.

    Ακόμη ανέλυσαν τα θέματα της διεθνούς σκηνής, με αναφορές σε όλες τις φλεγόμενες περιοχές, στην Ουκρανία, στο θεμα του "λεγόμενου ισλαμικού κράτους" και βέβαια στο Κυπριακό. Μίλησαν, τέλος, και για τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης.

    [03] Μήνυμα του Κ. Παπούλια με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις

    Παράνομη και προκλητική θεωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, από την Τουρκία, σε μήνυμα που έστειλε στον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. «Τη στιγμή κατά την οποία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) παραβιάζονται κατά παράνομο και προκλητικό τρόπο από την Τουρκία, επιθυμώ να σας διερμηνεύσω την ομόθυμη συμπαράσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας και του συνόλου του ελληνικού λαού» τονίζει ο κ. Παπούλιας στο μήνυμά του και υπογραμμίζει την ανάγκη η ΕΕ να συμπαρασταθεί στη Κύπρο. «Εκφράζω την ευχή και προσδοκία να έχουν θετικό αποτέλεσμα οι ενέργειες που η κυβέρνησή σας αναλαμβάνει προς αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ελπίζοντας συνάμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της».

    [04] Την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Βουλή

    Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτήσεις για υποθέσεις τεσσάρων άλλων βουλευτών: Του 'Αδωνη Γεωργιάδη από την ΝΔ, της Λιάνας Κανέλη από το ΚΚΕ, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα. Ειδικότερα, επί 203 συνολικά παρόντων βουλευτών, η Βουλή ψήφισε: Για την άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου: "Ναι" ψήφισαν 198 βουλευτές, "όχι" τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε "παρών". Σημειώνεται ότι για την υπόθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που αφορά κατηγορία για ληστεία από κοινού, η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα, την άρση ασυλίας του. Ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, συκοφαντία και προειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε αθώος, ζητώντας ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ενώ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί ως ληστή, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. «Η διαδικασία είναι επιπέδου τσίρκου, υπάρχει υποκρισία και αποχωρώ μαζί με το κόμμα μου» δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος.

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε μέρα που περνά με τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό είναι μια μέρα χαμένη για τη χώρα και τους πολίτες της

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο στα 70 δισ. και η απαράδεκτη καθυστέρηση για τη ρύθμισή τους, είναι χαρακτηριστικές του στρατηγικού αδιεξόδου της. Στην σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αναφέρεται ότι μια κυβέρνηση που συνεχίζει να μιλά τη μια μέρα για τέλος του μνημονίου και την άλλη να παρακαλά την τρόικα για να εγκρίνει τις ανεπαίσθητες πρωθυπουργικές εξαγγελίες, δεν μπορεί να πείσει ότι έχει την οποιαδήποτε πρόταση για έξοδο από την κρίση. Υπό αυτό το πρίσμα «κάθε μέρα που περνά με τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό είναι μια μέρα χαμένη για τη χώρα και τους πολίτες της» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

    [06] Με τον γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση με τον γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία της αρμόδιας υπουργού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

    Μπροστά στις κάμερες, οι κ.κ. Σαμαράς και Ριφάι είχαν σύντομη συνομιλία: «Το εκτιμώ και είμαι ευτυχής ότι είστε σε μια χώρα, η οποία προχωρά, όσον αφορά τον τουρισμό» είπε ο πρωθυπουργός. «Ελπίζω για ακόμα περισότερη πρόοδο» είπε ο κ. Ριφάι. «Γι' αυτό είμαστε εδώ. Ο τουρισμός είναι ουσιαστικά η κύρια κίνηση για την οικονομική ανάπτυξη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. «Και το έχετε αποδείξει αυτό» σχολίασε ο γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. «Ναι, γιατί είδατε ότι αυτό που είχε συμβεί εδώ ήταν λόγω έλλειψης ρευστότητας» επισήμανε ο πρωθυπουργός. «Και ο τουρισμός παρέχει άμεσα ρευστότητα, με ένα πολύ υψηλό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό!» «Και τα χρήματα πηγαίνουν απευθείας στο λαό» συμπλήρωσε ο Ταλέμπ Ριφάι. «Ακριβώς», ήταν η αντίδραση του κ. Σαμαρά. «Η αλυσίδα των αγαθών που ο τουρισμός μπορεί να επηρεάσει είναι απίστευτη. Είμαστε ικανοί, μέσω των σπουδών μας, να απαριθμήσουμε 53 παροχές υπηρεσιών σχετικές με τον τουρισμό. Οι οδηγοί ταξί, οι αρτοποιοί, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι πωλητές σουβενίρ, ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει» επέμεινε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. «Αυτό είναι πολύ καλό» συμφώνησε ο πρωθυπουργός.

    [07] Συναντήσεις Θ. Φορτσάκη με υπαλλήλους και φοιτητές, οι οποίοι θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους

    Συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θόδωρο Φορτσάκη, είχαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος που αντιδρούν στην ελεγχόμενη πρόσβαση στο κτίριο της πρυτανείας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, ο κ. Φορτσάκης εμμένει στη θέση του ότι η πρόσβαση των φοιτητών στα Προπύλαια θα πρέπει να ελέγχεται, ενώ ως προς τους υπαλλήλους εμφανίστηκε διατεθειμένος, ο έλεγχος να είναι πιο χαλαρός. Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων διαφώνησαν με αυτήν την πρόταση, ενώ στην επισήμανση τους ότι στην πρυτανεία λειτουργούν υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν φοιτητές όπως είναι το πρόγραμμα Εράσμους, ο πρύτανης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της μεταφοράς σε άλλο κτίριο του πανεπιστημίου.

    Νωρίτερα, νέα ένταση πυροδότησε η ενέργεια δύο φοιτητών να σηκώσουν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους που, σύμφωνα με τον πρύτανη, μπήκαν στο γραφείο του χωρίς άδεια. «Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

    Οι φοιτητές παραμένουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της πρυτανείας, ενώ οι σύλλογοί τους πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις με θέμα τον έλεγχο της πρόσβασης στα Προπύλαια.

    Αργότερα σήμερα, θα συνεδριάσει και το Δ.Σ. των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενώ για αύριο έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [08] Bloomberg: Η χρηματοπιστωτική Prudential Financial δεν πούλησε ελληνικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα

    Η μεγάλη αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία Prudential Financial διακράτησε τα πενταετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που είχε στο χαρτοφυλάκιό της, παρά τη μεγαλύτερη (εδώ και περισσότερο από ένα έτος) πτώση των τιμών τους την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Είναι πολύ πιθανόν η αγορά να έχει ήδη ενσωματώσει τα περισσότερα αρνητικά νέα για την Ελλάδα στα παρόντα επίπεδα τιμών, δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Ρόμπερτ Τιπ, επικεφαλής για την επενδυτική στρατηγική της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται ομόλογα αξίας 533 δισ. δολαρίων. Στο μέλλον, η εταιρεία μπορεί να αγοράσει περισσότερα ελληνικά ομόλογα με μεγαλύτερης διάρκειας λήξεις. «Κρατήσαμε τα βραχυπρόθεσμα (ομόλογα). Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση όσον αφορά το γενικό πλαίσιο της αγοράς και τις πολιτικές, η σχετική αξία μπορεί να είναι ελκυστική στο τέλος», δήλωσε ο κ. Τιπ. «Εάν αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν οι πολιτικές για το μέλλον, τα ομόλογα με μακρύτερη διάρκεια μπορεί να θεωρηθούν ελκυστικά στα επίπεδα αυτά, αλλά είναι πολύ νωρίς τώρα να πούμε με ακρίβεια πόσο θα προχωρήσουμε, πριν η αγορά καθορίσει ότι οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και οι αποδόσεις αρκετά υψηλές ως αντιστάθμισμα σε μία τέτοια κίνηση», δήλωσε ο ίδιος. Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα το πρωί κατά 36 μονάδες βάσης στο 7,65%, αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ την περασμένη εβδομάδα έφθασαν έως το 9,10% που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Οι αποδόσεις των 5ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 30 μονάδες βάσης στο 6,87%.

    [09] Ελπίδες για την παρασκευή εμβολίου κατά του Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους

    Η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline ελπίζει ότι θα έχει παρασκευάσει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους και επιδιώκει να συνεργαστεί με άλλες φαρμακοβιομηχανίες για να αυξήσει την παραγωγή της.

    "Προσδοκώ ότι το πρώτο απόθεμα θα είναι διαθέσιμο πριν από τα τέλη του έτους" είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου, Άντριου Γουίτι, αφού παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της GSΚ για το προηγούμενο τρίμηνο. Το εμβόλιο θα αποτελέσει "ένα χρήσιμο εργαλείο" για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις άλλες υπηρεσίες υγείας, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Γουίτι, το εμβόλιο αυτό πιθανότατα θα είναι το πρώτο που θα παρασκευαστεί.

    Η εταιρεία Johnson & Johnson, που εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Έμπολα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι φαρμακευτικοί όμιλοι αναζητούν τρόπους συνεργασίας για να μπορέσουν να διαθέσουν εκατομμύρια δόσεις εντός του 2015. Η GSK συμφωνεί ότι μια τέτοια συνεργασία είναι αναγκαία ώστε να αποφευχθούν τυχόν μπλοκαρίσματα στην παραγωγή και τη διαδικασία εφοδιασμού της αγοράς. "Η κατάσταση απαιτεί νέους τρόπους εργασίας και σκέψης".

    Στο μεταξύ, 51 Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές έφτασαν σήμερα στη Λιβερία, για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Έμπολα. Το αεροσκάφος της Air Cubana που μετέφερε το νοσηλευτικό προσωπικό προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μονρόβια το πρωί ενώ αργότερα σήμερα άλλοι 40 γιατροί και νοσοκόμες από την Κούβα αναμένεται να φτάσουν στη γειτονική Γουινέα.

    Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών Υγείας της Κούβας εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία των χωρών στον αγώνα κατά του Έμπολα μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων της Αβάνας με την Ουάσινγκτον. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επαίνεσε την περασμένη εβδομάδα τις προσπάθειες που καταβάλει η Κούβα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Η Κούβα θα στείλει στις χώρες της Δυτικής Αφρικής τη μεγαλύτερη αποστολή νοσηλευτικού προσωπικού απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην περιοχή 3.000 μηχανικούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους ειδικούς για να κατασκευάσουν Μονάδες Θεραπείας του Έμπολα και να βοηθήσουν και να εκπαιδεύσουν τους ντόπιους γιατρούς.

    [10] Με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις των Δημητρίων

    Με το πενθήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (TΙSFF) στη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν συνολικά 117 ταινίες ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις των 49ων Δημητρίων.

    «Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που προβάλλει και προωθεί νέες ιδέες και νέες τάσεις οι οποίες καταγράφονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου» επισήμανε ο διοργανωτής του Γιάννης Ζαχόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Οι ταινίες που θα προβληθούν στο TΙSFF, το οποίο διοργανώνεται για όγδοη χρονιά και έχει περιληφθεί στα 45 καλύτερα του κόσμου, έχουν επιλεγεί ανάμεσα από 900.

    Στη φετινή διοργάνωση επίτιμοι προσκεκλημένοι είναι ο νικητής των φετινών Όσκαρ Anders Walter, του οποίου το βραβευμένο έργο Hellium θα προβληθεί στο Φεστιβάλ, καθώς επίσης ο παραγωγός Αλέξανδρος Γαβράς και ο σκηνοθέτης Xavier Legrand των οποίων η ταινία Avant que de tous Perdre έφτασε στην πεντάδα των υποψηφίων για Όσκαρ το 2014.

    Στο Φεστιβάλ περιλαμβάνονται αφιερώματα σε ταινίες μικρού μήκους από τη Γερμανία και τη Γαλλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 2014 - 14:30:30 UTC