Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπέμπεται ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ι. Ανθόπουλος για ανακριβές πόθεν έσχες
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο, το απόγευμα
  • [03] ΕΛΠΕ: Σταθεροποίηση της αγοράς καυσίμων
  • [04] Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
  • [05] Ο εικονολήπτης του NBC θεραπεύτηκε από τον Έμπολα και θα επιστρέψει στο σπίτι του, στις ΗΠΑ
  • [06] Εστάλησαν πίσω στην πατρίδα τους οι έφηβες Αμερικανίδες που φέρεται ότι ταξίδευαν για την Τουρκία
  • [07] Έφυγε απο τη ζωή ο Μπεν Μπράντλι, πρώην επικεφαλής της Washington Post

  • [01] Παραπέμπεται ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ι. Ανθόπουλος για ανακριβές πόθεν έσχες

    Τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο παραπέμπει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία διενήργησε τον αναδρομικό οικονομικό έλεγχο σε πρώην πολιτικούς από το 1974 μέχρι το 2012. Συνολικά η Επιτροπή ήλεγξε τα πόθεν έσχες 455 πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, από τον έλεγχο προκύπτει ότι λιγότερες από 10 υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου βάσει των προβλεπόμενων από τον νόμο. Στην επόμενη συνεδρίασή της η Επιτροπή θα αποφανθεί αν καλύπτεται από τα πρόσθετα στοιχεία.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο, το απόγευμα

    Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας ενόψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ., θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] ΕΛΠΕ: Σταθεροποίηση της αγοράς καυσίμων

    Σαφή σημάδια σταθεροποίησης της κατανάλωσης καυσίμων στην εγχώρια αγορά και σημαντική αύξηση του μεριδίου του ντίζελ κίνησης στις μεταφορές είναι οι κυρίαρχες τάσεις στην αγορά καυσίμων, σύμφωνα με τις επισημάνσεις στελεχών των Ελληνικών Πετρελαίων στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του διυλιστηρίου Ελευσίνας (πρώην Πετρόλα) μετά την επένδυση για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

    Όπως επεσήμαναν ο γενικός διευθυντής βιομηχανικών εγκαταστάσεων Δ. Ρούτσης και ο διευθυντής σχέσεων με επενδυτές Β. Τσάιτας, η αναβάθμιση του διυλιστηρίου επέτρεψε την αύξηση των εξαγωγών η οποία υποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις στην εσωτερική αγορά που μειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω κρίσης. Η παραγωγή μαζούτ που ήταν ζημιογόνα διακόπηκε πλήρως και αντικαταστάθηκε από παραγωγή αεροπορικών καυσίμων και, κυρίως, ντίζελ στο οποίο τόσο η χώρα μας όσο και οι περισσότερες χώρες της Μεσογείου είναι ελλειμματικές. Η μισή παραγωγή του διυλιστηρίου Ελευσίνας εξάγεται στις χώρες αυτές, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.

    Οι εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ στάθηκαν επίσης ιδιαίτερα στις επενδύσεις για προστασία του περιβάλλοντος που απορρόφησαν 300 εκατ. από τα 1,4 δισ. που ήταν το συνολικό κόστος και επέφεραν μείωση των ρύπων (διοξείδιο του θείου, οξείδια του αζώτου, σωματίδια, υγρά απόβλητα) έως και 84%.

    [04] Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    Στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση και ανακοίνωση της ρύθμισης των 100 δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο βρίσκεται η κυβέρνηση. Το θέμα συζητήθηκε χθες στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ενώ όλες οι πλευρές της ρύθμισης εξετάστηκαν στη συνέχεια στη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δενδια και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα που σχετίζονται και με τις διαπραγματεύεσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα αλλά ο χρόνος πιέζει οπως δείχνει και η νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο κατά 1 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των χρεών να ξεπεράσει τα 70 δισ. ευρώ. Μία από τις αλλαγές που εξετάζεται είναι η ρύθμιση να ισχύει μόνο για οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 1 εκατ. ευρώ. Επίσης εξετάζονται κίνητρα προκειμένου οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σήμερα στη ρύθμιση των 12 δόσεων να μην «μεταπηδήσουν» στη ρύθμιση των 100 δόσεων και υπάρξει απώλεια εσόδων στον προυπολογισμό τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Ένα από τα σενάρια είναι να αυξηθεί η έκπτωση των προσαυξήσεων για τους οφειλέτες που είναι σήμερα στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

    [05] Ο εικονολήπτης του NBC θεραπεύτηκε από τον Έμπολα και θα επιστρέψει στο σπίτι του, στις ΗΠΑ

    Ένας ακόμη ασθενής του θανατηφόρου ιού Έμπολα ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια και αναμένεται να εγκαταλείψει την ειδική μονάδα, ανακοίνωσε το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής. Όπως ανακοινώθηκε ο Ασόκα Μούκπο εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC ανάρρωσε πλήρως από τον ιό Έμπολα και θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο για να επιστρέψει στο σπίτι του στο Ροντ Άιλαντ. «Η αρνητική εξέταση αίματος που επιβεβαιώθηκε από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδειξε ότι ο Ασόκα Μούκπο δεν έχει πλέον κανένα ίχνος του ιού στο αίμα του και είναι ελεύθερος να μεταβεί στο σπίτι» ανέφερε η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου της Νεμπράσκα.«Το να θεραπευτείς από τον ιό Έμπολα είναι ένα συναίσθημα που σε καθιστά πραγματικά ταπεινό» δήλωσε ο Ασόκα Μούκπο μέσω ανακοίνωσης. «Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εγώ. Είμαι πολύ ευτυχής που είμαι ζωντανός», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

    Ο εικονολήπτης μολύνθηκε από τον θανατηφόρο ιό στην Μονρόβια πρωτεύουσα της Λιβερίας ενώ κάλυπτε την επιδημία για λογαριασμό του NBC, αλλά δεν ξέρει πώς αρρώστησε «Περιβαλλόμουν από πολλά άρρωστα άτομα πριν αντιληφθώ ότι αρρώστησα και εγώ » είπε. «Νόμιζα ότι κρατούσα τις ασφαλείς αποστάσεις και θα ήθελα να ξέρω ακριβώς τι πήγε στραβά» συμπλήρωσε. Ο Ασόκα Μούκπο που νοσηλεύεται από τις 6 Οκτωβρίου σε μια εξειδικευμένη μονάδα είναι ο δεύτερος ασθενής που αναρρώνει από τον ιό Έμπολα στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα. Ο πρώτος ασθενής που θεραπεύτηκε ήταν ο δρ Ρίτσαρντ Σάκρα ο οποίος κρίθηκε ότι ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια στις 25 Σεπτεμβρίου.

    [06] Εστάλησαν πίσω στην πατρίδα τους οι έφηβες Αμερικανίδες που φέρεται ότι ταξίδευαν για την Τουρκία

    Τρία κορίτσια εφηβικής ηλικίας από τις ΗΠΑ τέθηκαν υπό κράτηση στη Φραγκφούρτη και εστάλησαν πίσω στην πατρίδα τους καθώς η τύχη τους αγνοείτο από την περασμένη εβδομάδα και πιστεύεται ότι έκαναν το ταξίδι με στόχο να ενταχθούν στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή. Η Τουρκία θεωρείται από τους ειδικούς διαμετακομιστικό σημείο για ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή. Τα κορίτσια εστάλησαν το σαββατοκύριακο πίσω στις οικογένειές τους στο Ντένβερ του Κολοράντο, δήλωσε χθες, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

    Δύο από τα κορίτσια ήταν αδελφές με καταγωγή από τη Σομαλία και ηλικίας 15 και 17 ετών και το τρίτο ήταν μια 16χρονη από μια άλλη οικογένεια σουδανικής καταγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντένβερ Ποστ». Εκπρόσωπος της σομαλικής οικογένειας είπε στην «Ποστ» πως τα κορίτσια αγόρασαν τα ίδια τα εισιτήριά τους, αλλά δεν απάντησε σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν μέσω της Τουρκίας για να ενωθούν με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

    [07] Έφυγε απο τη ζωή ο Μπεν Μπράντλι, πρώην επικεφαλής της Washington Post

    Ο πρώην επικεφαλής της Washington Post Μπεν Μπράντλι, ο οποίος είχε την πλήρη επίβλεψη της αποκάλυψης από την εφημερίδα του περίφημου σκανδάλου Γουότεργκέιτ που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, πέθανε σε ηλικία 93 ετών, ανέφερε η εφημερίδα. Ο Μπράντλι που ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αμερικανικής και παγκόσμιας δημοσιογραφίας πέθανε στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα.

    Ο Μπράντλι ήταν από το 1968 μέχρι το 1991 διευθυντής σύνταξης της Washington Post και έγινε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην Ουάσιγκτον ενώ κατείχε ένα σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια ιστορία της δημοσιογραφίας. Επί των ημερών του η Washington Post, μετατράπηκε από μια καθημερινή συμβατική εφημερίδα σε μια από τις πιο δυναμικές και σεβαστές εκδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλον τον κόσμο. Κορωνίδα της δημοσιογραφικής καριέρας του Μπράντλι ήταν η καθοδήγηση των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάϊν στην έρευνά τους και στην αποκάλυψη του περίφημου πολιτικού σκανδάλου Γουότεργκέιτ που προκάλεσε την ατιμωτική παραίτηση του Νίξον από την αμερικανική προεδρία.

    Ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τιμήσει τον Μπεν Μπράντλι, με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή για έναν πολίτη του αμερικανικού έθνους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 2014 - 6:30:26 UTC