Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κανένας δημόσιος υπάλληλος, δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού»
  • [02] Νέο μπλόκο από τελωνειακούς σε κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
  • [03] Δεκατετράχρονος κατασκεύασε τον δικό του οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων
  • [04] Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΔΜ, για τις πρώτες 27 απολύσεις από επανέλεγχο συμβάσεων
  • [05] Η οστεοπόρωση είναι πρόβλημα και των ανδρών

  • [01] «Κανένας δημόσιος υπάλληλος, δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού»

    «Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά σε σχέση με τους συναδέλφους τους, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο» διασαφήνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Το μισθολόγιο στο Δημόσιο είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο. Μπαίνουν οι υπάλληλοι με υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και βγαίνουν με χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να συζητήσουμε νηφάλια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό... Πρέπει να υπάρχει ένας καινούργιος εισαγωγικός μισθός μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, που προβλέπεται και σήμερα από τον υπαλληλικό κώδικα, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη» υπογράμμισε ο υπουργός.

    Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε διάλογο για το Δημόσιο, κι όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα». Συμπλήρωσε πάντως ότι «ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών και των παράνομων μονιμοποιήσεων μέσω των μετατροπών συμβάσεων θα συνεχιστεί και το 2015». Ο κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως πρόκειται για ένα «σαφώς διχασμένο κόμμα», καθότι, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα πτέρυγες που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει αν επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.. Είπε χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα, αν η προσπάθεια που καταβάλλει για δραστική μείωση του χρέους αποτύχει τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση και πως θα χρηματοδοτείτο η χώρα. Ή θα χρειαζόταν να επιστρέψει ικέτης στην τρόικα ή θα επέστρεφε στη δραχμή για να χρηματοδοτήσει - πληθωριστικά - τα ελλείμματα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος». Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «ανειλικρινής», αφού δεν έχει αποσαφηνίσει αν δέχεται ή όχι τις θέσεις Λαφαζάνη. «Πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Λαφαζάνης είναι φετίχ για τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε. Απέφυγε πάντως να δώσει συνέχεια στα σχόλια του κ. Λαφαζάνη περί «ραγιαδισμού».

    Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα, ανέφερε ότι «τα όσα δημοσιεύονται για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί. Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».

    [02] Νέο μπλόκο από τελωνειακούς σε κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

    Νταλίκα - πλατφόρμα που μετέφερε κλεμμένα αυτοκίνητα εντόπισαν, στις 6 τα ξημερώματα, οι τελωνειακοί στον λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για το δεύτερο παράνομο φορτίο μέσα σε μία εβδομάδα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που κάνουν οι τελωνιακές Αρχές της Ηγουμενίτσας, λόγω της έξαρσης του φαινομένου κλοπών αγροτικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, τα ξημερώματα σταμάτησαν για έλεγχο την αυτοκινητάμαξα που θα ταξίδευε για Βενετία. Πολύ γρήγορα,οι τελωνειακοί εντόπισαν ότι 6 αγροτικά αυτοκίνητα, είχαν παραποιημένα στοιχεία, δεν είχαν άδειες κυκλοφορίας, ενώ δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά. Ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας συνέληφθη, ενώ τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν, όπως προέκυψε από την έρευνα, φορτώθηκαν για λογαριασμό βελγικής εταιρείας.

    Τα αυτοκίνητα, όπως και στην περίπτωση της περασμένης εβδομάδας, είχαν φορτωθεί στον Ασπρόπυργο και είχαν τελικό προορισμό αγορές της Αφρικής, όπου υπάρχουν ελλιπείς μηχανισμοί ελέγχου. Από τη Βενετία, η αυτοκινητάμαξα επρόκειτο να ταξιδέψει για το λιμάνι της Αμβέρσας και από εκεί για προορισμό στην Αφρική. Οι τελωνειακές Αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κλεμμένων αγροτικών αυτοκινήτων.

    [03] Δεκατετράχρονος κατασκεύασε τον δικό του οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων

    Η ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Χατζή στη λήξη των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (που συνδιοργάνωσαν στην Καβάλα το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ και το ΤΕΙ ΑΜΘ) για να παραλάβει το 2ο βραβείο της φετινής διοργάνωσης, μάλλον έφερε σε αμηχανία τους παριστάμενους στη συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού Κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Μια αμηχανία, που στη συνέχεια έδωσε τη θέση της στον θαυμασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού ο Δημήτρη Χατζής είναι μόλις 14 ετών, μαθητής στην τρίτη τάξη του 6ου Γυμνασίου Καβάλας. Ο Δημήτρης ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών και μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων, κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

    Ο μικρός επιστήμονας δέχθηκε έναν καταιγισμό συγχαρητηρίων για τη διάκριση που πήρε αλλά κυρίως για το γεγονός ότι αποτελεί λαμπρό παράδειγμα υπομονής, επιμονής, θέλησης, ευφυΐας αλλά και μέτρου. Πολύτιμος βοηθός και συμπαραστάτης ο πατέρας του, Γιώργος Χατζής, δεν έκρυβε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τα επιτεύγματα του γιου του. Μια μέρα μετά τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον Δημήτρη σε ώρα που θα του επέτρεπε να να έχει ολοκληρώσει τα μαθήματα του σχολείου της επόμενης μέρας αλλά και να μην χάσει την προπόνηση στο αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο. Όπως είπε, χρειάστηκε έναν χρόνο για να μελετήσει, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τον οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων ώστε να συμμετάσχει στο φετινό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

    [04] Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΔΜ, για τις πρώτες 27 απολύσεις από επανέλεγχο συμβάσεων

    Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 10:30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας. Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο Δραπετσώνας όσον αφορά στην εφαρμογή το ΠΔ 164/2004 (Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου). Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει το 2009 ύστερα από καταγγελίες για «παρατυπίες» όσον αφορά στη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων, από τους οποίους οι 15 είναι ΑΜΕΑ.

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαγγέλλει κινητοποιήσεις, διότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση απολύσεων με βάση τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Συγχρόνως, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας». Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ «να πάρει άμεσα θέση και να πάψει να στρουθοκαμηλίζει διευκολύνοντας το έργο της συγκυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη ενόψει των εκλογικών διεργασιών». Και συμπαρατάσσεται με το Σύλλογο Εργαζομένων δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που «βρίσκονται σε κινητοποιήσεις-καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων προχωρά σε γενική κατάληψη των υπηρεσιών του δήμου και σε γενική συνέλευση, ενώ συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [05] Η οστεοπόρωση είναι πρόβλημα και των ανδρών

    Λανθασμένα υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως η οστεοπόρωση είναι ουσιαστικά πρόβλημα μόνο των γυναικών. Μία νέα επιστημονική έρευνα από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης επισημαίνει ότι, όσον αφορά την υγεία των οστών, οι άνδρες κάποιας ηλικίας είναι επίσης το ασθενές φύλο. Η μελέτη αναφέρει ότι κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης συμβαίνουν σε έναν στους πέντε άνδρες άνω των 50 ετών παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς ο πληθυσμός της Γης γερνάει εξαιτίας δημογραφικών λόγων. Μεταξύ 1950 - 2050 προβλέπεται ένας δεκαπλασιασμός των ανδρών άνω των 60 ετών, δηλαδή της ομάδας υψηλού κινδύνου για οστεοπόρωση.

    Η έκθεση, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Έμπελινγκ, επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Μόνας της Αυστραλίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης, προειδοποιεί ότι, όσο περνάνε τα χρόνια, ολοένα περισσότεροι άνδρες θα δυσκολεύονται να ζήσουν μια αυτόνομη ζωή χωρίς πόνους και εξάρτηση από τη βοήθεια των άλλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 October 2014 - 8:30:24 UTC