Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν και θα θέσουμε τέλος στο Μνημόνιο με τη συναίνεση της τρόικας
  • [02] Μειωμένο τιμολόγιο φυσικού αερίου για τους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών
  • [03] Μ. Σουλτς: Επείγουσα δράση από την ΕΕ για να μην βρεθούν υπό την πίεση των αγορών Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία
  • [04] Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η επίσκεψη του Έντι Ράμα στο Βελιγράδι
  • [05] Νίκες για Πλατανιά, Βέροια και Καλλονή

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν και θα θέσουμε τέλος στο Μνημόνιο με τη συναίνεση της τρόικας

    Με τίτλο « Η Ελλάδα καθησυχάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Τέλος στο Μνημόνιο μόνο με τη συναίνεση της Τρόικας» και υπότιτλο « Η Σοφία Βούλτεψη, δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθησυχάζει τις αγορές: «Δεν έχουμε πρόθεση να παρεκκλίνουμε από τον έλεγχο της δημοσιονομικής κατάστασης. Δεν θα ξαναϋπάρξουν ελλείμματα και δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες.

    Η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 2,7 δισ. τον Ιούλιο, η ανεργία έχει αρχίσει να σημειώνει πτώση» η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα δημοσιεύει συνέντευξη της υφυπουργού και κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα: «Η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο μόνο μετά από συμφωνία με τους τρεις θεσμικούς εταίρους. Θα συνεχίσει να ακολουθεί με προσήλωση το πρόγραμμα» και επισημαίνει το συνεχές αίτημα για εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ένα μήνυμα αστάθειας στις αγορές που κινδυνεύει να κάνει κακό στη χώρα.«Εμείς ωστόσο δεν θα γυρίσουμε το ρολόι πίσω», υπογραμμίζει η κ. Βούλτεψη.

    [02] Μειωμένο τιμολόγιο φυσικού αερίου για τους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών

    Στη θέσπιση μειωμένου τιμολογίου φυσικού αερίου για τους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στα πρότυπα του αντίστοιχου τιμολογίου, που ισχύει ήδη για την ηλεκτρική ενέργεια.

    Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης απηύθυνε σχετική επιστολή προς τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας οι οποίες εκτιμούν ότι στο τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς (44 στην Αττική, 79 στη Θεσσαλονίκη και 58 στη Θεσσαλία) με συνολική ετήσια κατανάλωση 15.092 MWh.

    Το συνολικό κόστος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ανέρχεται από 88.400 ευρώ, με έκπτωση 10%, έως 618.800 ευρώ, αν δοθεί έκπτωση 70% στις τιμές του οικιακού τιμολογίου φυσικού αερίου που ισχύουν σήμερα (52 ευρώ ανά MWh, άνευ φόρων).

    Οι φορείς που απολαμβάνουν μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι:

    -Εκκλησιαστικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης.

    -Πιστοποιημένοι φορείς του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και

    -Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης των Δήμων (κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, συσσίτια).

    [03] Μ. Σουλτς: Επείγουσα δράση από την ΕΕ για να μην βρεθούν υπό την πίεση των αγορών Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

    "Πρέπει να δράσουμε επειγόντως, αν θέλουμε να αποφύγουμε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία να βρεθούν και πάλι υπό την πίεση των κεφαλαιαγορών. Η εξέλιξη στα χρηματιστήρια αποτελεί σήμα κινδύνου", προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς και τονίζει ότι "πρέπει τώρα γρήγορα να συμπληρώσουμε την μονόπλευρη πολιτική περικοπών με πολιτική επενδύσεων και ανάπτυξης".

    "Για αυτό ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σχεδιάζει ένα πακέτο 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα πρέπει να εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας", επισημαίνει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Der Tagesspiegel" του Βερολίνου και αναφέρεται συγκεκριμένα σε επενδύσεις στις ψηφιακές υποδομές, στην έρευνα και την καινοτομία "ώστε να παραμείνουμε επίκαιροι παγκοσμίως με τα προϊόντα μας", όπως λέει.

    Ερωτώμενος εάν και η Γερμανία χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις, ο κ. Σουλτς αναφέρεται στην άποψη που επικρατούσε, ότι φτάνει μόνο να εξυγιαίνουμε τους προϋπολογισμούς και μετά θα έρθουν οι επενδυτές και η ανάπτυξη μόνοι τους. "Αυτή η θέση αποδείχθηκε λάθος για την Ευρώπη και δεν πρέπει να αποτελεί δόγμα ούτε για την Γερμανία. Πρέπει να κάνουμε και τα δύο - και εξυγίανση των δημοσιονομικών και επενδύσεις. Αυτό ισχύει και για την Ευρώπη και για την Γερμανία", απαντά και υπενθυμίζει ότι "το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιτρέπει συνειδητά υπερχρέωση ως και 3%. Πότε λοιπόν, αν όχι σε μια αναπτυξιακή κρίση, θα έπρεπε να αξιοποιηθεί αυτό το περιθώριο για την δημιουργία ανάπτυξης; ".

    Σε ό,τι αφορά την Γαλλία, ο Μάρτιν Σουλτς απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι δεν είναι ικανή να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. "Οι Γάλλοι έχουν επιβάλει τεράστια πακέτα λιτότητας για να σταθεροποιήσουν τον προϋπολογισμό τους. Ένα κομμάτι της αλήθειας όμως είναι και ότι όταν στην Γερμανία κάναμε τις μεταρρυθμίσεις, στη Γαλλία δεν γινόταν τίποτα. Κομμάτι της αλήθειας είναι όμως και ότι ο Φρανσουά Ολάντ ξεκινάει τώρα αυτά που δεν έγιναν από τον Νικολά Σαρκοζί για χρόνια", λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την πεποίθηση ότι η Κομισιόν θα λάβει υπόψη της την κατάσταση. "Αν δεν υπάρξει στην Γαλλία και στην Ιταλία και πάλι ανάπτυξη, όλοι θα βρεθούμε υπό πίεση", εκτιμά.

    [04] Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η επίσκεψη του Έντι Ράμα στο Βελιγράδι

    Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Εντι Ράμα στο Βελιγράδι, που ήταν προγραμματισμενη για την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε για τις 10 Νοεβρίου. Την είδηση επιβεβαίβωσε και το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

    Ο Εντι Ράμα και ο Σέρβος ομόλογός του, Αλεξάντερ Βούτσιτς είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατα την διάρεκια της οποίας, συμφώνησαν η επίσκεψη να αναβληθεί για τις 10 Νοεμβρίου.

    Οι δύο πρωθυπουργοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο και να ξεπεράσουν το τεταμένο κλίμα που επικρατεί μετά τα επεισόδια στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Σερβίας- Αλβανίας ,στο Βελιγράδι στις 14 Οκτωβρίου.

    [05] Νίκες για Πλατανιά, Βέροια και Καλλονή

    Με νίκη συνέχισε ο Πλατανιάς τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε 1-0 την Ξάνθη στα Χανιά, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Το τέρμα που χάρισε το «τρίποντο» στους Κρήτες πέτυχε ο Ναζλίδης στο 71΄.

    Η Καλλονή συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη Σούπερ Λίγκα, καθώς πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της σε επτά αγώνες, ενώ κράτησε και το αήττητο της έδρας της. Η ομάδα της Μυτιλήνης νίκησε 1-0 την Κέρκυρα, παρά το γεγονός ότι από το 52΄ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Νίκου Κατσά (2 κίτρινες). Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Αντέγιο στο 66΄.

    Με το σκορ να διαμορφώνεται μέσα σε ένα πεντάλεπτο του α' ημιχρόνου, η Βέροια νίκησε εντός έδρας 2-1 τον Λεβαδειακό για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Μπατιόν (22΄), Ντουμίτρου (25΄) και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σοτέλο (26΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2014 - 18:30:23 UTC