Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας θα κηδευτεί ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος
  • [02] Εκδήλωση για τον Μάνο Κατράκη από το ΚΚΕ
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Ξέραμε για συνιστώσες, δεν ξέραμε για πόλεμο συνιστωσών
  • [04] Στ. Θεοδωράκης: Να πάψει η κυβέρνηση να παριστάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ
  • [05] Κουλούρι-γίγας για ρεκόρ Γκίνες στη Θεσσαλονίκη
  • [06] «Η κριτική που μας ασκείται είναι δικαιολογημένη», παραδέχεται ο Β. Σόιμπλε

  • [01] Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας θα κηδευτεί ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

    Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύσουν οι ένοπλες δυνάμεις τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο στην τελευταία του κατοικία, την προσεχή Τρίτη, με απόφαση του υπουργού Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλου.

    Σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε:

    «Έντιμος και ακέραιος στρατιωτικός, αγωνιστής και πολιτικός, ένας ακούραστος στρατιώτης σε όποια θέση κι αν κλήθηκε να υπηρετήσει την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Με φιλότιμο, υποδειγματικό ήθος και συνέπεια παρέμεινε πιστός σε αρχές και αξίες κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση.

    Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας διακρίθηκε για την ευθικρισία, το δυναμισμό και την εργατικότητά του και αγαπήθηκε από τη μεγάλη οικογένεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

    Εκ μέρους της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του άλλοτε στενότερου συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Η κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου θα γίνει, την προσεχή Τρίτη, στις 11 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Σκουφά 34)ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Κοιμητήριο Ζωγράφου (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).

    [02] Εκδήλωση για τον Μάνο Κατράκη από το ΚΚΕ

    «Στα προτερήματα του σπουδαίου αυτού τεχνίτη, δεν προσμετρώνται μόνο τα δώρα που του χάρισε απλόχερα η φύση, η ολύμπια φωνή, το αρχοντικό παράστημα, το καλλιτεχνικό ένστικτο και ταμπεραμέντο, αλλά κυρίως οι ψυχικές αρετές, που σμιλεύτηκαν κι ωρίμασαν κοπιαστικά και με θυσίες από τα νεανικά του χρόνια στο καμίνι της ταξικής πάλης και της έντονης ζωής του» επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ομιλία του χθες βράδυ, στην διάρκεια της εκδήλωσης τιμής που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μάνο Κατράκη.

    Αναφέρθηκε στο ταλέντο του αυτοδίδακτου Μάνου Κατράκη που εκδηλώθηκε από τα 18 του χρόνια, ενώ στα 23 του επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη και κριτικό θεάτρου Φώτο Πολίτη για τον θίασο του νεοϊδρυμένου Εθνικού Θεάτρου δίπλα σε ήδη καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, η Ελένη Παπαδάκη, ο Γιώργος Γληνός, η Σαπφώ Αλκαίου.

    Ταυτόχρονα και ενώ είχε όλες τις προδιαγραφές για να ζήσει μια άνετη ζωή, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες του καταπιεσμένου λαού, τελικά επέλεξε τον «δρόμο της στράτευσης στο πιο υψηλό ιδανικό της ανθρωπότητας, το ιδανικό της κοινωνικής απελευθέρωσης».

    [03] Σ. Βούλτεψη: Ξέραμε για συνιστώσες, δεν ξέραμε για πόλεμο συνιστωσών

    Για πρωτοφανείς και δομικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε δήλωσή της, η Σοφία Βούλτεψη.«ΣΥΡΙΖΑ 1 εναντίον ΣΥΡΙΖΑ 2!", αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ξέραμε για συνιστώσες, δεν ξέραμε για πόλεμο συνιστωσών».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει την εσωκομματική του αντιπολίτευση για «μικροπαραγοντισμό» και «μεγαλοπαραγοντισμό», «υπαρξιακές κρίσεις και κρίσεις ταυτότητας για ψύλλου πήδημα».

    Επίσης είπε ότι ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει «φαινόμενα υποκατάστασης των οργάνων και πρωτοβουλίες ερήμην τους» και «φαινόμενα παραγοντισμού που δεν εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις».

    Η κ. Βούλτεψη συμπλήρωσε επιπλέον ότι ο κ. Τσίπρας λέει ότι διαθέτει «ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης» και ότι ο κ. Λαφαζάνης θεωρεί αναπόφευκτη τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, προβλέπει «εκβιασμούς» στη χρηματοδότηση της χώρας και στη ρευστότητα των τραπεζών και ζητά προετοιμασία για «όλες τις δυνατές εναλλακτικές πιθανότητες και εκδοχές».

    [04] Στ. Θεοδωράκης: Να πάψει η κυβέρνηση να παριστάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ

    Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την ακύρωση του ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα μιλάει σε συνέντευξή του σήμερα στο Εθνος της Κυριακής, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    «Συναντήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τα στελέχη των δύο κομμάτων να συμπεριφέρονται σαν μονομάχοι στο Κολοσσαίο.Είναι μια άρρωστη ατμόφαιρα που πνίγει κάθε απόπειρας ουσιαστικής συζήτησης» εξηγεί ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με το «ναυάγιο» της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Επίσης, επισημαίνει ότι το Ποτάμι δεν είναι ούτε μονοπρόσωπη ΕΠΕ ούτε και Ανώνυμη Εταιρεία. Αντιθέτως είναι μια εταιρεία λαϊκής βάσης με εκατοντάδες στελέχη, χιλιάδες εθελοντές και με γερές δεξαμενές σκέψης».

    [05] Κουλούρι-γίγας για ρεκόρ Γκίνες στη Θεσσαλονίκη

    Μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, που φτιάχτηκε πριν από λίγες ώρες σε ειδική εξέδρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, αγκαλιάζοντας το μνημείο-σύμβολο της πόλης. Μάλιστα, το αρτοσκεύασμα, διαμέτρου περίπου 165 μέτρων, για την παρασκευή του οποίου απαιτήθηκαν 700 κιλά αλεύρι και 250 σουσάμι, καταναλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από τους πολίτες, κατοίκους και τουρίστες, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

    Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης -ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών "Προφήτης Ηλίας"- "σήκωσαν τα μανίκια" ήδη από το Σάββατο, προκειμένου να ξεκινήσει η παρασκευή του εδέσματος, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη.

    Αρχικά φτιάχτηκαν περίπου 250 κομμάτια κουλουριού, τα οποία οι «ειδικοί» άρχισαν να ψήνουν από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη συνέχεια τα επιμέρους κομμάτια συναρμολογήθηκαν (με γλάσο ώς συγκολλητική ουσία), δημιουργώντας το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης του κόσμου, το οποίο καταναλώθηκε από τους πολίτες (στους οποίους από νωρίς μοιράζονταν μικρότερα κουλούρια).

    Η δημιουργία του κουλουριού, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης, 'έδεσε' με τις εκδηλώσεις και τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες χώρες. Έτσι, αθλητές και συνοδοί τους από το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραδοσιακό έδεσμα της πόλης, που φιλοξενεί το πρωτάθλημα.

    Η παρασκευή του κουλουριού έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη των εταιρειών ?Μύλοι Κρήτης? και ?Αφοί Χαΐτογλου?, που πρόσφεραν τις πρώτες ύλες. Μάλιστα, για τους σκοπούς τής εκδήλωσης κατασκευάστηκε και μια μινιατούρα του Λευκού Πύργου, που την περιέβαλαν κουλούρια!

    [06] «Η κριτική που μας ασκείται είναι δικαιολογημένη», παραδέχεται ο Β. Σόιμπλε

    «Η κριτική που μας ασκείται είναι δικαιολογημένη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ομολογεί ότι η Γερμανία «πρέπει να κάνει περισσότερα για την ανταγωνιστικότητά της». Θεωρεί ωστόσο αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η οικονομία της χώρας του βρίσκεται σε κρίση.

    «Αν όλες οι χώρες της ευρωζώνης αναπτύσσονταν το ίδιο δυνατά όπως η Γερμανία αυτή τη στιγμή, δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Η συζήτηση ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κρίση δεν εχει καμμία βάση. Και η σύγκριση με αναδυόμενες χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται περισσότερο από εμάς, είναι εσφαλμένη. Αυτές οι χώρες πρέπει να αναπτύσσονται πιο δυνατά από ό,τι μια ανεπτυγμένη οικονομία», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην Berliner Morgenpost, σχολιάζοντας τις παραινέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα στο Βερολίνο για περισσότερες επενδύσεις. Σημειώνει πάντως ότι το θέμα των επενδύσεων θα αποτελέσει κεντρικό θέμα στις συζητήσεις που θα έχει αύριο ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τους Γάλλους ομολόγους τους στο Βερολίνο και εστιάζει το ενδιαφέρον του σε επενδύσεις στον τομέα ψηφιακής και ενεργειακής ένωσης και στον τομέα των υποδομών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2014 - 12:30:27 UTC