Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση κυβερνητικής εκπροσώπου για τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής στο επίκεντρο της συνάντησης Ρ. Δούρου - Δ. Κουτσούμπα
  • [03] Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για άρθρα του ν/σ για τη χρηματοδότηση κομμάτων
  • [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υφυπουργός Αθλητισμού Ιω. Αδριανός
  • [05] Τροπολογία για τα κρούσματα παιδοφιλίας στην εκπαίδευση, θα καταθέσει ο Ανδ. Λοβέρδος
  • [06] Τόκοι και όχι δάνειο είναι τα 14 εκατ. που κατήγγειλε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Ανδρ. Παπαμιμίκος
  • [07] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τους προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων
  • [08] Πτώση 9,86% στο Χρηματιστήριο
  • [09] Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα, Κάμερον, Ολάντ, Μέρκελ και Ρέντσι για Έμπολα, Ισλαμικό Κράτος και Ουκρανία
  • [10] Επίτιμη διδάκτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευθεί η συγγραφέας Άλκη Ζέη
  • [11] Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε η Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ

  • [01] Δήλωση κυβερνητικής εκπροσώπου για τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες για να επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να παίζει με το μέλλον των παιδιών τους», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπος ανέφερε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αφού μίλησαν για «μέρες του 1965», αφού αναφέρθηκαν σε «κουμπαράδες και εξαγορές», αφού κατήγγειλαν «εκβιασμούς, πιέσεις με παροχές και ανταλλάγματα» και «εκτροπή με χρηματισμό βουλευτών», αφού ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί σε «σαφάρι εξαγοράς υποστήριξης ψήφων και εξαγοράς συνειδήσεων», σήμερα ο εκπρόσωπός του «με απίστευτο θράσος ψελλίζει ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει για αργυρώνητους βουλευτές παρά μόνο κυβερνητικά στελέχη». Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως «εκτός από τη γελοιότητα, το μόνο που προκύπτει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει την πολιτική ζωή με αποκλειστικό του στόχο να δημιουργήσει πολιτική ανωμαλία, να αναστατώσει τις αγορές και να βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια».

    [02] Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής στο επίκεντρο της συνάντησης Ρ. Δούρου - Δ. Κουτσούμπα

    Τα θέματα της Περιφέρειας Αττικής και κυρίως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, έπειτα από αίτημα της τελευταίας.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους του ΚΚΕ, το μέλος του ΠΓ και σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός και το μέλος της ΚΕ και σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης.

    Ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε την κ. Δούρου για τις θέσεις του ΚΚΕ στη διαχείριση των απορριμμάτων και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην Περιφέρεια Αττικής.

    [03] Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για άρθρα του ν/σ για τη χρηματοδότηση κομμάτων

    Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών αλλά και τη δυνατότητα να επιτρέπεται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου να χρηματοδοτούν κόμματα, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υφυπουργός Αθλητισμού Ιω. Αδριανός

    «Κάνετε μεγάλο αγώνα με λίγα οικονομικά μέσα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Αδριανό. «Προσπαθούμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να επιλύσουμε προβλήματα που έρχονται εδώ και πολλά χρόνια, να ενισχύσουμε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να αναδείξουμε το πραγματικό νόημα του αθλητισμού, που είναι οι αξίες του αθλητικού ιδεώδους», απάντησε ο κ. Ανδριανός. Ο Κάρολος Παπούλιας, που παρακολουθεί στενά τα αθλητικά γεγονότα, αναφέρθηκε στη χθεσινή εμφάνιση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. «Είχαμε μια ήττα, όμως τα παιδιά αγωνίζονται, προσπαθούν, ακόμα δεν συντονίστηκαν, δεν είναι εύκολο να συντονιστούν, είναι όμως ταλαντούχα παιδιά», είπε. Επίσης, σχολίασε τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Σερβίας- Αλβανίας, τονίζοντας ότι μερικοί εκμεταλλεύονται τον αθλητισμό, επισημαίνοντας ότι η ιδεολογία του είναι πάνω από τέτοιες καταστάσεις. «Είναι θλιβερό αυτό που έγινε και θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί τα προβλήματα δημιουργούνται ακριβώς με τέτοιου είδους ενέργειες», πρόσθεσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

    [05] Τροπολογία για τα κρούσματα παιδοφιλίας στην εκπαίδευση, θα καταθέσει ο Ανδ. Λοβέρδος

    Νομοθετική παρέμβαση που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να αυστηροποιηθεί το καθεστώς που διέπει τα εγκλήματα παιδοφιλίας με εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς.

    Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας- στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο των μαθητών των σχολικών μονάδων- ενημερώνοντας ότι αυτή θα έχει τρεις πτυχές:

    - Την αλλαγή του πειθαρχικού Δίκαιου, προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει σήμερα που απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.

    - Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια κι όχι όπως σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία».

    - Εάν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

    [06] Τόκοι και όχι δάνειο είναι τα 14 εκατ. που κατήγγειλε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Ανδρ. Παπαμιμίκος

    «Δάνειο, η ΝΔ το 2013 δεν έχει πάρει. Μιλάω για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παλαιότερα παίρναμε όλοι δάνεια» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, απαντώντας στις καταγγελίες του γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, περί δανείου της ΝΔ τη συγκεκριμμένη χρονική στιγμή.

    «Αν διαβάσει κανείς τον ισολογισμό, βλέπει ότι τα 14 εκατ. είναι οι απλήρωτοι τόκοι από το 2013, από τη δική μας πλευρά. Είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό και το ελέγχουν ορκωτοί. Αν τώρα ο κ. Βούτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά έχουν στοιχεία ότι εμείς έχουμε πάρει δάνεια, πραγματικά ας τα φέρουν να το αποδείξουν. Ας βγουν ο κ. Βούτσης και η "Αυγή" να μας πουν πότε, πόσα χρήματα και από ποια τράπεζα πήραμε εμείς αυτό το δάνειο. Να αποδεικνύουμε εμείς συνεχώς ότι δεν είμαστε ελέφαντες; Ή κάποιος δεν ξέρει να διαβάζει ισολογισμούς ή πολύ φοβάμαι ότι ξέρει, αλλά θέλει να προκαλεί αποσταθεροποίηση και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» υπογράμμισε ο κ. Παπαμιμίκος στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

    [07] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τους προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων

    Θέματα που αφορούν το δικαστικό κλάδο και όχι μόνο, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τους προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων. Εξερχόμενοι της συνάντησης οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων (Δικαστικών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κλπ) ανέφεραν ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης (κενά σε οργανικές θέσεις, ασφάλεια δικαστηρίων). Και ακόμη τον ενημέρωσαν για το μείζον θέμα που προκύπτει από τη μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας και οι οποίες αφορούν τους δικαστικούς, αλλά και άλλους κλάδους, όπως οι ένστολοι και οι καθαρίστριες.

    [08] Πτώση 9,86% στο Χρηματιστήριο

    Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η πτώση των τιμών των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά. Οι μαζικές πωλήσεις οδηγούν την αγορά σε μεγάλη πτώση που προσεγγίζει το 10% και υποχωρεί κάτω προς τα επίπεδα των 850 μονάδων, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου του 2013.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:50, διαμορφώνεται στις 854,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 9,86 %. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 156,85 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 10,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 7,99%.

    Πτώση σημειώνουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-9,28%), των Πρώτων Υλών (-8,60%), των Τραπεζών (-8,12%) και των Κατασκευών (-7,90%).

    Yποχωρούν και οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς τίτλου να ανέρχεται πλέον στο 7,6%. Οι πιέσεις δεν περιορίζονται μόνο στην ελληνική αγορά, απλώς η τελευταία, όντας πιο ευάλωτη δημιουργεί μεγαλύτερους κραδασμούς. Άλλωστε, σήμερα διευρύνονται τα περιθώρια (spreads) όλων σχεδόν των κρατικών ομολόγων της περιφερείας έναντι των γερμανικών τίτλων καθώς τα τελευταία πραγματοποιούν ράλι. Ενδεικτικά το περιθώριο, δηλαδή η διαφορά απόδοσης από το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο, του ελληνικού δεκαετούς έχει διευρυνθεί στο 6,75%. Την ίδια ώρα του ιταλικού δεκαετούς έχει φθάσει το 1,53% και του ισπανικού το 1,27%.

    [09] Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα, Κάμερον, Ολάντ, Μέρκελ και Ρέντσι για Έμπολα, Ισλαμικό Κράτος και Ουκρανία

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα σε μια τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο και με ευρωπαίους ηγέτες για την επιδημία του Έμπολα και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα συμμετάσχουν στη συνομιλία, η οποία πρόκειται να αρχίσει στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) και προβλέπεται να διαρκέσει μία ώρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Εκτός από τον Έμπολα και το Ισλοαμικό Κράτος, οι ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν και για άλλες διεθνείς κρίσεις όπως αυτή στην Ουκρανία, πρόσθεσε ακόμη.

    [10] Επίτιμη διδάκτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευθεί η συγγραφέας Άλκη Ζέη

    Μετά από σειρά διακρίσεων στην Ελλάδα -και κυρίως στο εξωτερικό- η Άλκη Ζέη η πλέον μεταφρασμένη (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέας λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους, θα αναγορευθεί σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στις 10.30, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ..

    Γεννημένη στην Αθήνα, η 89χρονη σήμερα Άλκη Ζέη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας στο Τμήμα Σεναριογραφίας. Από το 1954 έως το 1964 έζησε ως πολιτική πρόσφυγας στη Σοβιετική Ένωση, μαζί με το σύζυγό της σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Σεβαστίκογλου και κατά την περίοδο της επταετίας στη Γαλλία. Επέστρεψε με το τέλος της δικτατορίας και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

    «Σταθμός» στη νεώτερη λογοτεχνία για παιδιά και αξιολογημένο έως ένα από τα καλύτερα βιβλία για παιδιά στον κόσμο -το πρώτο της βιβλίο- «Το καπλάνι της βιτρίνας» (γραμμένο στην πρώην ΕΣΣΔ) που μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες και βρίσκεται στην 49η έκδοση.

    [11] Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε η Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ

    «Το τραγικό της ιστορίας είναι πως το μισό της ζωφόρου είναι αυτό που βλέπουμε εδώ και το άλλο μισό στο εξωτερικό», είπε ο Ντέιβιντ Χιλ στην Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, καθώς η ξενάγησή της στο Μουσείο της Ακρόπολης συνεχιζόταν στην αίθουσα του Παρθενώνα, στον τρίτο όροφο του Μουσείου. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, μαζί με τη νομική ομάδα του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers, εκπροσωπούμενη από τους Τζέφρι Ρόμπερτσον, Νόρμαν Πάλμερ και Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή. Τους συνόδευε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, η γενική γραμματέας Λίνα Μενδώνη, όπως επίσης και ο συγγραφέας Νίκολας Γκέιτς.

    Στη διάρκεια της ξενάγησης που κράτησε μισή ώρα η δικηγόρος, τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών και φυσικά τα φώτα όλων των ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν συρρεύσει από νωρίς έξω από το Μουσείο Ακρόπολης. H λιβανέζικης καταγωγής 36χρονη Αλαμουντίν- Κλούνεϊ στάθηκε αρκετή ώρα μπροστά στις αρχαϊκές κόρες, παρατηρώντας τις λεπτομέρειες και την πολύχρωμη διακόσμηση των ενδυμάτων. Η επιφανής επισκέπτρια φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην υψηλή τους τέχνη και άγγιξε φευγαλέα τη «Χιώτισσα», τη μικρή κόρη που ανασηκώνει χαριτωμένα τον ιωνικό της χιτώνα με το αριστερό της χέρι και φέρει περίτεχνη κόμμωση. Η ξενάγηση συνέχισε με μια στάση μπροστά στο άγαλμα του γυμνού εφήβου «Παιδί του Κριτίου» και σε άλλα αριστουργήματα της αίθουσας με τα αρχαϊκά έργα, συνέχισε στη «Νίκη Σανδαλιζομένη» -τμήμα πλάκας που παριστάνει μια Νίκη που σκύβει να τακτοποιήσει το σανδάλι του ανασηκωμένου δεξιού ποδιού της ενώ η ίδια στρέφεται προς τα αριστερά με τα φτερά της απλωμένα πίσω της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 2014 - 14:30:27 UTC