Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, Γκόραν Πέρσον
  • [02] «Είχα αξιόπιστες πηγές» υποστηρίζει ο Αιμ. Λιάτσος, που κατέθεσε για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών
  • [03] Δύο οι νεκροί από το τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη
  • [04] Ξεκινά η δράση «Βάζω το φρούτο στη ζωή του παιδιού μου»
  • [05] Με μειωμένες τιμές η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης
  • [06] Προσπάθεια διάσωσης σπάνιου προστατευόμενου φιδαετού, στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων
  • [07] Ενημέρωση της Βουλής για τα μέτρα πρόληψης κατά του Έμπολα

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, Γκόραν Πέρσον

    Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο από το μνημόνιο και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, Γκόραν Πέρσον, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα. Εξετάστηκαν, επίσης, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η ευρωζώνη, καθώς και οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις.

    [02] «Είχα αξιόπιστες πηγές» υποστηρίζει ο Αιμ. Λιάτσος, που κατέθεσε για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

    Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος, που κατέθεσε επί μιάμιση ώρα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει εκλογής προέδρου Δημοκρατίας. Ο κ. Λιάτσος -o οποίος κλήθηκε να καταθέσει, καθώς το θέμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που διευθύνει- τόνισε, σε δηλώσεις του, πως οι πληροφορίες του ήταν από αξιόπιστες πηγές. Όπως είπε «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

    Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

    Σημειώνεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμά της η «Kontra News» επικαλέστηκε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου», προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

    Αύριο, στον εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε προβεί σε ανάλογες καταγγελίες.

    [03] Δύο οι νεκροί από το τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη

    Δύο νεκροί -ένας άνδρας και μία γυναίκα- ήταν εντέλειτα θύματατου τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε το πρωί στην οδό Πέτρου Ράλλη, στο ύψος του κτιρίου της Διεύθυνσης Μεταγωγών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

    Σημειώνεται ότι η αρχική ενημέρωση από την Αστυνομία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, το Κέντρο ανταποκρίθηκε μόλις σε 5 λεπτά κατά το σοβαρό τροχαίο, ύστερα από δύο κλήσεις που δέχθηκε σχετικά με το περιστατικό, στις 10:08.

    Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν συνολικά τρία ασθενοφόρα, τρεις κινητές μονάδες με τη συνοδεία γιατρού και δύο Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης.

    Παρελήφθησαν: δύο νεκροί (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (που ήταν εκτός εφημερίας) και τρεις τραυματίες (μία ακρωτηριασμένη γυναίκα και δύο πιο ελαφρά), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

    [04] Ξεκινά η δράση «Βάζω το φρούτο στη ζωή του παιδιού μου»

    Η δράση «Βάζω το φρούτο στη ζωή του παιδιού μου» αρχίζει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία. To υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από κοινού με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας Αθήνας και τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν κοινή πιλοτική δράση σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία για τους μαθητές και τους γονείς με θέμα: «ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ». Τα 13 δημοτικά σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα, ανήκουν στους δήμους Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αθήνας, Πεντέλης- Μελισσίων και Αμπελοκήπων- Μενεμένης Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στη δράση αυτή μετέχουν 3.025 μαθητές και εκπαιδευτικοί από 13 δημοτικά σχολεία για έξι μήνες και θα μοιραστούν περισσότερες από 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων. Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των δύο οργανισμών, οι οποίοι εποπτεύονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    [05] Με μειωμένες τιμές η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης

    Με μειωμένες τιμές, χωρίς προβλήματα και με χαμηλή ζήτηση, ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά. Οι τιμές ξεκινούν από 1,04 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,28 ευρώ που ήταν η τιμή κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι και 1,26 ευρώ στη λήξη, τον Απρίλιο του 2014. Στην περιφέρεια η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 1,1 ευρώ, ενώ για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης η τιμή θα είναι 35 λεπτά χαμηλότερη. Ξεκινά δηλαδή από το επίπεδο των 70 λεπτών. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για την εξασφάλιση του σχετικού επιδόματος θα «ανοίξει» στο Taxisnet τις προσεχείς ημέρες.

    Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30% και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι οι αιτίες για την υποχώρηση των τιμών, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σήμερα, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου στην αγορά παρέμεινε περιορισμένη, λόγω των καιρικών συνθηκών που παραμένουν καλές, ενώ πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ορισμένοι καταναλωτές περιμένουν ενδεχομένως περαιτέρω πτώση των τιμών το επόμενο διάστημα.

    [06] Προσπάθεια διάσωσης σπάνιου προστατευόμενου φιδαετού, στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

    Με σοβαρές πληγές στη δεξιά του φτερούγα και στο μάτι, που προκλήθηκαν από πυροβολισμό, πριν από μερικές ημέρες, εντοπίστηκε ένας φιδαετός, χθες το πρωί στον δρόμο για την Πράμαντα στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Το πληγωμένο μεταναστευτικό πουλί βρέθηκε στην άκρη του δρόμου από κάποιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ειδοποίησαν τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων και εκείνοι με τη σειρά τους τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου. Τα στελέχη του Φορέα μερίμνησαν για τη μεταφορά του άτυχου ζώου στο δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    O φιδαετός είναι μεταναστευτικό είδος, που ξεχειμωνιάζει στην Αφρική. Έρχεται στην περιοχή κατά τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και φεύγει μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής του, κατά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Φορέα «επειδή η κατάστασή της υγείας αυτού του σπάνιου και προστατευόμενου αρπακτικού ήταν κρίσιμη, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα Αττικής, όπου και θα του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια, με την ελπίδα ο άτυχος φιδαετός να ανακτήσει τις δυνάμεις του σύντομα και να ολοκληρώσει το ταξίδι της μετανάστευσης.

    [07] Ενημέρωση της Βουλής για τα μέτρα πρόληψης κατά του Έμπολα

    Στην άμεση πρόσληψη 30 υγειονομικών προκειμένου να μεταβούν στα σημεία που παρατηρείται ενισχυμένη είσοδος παράτυπων μεταναστών, προχωρά το υπουργείο Υγείας με στόχο να υπάρξει έλεγχος των εισερχομένων, μια πρώτη επαφή, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εξάλλου θα γίνει και περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει άσκηση στη διαχείριση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα. Η άσκηση θα γίνει σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.

    Ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, για την πιθανή εμφάνιση του ιού Έμπολα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του, ο υπουργός Υγείας ενημερώνει αυτή την ώρα την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συνεπικουρούμενος από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ. Για τις πιθανότητες εμφάνισης του ιού 'Εμπολα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του, συνεδριάζει, αύριο, στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Υπουργών Υγείας των χωρών μελών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 2014 - 10:30:29 UTC