Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μανιάτης: Να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο
  • [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού
  • [03] Να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, συμφώνησαν Λαβρόφ και Κέρι
  • [04] Νέο ρεκόρ κατέγραψε το 2013 ο πλούτος των νοικοκυριών σε όλον τον κόσμο
  • [05] Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Ι. Μανιάτης: Να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

    «Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της νεότερης ιστορίας του ελληνικού κράτους. Μετά από 5 χρόνια θυσιών, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο ξέφωτο να γυρίσουμε σελίδα», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

    Ο υπουργός τόνισε, ότι «αυτό που έχει σημασία, είναι όχι να δούμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά να δούμε πως μπορούμε σήμερα, εδώ και τώρα, να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που θα στηρίζεται στα δύο μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Το φυσικό περιβάλλον, τον ορυκτό πλούτο, συνολικά το περιβάλλον της χώρας και στους ανθρώπους του, τη νέα γενιά».

    Ο κ. Μανιάτης απάντησε σε όσους αντιπολιτεύονται την κυβερνητική πολιτική, πως οι πολίτες αυτό που ζητούν από το πολιτικό σύστημα είναι, «όχι άλλα λόγια, αλλά πράξεις, όχι σχολιασμό στην επικαιρότητα αλλά ενέργειες και συγκεκριμένες πράξεις για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

    [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    Με βασικό επιχείρημα πως ο προϋπολογισμός του 2015 θα εκτελεστεί με επιτυχία, όπως και ο αντίστοιχος του 2014, αρκεί να υπάρξει στη χώρα πολιτική σταθερότητα, εμφανίστηκαν στη συζήτηση του προσχεδίου του, οι εισηγητές της πλειοψηφίας.

    Κατά τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Κουτσούκος, υπενθύμισαν τις αρνητικές προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού, οι οποίες - όπως τόνισαν αμφότεροι - διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα. Αντίθετα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Τσακαλώτος, αμφισβήτησε εκ νέου την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας πως το κόστος της ύφεσης δεν αντιμετωπίστηκε, οι επενδύσεις δεν επέστρεψαν, και οι εξαγωγές αδυνατούν να υπερκαλύψουν την μείωση του ΑΕΠ.

    Τόνους συγκρατημένης αισιοδοξίας περιείχε η ομιλία του εισηγητή της ΝΔ, Α. Λυκουρέντζου, ο οποίος από την αρχή της παρέμβασής του, αναφέρθηκε στην επιτυχή άντληση 20 δισ. ευρώ από τις αγορές, στην ισόποση επιστροφή καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες και στην επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τελευταίων. Ο κος Λυκουρέντζος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανασυγκρότηση της Κομισιόν υπό τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, για να διαπιστώσει πως "η Ελλάδα είναι μία απ' τις χώρες που θα επωφεληθούν των μέτρων χαλάρωσης της δημοσιονομικής στρατηγικής" και πως "η Ε.Ε. δεν είναι η Ευρώπη της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού, όπως υποστηρίζει η δογματική Αριστερά".

    "Το προσχέδιο καταγράφει την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα και την Ευρώπη - και υπόσχεται να συνεχίσει την ίδια πορεία, για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, χαμηλή κατανάλωση, μείωση μισθών και συντάξεων" επεσήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ).Απέναντι στις αιτιάσεις της πλειοψηφίας για "διάψευση των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ", ο κος Τσακαλώτος μίλησε για "διάψευση των ισχυρισμών του Γιάννη Στουρνάρα ότι κάθε ευρώ ιδιωτικοποιήσεων θα φέρει τρία ευρώ επενδύσεων", όπως επίσης και διάψευση της επιχειρηματολογίας περί μείωσης των επιτοκίων, αφού "σήμερα το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου έφθασε το 7%".

    Στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Γιάννης Κουτσούκος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ: "Εγώ θα περίμενα από πλευράς του κου Τσακαλώτου και του ΣΥΡΙΖΑ, μία κόλλα χαρτί όπου θα έλεγε "τόσα έξοδα, τόσα έσοδα, τόσο πλεόνασμα, ή έλλειμμα". Επειδή μέχρι τον Δεκέμβρη έχετε αρκετό χρόνο, σας συνιστώ να επιχειρήσετε αυτήν την άσκηση, για να δούμε το πώς οι θεωρίες που αναπτύσσετε μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα φύλλο χαρτί και να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα" ανέφερε.

    Με πρωτοσέλιδο εφημερίδας, όπου αναγράφεται ότι "δεν φεύγει το ΔΝΤ" εμφανίστηκε στο βήμα ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.

    "Ο Ντάισεμπλουμ και οι αξιωματούχοι της Τρόικας, λένε πως η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα. Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ λέει πως δεν φεύγει το ΔΝΤ και πως η εποπτεία θα υπάρχει πάντα. Η υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης λοιπόν, αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας" διαπίστωσε ο κος Νικολόπουλος. "Τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να πληρωθούν 340 δισ. Για ποιο "τέλος των Μνημονίων" μιλάτε; Οι Έλληνες δεν πρόκειται να ξεγελαστούν" συμπλήρωσε.

    Κατά την Ασημίνα Ξηροτήρη (ΔΗΜΑΡ), η προβλεπόμενη στο προσχέδιο αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9%, βασίζεται σε "κατά φαντασίαν υλικά": "Με ποιους δημόσιους πόρους (προκειμένου να προσελκυθούν ιδιωτικοί πόροι) θα γίνει αυτό; Με ποια ρευστότητα; Θα γίνει πρόσθετος δανεισμός;" αναρωτήθηκε.

    Για "ανιστόρητες γενικεύσεις" κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, σε ό,τι αφορά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την υιοθέτηση μέτρων αντίστοιχων εκείνων της Συμφωνίας του Λονδίνου του 1953 για τη Γερμανία (διαγραφή χρέους με ρήτρα ανάπτυξης).

    [03] Να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, συμφώνησαν Λαβρόφ και Κέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα θα εντείνουν τη συνεργασία τους όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

    Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Λαβρόφ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι πρότεινε στον ομόλογό του "να ενταθεί η συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών" για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης. "Συμφωνήσαμε να το κάνουμε" πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, έως και 500 μαχητές από τη Ρωσία μπορεί να έχουν ήδη ενταχθεί στις τάξεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

    [04] Νέο ρεκόρ κατέγραψε το 2013 ο πλούτος των νοικοκυριών σε όλον τον κόσμο

    Ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκε κατά 8,3% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας το ποσό-ρεκόρ των 263 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013, σύμφωνα με την έρευνα περί "Παγκόσμιου Πλούτου" της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το επίπεδο αυτό, που αντιστοιχεί θεωρητικά στο ποσό των 56.000 δολαρίων ανά ενήλικο κάτοικο του πλανήτη, ξεπερνά κατά 20% το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πριν από την οικονομική κρίση και κατά 39% το επίπεδο του παγκόσμιου πλούτου το 2008.

    [05] Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 0-1 στο ημίχρονο

    Οι Βορειοϊρλανδοί μπήκαν με προβάδισμα στ' αποδυτήρια, ενώ είχαν και δοκάρι στο 45΄ με το Λάφερτι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 October 2014 - 20:30:25 UTC