Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας, 12:00-16:00, την Τετάρτη, σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σκουπιδιών, η Τρίπολη
  • [03] Σε λειτουργία οι «έξυπνες στάσεις»
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πριν το τέλος του έτους οι αποφάσεις για την Ελλάδα
  • [05] Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 3,9 εκατ. Έλληνες

  • [01] Στάση εργασίας, 12:00-16:00, την Τετάρτη, σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ

    Ακινητοποιημένα από τις 12:00 έως 16:00, θα είναι μεθαύριο Τετάρτη, o ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό και το τραμ, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

    Συγκεκριμένα, τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ανακοίνωσαν «προειδοποιητική στάση εργασίας», καταγγέλλοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΗ για άρνηση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. «Μας κάνουν «μπαλάκι» και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σκουπιδιών, η Τρίπολη

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα η Τρίπολη, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που, σε πολλές περιοχές της πόλης, υπάρχουν συσσωρευμένα για περίπου σαράντα ημέρες.

    Η απόφαση του περιφερειάρχη έχει ισχύ έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015 και όπως αναφέρει, λήφθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση.

    [03] Σε λειτουργία οι «έξυπνες στάσεις»

    Στη γραμμή 224, η οποία συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια της Ευελπίδων ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία των πρώτων δέκα «έξυπνων στάσεων», παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το σύστημα της τηλεματικής, το οποίο θα λειτουργήσει πλήρως στις αρχές του 2016, θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις και στα λεωφορεία, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζεται και η ενημέρωσή τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους, μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.

    «Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που αποκτούν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη βελτίωση των υπηρεσιών των Συγκοινωνιών Αθηνών. Πρόκειται για ένα έργο, που επί 10 χρόνια ήταν κι αυτό στα συρτάρια. Σήμερα, γίνεται πραγματικότητα. Κάθε μέρα πλέον θα προστίθενται "έξυπνες στάσεις" σε όλη την Αθήνα» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών.

    Οι πρώτες «έξυπνες στάσεις» είναι «Ευαγγελισμός» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Ρηγίλλης» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Πεδίον Άρεως», «Πανελλήνιος», «Πολυτεχνείο», «Πλ. Κάνιγγος», «Ακαδημίας», «Σύνταγμα». Το σύστημα της τηλεματικής περιλαμβάνει εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ, εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων στάσεων» για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων, Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος, Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πριν το τέλος του έτους οι αποφάσεις για την Ελλάδα

    H υιοθέτηση προληπτικής γραμμής πίστωσης είναι μια εναλλακτική λύση, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πριν από το τέλος του έτους θα κάνουμε νέους υπολογισμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, προκειμένου να δούμε ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2015 και τα επόμενα χρόνια και να δούμε τι είναι αναγκαίο».

    Προσερχόμενος στη συνεδρίασητου Eurogroupκαι απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνιστούσε στην Ελλάδα να προχωρήσει σε μια προληπτική γραμμή, τώρα που η συμμετοχή της Ευρωζώνης στο ελληνικό πρόγραμμα φτάνει στο τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι πρόωρο να πούμε κάτι τέτοιο, καθώς είμαστε εν μέσω του προγράμματος, που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους και εξακολουθούν να υπάρχουν δόσεις, αν οι Έλληνες δεσμευθούν, με περαιτέρω βήματα που πρέπει να κάνουν. Πριν από το τέλος του έτους θα πρέπει να πάρουμε απόφαση για το τι θα ακολουθήσει, συμπλήρωσε.

    [05] Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 3,9 εκατ. Έλληνες

    Σε κίνδυνο φτώχειας ήταν πέρυσι το 23,1% του πληθυσμού της χώρας, ή 2.529.000 άτομα, με την Ελλάδα να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «28». Εάν δε, ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, τότε το ποσοστό «εκτινάσσεται» στο 35,7% και αφορά σε 3.904.000 άτομα (επιπλέον 108.700 άτομα από το 2012), σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Μάλιστα, το κατώφλι της φτώχειας μειώθηκε το 2013 (εισοδήματα 2012) σε 5.023 ευρώ, από 5.708 ευρώ το 2012, ενώ το 2008 το κατώφλι της φτώχειας ήταν στις 6.897,30 ευρώ (εάν υπήρχε σήμερα το συγκεκριμένο όριο, το ποσοστό του κινδύνου σε φτώχεια θα ήταν στο 44,3%). Παράλληλα, στη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον κίνδυνο της φτώχειας, δεν έχουν συμπεριληφθεί πληθυσμιακές ομάδες που κατά τεκμήριο είναι φτωχές, όπως οι άστεγοι, τα άτομα σε ιδρύματα, οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, οι Ρομά, κ.ά. Άκρως ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης στη χώρα, είναι και το αποτέλεσμα συναφούς έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Σύμφωνα με αυτή, το 20,3% του πληθυσμού ζούσε πέρυσι σε συνθήκες «υλικής στέρησης» (στέρηση βασικών αγαθών διαβίωσης), με αποκορύφωμα το γεγονός ότι το 79,1% του φτωχού πληθυσμού και το 39,1% του μη φτωχού πληθυσμού είχε οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ακόμη και περίπου 550 ευρώ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2014 - 14:30:28 UTC