Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Αλλαγή πολιτικής μεταρρυθμίσεων
  • [02] Τελετή παράδοσης παραλαβής στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
  • [03] Ξεπέρασαν τις 5.500 οι αιτήσεις για μετεγγραφές σε δύο ημέρες
  • [04] Μαχητές του PKK επιστρέφουν στην Τουρκία, σύμφωνα με έναν διοικητή των Κούρδων

  • [01] Γ. Σταθάκης: Αλλαγή πολιτικής μεταρρυθμίσεων

    Για «μια νέα κατεύθυνση προς τα εμπρός» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη γενικότερα, μίλησε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον.

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε «αποτυχία» του μνημονίου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι απαιτείται μια «ριζική αλλαγή» και «αλλαγή πολιτικής μεταρρυθμίσεων».

    Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται ένας «συνδυασμός αλλαγών» που πρέπει να γίνουν στην ευρωπαϊκή πολιτική και να περιλαμβάνουν «τη νομισματική χαλάρωση, την αναθεώρηση του δημοσιονομικού πλαισίου και μια νέα αναπτυξιακή ατζέντα προκειμένου να βγει η οικονομία από την κρίση». Επίσης, αναφέρθηκε σε αρκετούς τομείς της οικονομίας, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη.

    [02] Τελετή παράδοσης παραλαβής στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

    Στην προώθηση και ανάδειξη της Ελλάδας στο εξωτερικό, ως η χώρα που πέτυχε πολλά τα τελευταία χρόνια, θα επικεντρωθεί η προσπάθεια του νέου Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας Γιώργου Καραγιάννη, όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης ? παραλαβής από τον απερχόμενο Γραμματέα Ανδρέα Κατσανιώτη.

    «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, αναθέτοντάς μου τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» δήλωσε ο νέος γ.γ. Επικοινωνίας και ευχήθηκε στον προκάτοχό του Α. Κατσανιώτη «καλή δύναμη στους πολιτικούς αγώνες που ετοιμάζεται να δώσει» ενώ δεσμεύτηκε πως «θα καταβάλω το 100% των δυνάμεών μου στην προσπάθεια που γίνεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και των στελεχών του».

    «Ο προσανατολισμός μας - συνέχισε ο κ. Καραγιάννης - επικεντρώνεται στην προώθηση και ανάδειξη της Ελλάδας στο εξωτερικό, ως η χώρα που πέτυχε πολλά τα τελευταία χρόνια και η οποία "ανοίγεται" εκ νέου στον κόσμο, προσδοκώντας όλοι να ανακαλύψουν τις πολιτισμικές, αναπτυξιακές και τουριστικές ευκαιρίες που προσφέρει.

    [03] Ξεπέρασαν τις 5.500 οι αιτήσεις για μετεγγραφές σε δύο ημέρες

    Οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφές ανέρχονταν έως χθες στις 5.538 ενώ 10.432 είχαν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στη ΝΕΡΙΤ.

    "Κάτι κοντά στο 15 χιλιάδες το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα. Εμείς πάμε σε μία έντιμη εφαρμογή, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί, πραγματικά είναι το πιο καίριο ερώτημα, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί θέλουμε να είναι ο συντομότερος δυνατός, αλλά μέχρι τώρα με 1000 μετεγγραφές, 1200, κάνανε μέχρι τον Φεβρουάριο, Ιανουάριο για να τις απαντήσουν, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με αυτό το κύμα των 15 χιλιάδων εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τώρα, γι΄ αυτό στο Υπουργείο Παιδείας κάνουν [οι φοιτητές] την αίτηση και το Υπουργείο Παιδείας ταξινομεί και διοχετεύει [τις αιτήσεις] στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να πάρει γρήγορες απαντήσεις" σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

    Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε ένα δημοτικό σχολείο πιο φιλικό προς τον μαθητή. Όπως σημείωσε, οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα.

    "Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί.Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά.Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά" σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

    [04] Μαχητές του PKK επιστρέφουν στην Τουρκία, σύμφωνα με έναν διοικητή των Κούρδων

    Oι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) άρχισαν να στέλνουν μαχητές στην Τουρκία λόγω της μάχης που μαίνεται στο Κομπάνι (Συρία) και των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στην χώρα, οι οποίες απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία με την Άγκυρα, ανέφερε σήμερα ένας διοικητής τους.

    «Εάν η κατάσταση συνεχιστεί κατ? αυτόν τον τρόπο, οι αντάρτες θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν το λαό μας. Το βασικό καθήκον των ανταρτών είναι να υπερασπίζονται το λαό» δήλωσε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ένας εκ των στρατιωτικών διοικητών του PKΚ σε μία συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο την οποία αναμετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    «Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιώτες στη νοτιοανατολική (Τουρκία), εμείς αποφασίσαμε να αντιδράσουμε» εξήγησε ο Μπαγίκ.

    Ο διοικητής του PKK δε διευκρίνισε τον αριθμό των μαχητών που έχουν φύγει από το στρατιωτικό επιτελείο του PKK στα όρη Καντίλ (βόρειο Ιράκ) προκειμένου να επιστρέψουν στην τουρκική επικράτεια.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να σώσει την ειρηνευτική διαδικασία και κατήγγειλε εκείνους που θέλουν να τη σαμποτάρουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 October 2014 - 18:30:23 UTC