Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Για ποιο τέλος μνημονίων λέτε;
  • [02] «Να μην επιστρέψουμε στη συνταγή που μας έφερε στην κρίση»
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Ριζοσπαστική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [04] Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, η Κριστίν Λαγκάρντ
  • [05] Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών
  • [06] Διαδήλωση στο Σεντ Λιούις μετά τον θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού
  • [07] Ύποπτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα στα Σκόπια

  • [01] Π. Καμμένος: Για ποιο τέλος μνημονίων λέτε;

    Σε αμφισβήτηση των κυβερνητικών εξαγγελιών για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, προχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται «ανελλιπώς» όταν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ενώ ταυτοχρόνως καταλόγισε πως ενώ ασκεί πολιτικές εξαθλίωσης του λαού, την ίδια ώρα δημιουργεί νέους ολιγάρχες.

    Όπως είπε, ενώ ο κ. Βορίδης χθες έλεγε ότι τέλειωσαν τα μνημόνια σήμερα ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι ανελλιπώς θα πληρώνονται οι δόσεις, «δηλαδή τα επόμενα 30 χρόνια πρέπει ανελλιπώς να πληρώσει 340 δισ. ευρώ». «Ανελλιπώς όμως το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει ότι 25 δισ. ευρώ θα είναι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015-2016» ανέφερε ο κ. Καμμένος και απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα: «Για ποιο τέλος μνημονίων λέτε; Το 2060 με το μνημόνιο που έχετε ήδη υπογράψει θα συνεχίσει να ελέγχεται η χώρα ανελλιπώς από επόπτες που έχουν τοποθετηθεί στα υπουργεία. Ψεύδεστε ανελλιπώς κύριοι της κυβέρνησης. Θυμίζετε σύζυγο που τον πιάνει με ερωμένη η σύζυγος και λέει «δεν είναι αυτό που βλέπεις». Ε, αυτό που βλέπουμε είναι. Θα αλλάξετε κάτι από αυτό; Έχετε αποφασίσει να πείτε στους δανειστές ότι δεν θα συνεχιστεί κάποια από τις δεσμεύσεις που έχετε υπογράψει;».

    [02] «Να μην επιστρέψουμε στη συνταγή που μας έφερε στην κρίση»

    «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη συνταγή που μας έφερε στην κρίση. Αυτό σημαίνει πως η χώρα θα εκπληρώνει τους στόχους της ανελλιπώς» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    «Στις συμφωνίες με τους εταίρους μας, η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη και η φωνή της ενιαία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στέλνουμε λάθος μηνύματα σους εταίρους μας» είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

    «Ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια - ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια», ως μέρος του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου απ' την κρίση, υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Σε αμφισβήτηση των κυβερνητικών εξαγγελιών για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο προχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται «ανελλιπώς» όταν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ενώ ταυτοχρόνως καταλόγισε πως ενώ ασκεί πολιτικές εξαθλίωσης του λαού, την ίδια ώρα δημιουργεί νέους ολιγάρχες.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Ριζοσπαστική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

    «Ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια - ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια» ως μέρος του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου απ' την κρίση, υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Ο κος Βενιζέλος έλαβε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι με βάση νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, αποφυλακίστηκε το στέλεχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, «που τα 'παιρνε και τα έδινε για τα υποβρύχια», ενώ ευνοήθηκαν και οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Energa - είχε δε υποστηρίξει πως οι καναλάρχες λάμβαναν αφειδώς δάνεια για να στηρίζουν την κυβέρνηση.

    «Τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο; Η συνωμοσιολογία, η σκανδαλολογία, ή το τι θα γίνει με το ιδιωτικό χρέος;» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του. «Εμείς θα παρουσιάσουμε ως κεφάλαιο του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου απ' την κρίση, λύση για όλα τα κόκκινα δάνεια, που θα είναι ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια. Γιατί αυτό που περιμένει ο πολίτης να ακούσει είναι το τι γίνεται με το δικό του δάνειο, τη δική του οικογένεια και τους δικούς του εργαζόμενους».

    [04] Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, η Κριστίν Λαγκάρντ

    Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο νωρίτερα απ΄ό,τι προβλέπει η σχετική σύμβαση, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο στην Ουάσιγκτον και ολοκληρώνονται την Κυριακή, πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερα να υπάρξει μια «προληπτική στήριξη».

    Η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι επαφίεται στην κάθε χώρα το πώς θα διαχειριστεί την οικονομία της, υπογραμμίζοντας: «Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της, τόσο από δημοσιονομικής άποψης, όσο και στο θέμα των αγορών, όπου έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση».

    «Αλλά, επίσης, πιστεύουμε πως για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και προκειμένου να αποδίδει διαρκώς ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ήταν κατά την άποψή μας, σε καλύτερη θέση εάν είχε προληπτική στήριξη» πρόσθεσε.

    Η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε: «Μιλάμε για μια εξέλιξη στη σχέση (εννοώντας δανειστών με Ελλάδα), αλλά πιστεύουμε πως η σχέση αυτή μπορεί να είναι πολύ βοηθητική για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να καταφέρει τελικά να βαδίσει μόνη της». Επίσης είπε ότι «το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει με αποτελεσματικό τρόπο».

    Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στο θέμα της Ελλάδας έπειτα από ερώτηση κατά πόσον η χώρα μπορεί να τα καταφέρει πλέον χωρίς τη «χρηματοδοτική στήριξη» του ΔΝΤ και της ΕΕ και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε σήμερα την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τα επόμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται την οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

    [05] Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί η αίτηση 13 φορολογουμένων πολιτών, οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα περιοχές της χώρας και ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση της Πολιτείας να αναπροσαρμόσει της αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

    Σύμφωνα με το άρθρο 41 του νόμου 1249/1982, το υπουργείο Οικονομικών έχει την υποχρέωση να αναπροσαρμόζει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων το αργότερο κάθε διετία.

    Ειδικότερα, οι 13 φορολογούμενοι, τον Νοέμβριο του 2013, είχαν υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να εκδώσει, σύμφωνα με το Ν. 1249/1982, απόφαση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αλλά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό.

    Οι φορολογούμενοι αναφέρουν ότι η παράλειψη (παράλειψη νόμιμης ενέργειας, όπως λέγεται στην νομική ορολογία) αναπροσαρμογής στις αντικειμενικές αξίες, μέσα στην προβλεπόμενη από την νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητα.

    [06] Διαδήλωση στο Σεντ Λιούις μετά τον θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού

    Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά από μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός νεαρού μαύρου στο Σεντ Λιούις του Μιζούρι που οδήγησε στον θάνατο του τελευταίου.

    Τον Αύγουστο στη συνοικία Φέργκιουσον της ίδιας πόλης είχαν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις με αφορμή ένα παρόμοιο περιστατικό.

    Ο αστυνομικός, που εργαζόταν για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης στη μέση του δρόμου, εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας Σαμ Ντότσον. Σύμφωνα με τον Ντότσον, ο νεαρός πυροβόλησε πρώτος τρεις φορές και ο αστυνομικός απάντησε πυροβολώντας τον 17 φορές.

    Ο 18χρονος και δύο φίλοι του είχαν τραβήξει την προσοχή του αστυνομικού που περιπολούσε στην περιοχή, στα νότια προάστια της πόλης, και τους θεώρησε ύποπτους. Βγήκε από το αυτοκίνητό του και οι νεαροί έφυγαν τρέχοντας, συνέχισε ο Ντότσον διευκρινίζοντας ότι ο αστυνομικός άρχισε τότε να τους καταδιώκει.

    [07] Ύποπτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα στα Σκόπια

    Ένας ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα απεβίωσε, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

    Πρόκειται για πολίτη της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων σε άσχημη κατάσταση και μετά από μερικές ημέρες απεβίωσε.

    Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το από ποια χώρα ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ ο ασθενής που απεβίωσε.

    Οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει το περιστατικόΒ· από το νοσοκομείο των Σκοπίων έγινε γνωστό ότι σε λίγη ώρα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 October 2014 - 18:30:24 UTC